Σελίδες

8 Ιουλ 2010

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Προς έκδοση στην Κούβα συνεργάτης του Καρίλες

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες δήλωσε προχτές Τρίτη ότι ο Φρανσίσκο Τσάβες Αμπάρκα, συνεργάτης του αρχιεγκληματία πρώην υπαλλήλου της CIA, Λουίς Ποσάδα Καρίλες, που συνελήφθη στη Βενεζουέλα, αποφασίστηκε να εκδοθεί στην Κούβα, όπου καταζητείται για τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε ξενοδοχεία το 1997. Ο Αμπάρκα, υπήκοος Σαλβαδόρ συνελήφθη στο Καράκας την περασμένη Πέμπτη με πλαστό διαβατήριο Γουατεμάλας, και σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών προετοίμαζε αποσταθεροποιητικές ενέργειες ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτέμβρη στη Βενεζουέλα και υπάρχουν στοιχεία ότι οργάνωνε ακόμα και απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου Τσάβες.

Ο Καρίλες έχει καταδικαστεί στη Βενεζουέλα για το ρόλο του στη βομβιστική επίθεση εναντίον Κουβανικού αεροσκάφους το 1976 με 73 νεκρούς. Ο Καρίλες απέδρασε από τη Βενεζουέλα το 1985 και ζει ελεύθερος στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρότι οι κυβερνήσεις της Κούβας και της Βενεζουέλας έχουν ζητήσει επανειλημμένα την έκδοσή του για τις βομβιστικές επιθέσεις του 1997 και απόπειρες κατά της ζωής του πρώην Προέδρου Φιδέλ Κάστρο.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δήλωσε επίσης ότι το Καράκας θα εκδώσει στις ΗΠΑ έναν Κολομβιανό υπήκοο, τον Κάρλος Αλμπέρτο Ρεντέρια, γνωστό με το ψευδώνυμο «Μπέτο», ο οποίος συνελήφθη την Δευτέρα στο Καράκας και φέρεται να ενέχεται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου