Σελίδες

15 Ιουν 2012

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (video)




Στο (βορβορώδες) μυαλό του Χάρρυ Κλυνν…


Λίγες ώρες πριν τις εκλογές διάλεξε ο Χάρρυ Κλυνν να ξεράσει το δηλητήριο που κρατούσε μέσα του για το ΚΚΕ. Περαστικός κι ο ίδιος (δεν είναι ο μόνος άλλωστε) από το κόμμα (αλλά και από άλλα κόμματα στο παρελθόν) που σήμερα βρίζει χυδαία (επίσης δεν είναι ο μόνος), ανήκει προφανώς σε αυτούς που «νοιάζονται για το καλό» του ΚΚΕ και «του κόσμου του».

Με χυδαίες εκφράσεις καταφέρεται εναντίον αυτών που «επιμένουν να κρατούν» το κόμμα«απομονωμένο» και το… εμποδίζουν «να πάρει επί τέλους τη θέση που του αρμόζειστη συνείδηση του λαού».

Περί «δηλώσεων»... και τσίπας...

Μιλώντας χτες στην Ομόνοια, ο Αλ. Τσίπρας έφερε το παράδειγμα των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που στα δύσκολα δεν έγιναν δηλωσίες, για να ισχυριστεί ότι και ο ίδιος θα κάνει όπως αυτοί και δε θα υπογράψει δήλωση στην ΕΕ. 
Εκτός του ότι ο λόγος και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Στρατεύομαι με το ΚΚΕ, το μοναδικό πραγματικά κομμουνιστικό κόμμα της εργατικής τάξης, το οποίο δεν πρόκειται να πουλήσει την υπόθεση της εξουσίας του λαού.


Γιώργος Αδαμόπουλος
Διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός, πρώην εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
«H 17η Ιούνη, ως δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, αποτελεί σταθμό στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για τη νέα επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας. Οι εκλογές της 6η Μάη έδειξαν με πολύ εμφαντικό τρόπο πως ο λαός δεν αντέχει άλλο να επωμίζεται τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης, γκρεμίζοντας το πρώτο κάστρο του δικομματισμού, το οποίο μέχρι πρότινος εκπροσωπούσαν τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Το αστικό πολιτικό σύστημα γνωρίζει πως ο μοναδικός του αντίπαλος είναι ο λαός με μπροστάρη την εργατική τάξη, ο οποίος θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων του, γι' αυτό κι επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα αστικής διαχείρισης του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης.
Μπροστά, λοιπόν, στο βάθεμα της κρίσης, η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει ως παράδεισος για την ελληνική αστική τάξη,

Τα «κινήματα» των «πλατειών» και των «αγανακτισμένων»...

...Προστάτες των μεγαλοεπιχειρηματιών.
«Αλήτες, ρουφιάνοι, πολιτικοί» και «να καεί η Βουλή». Αυτά και άλλα παρόμοια συνθήματα κυριάρχησαν στην προεκλογική συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής» στη Θεσσαλονίκη. 
Καμία έκπληξη. 
Αλλωστε, τέτοιες δυνάμεις βρήκαν στέγη και καθαγιάστηκαν στα «κινήματα» των «πλατειών» και των «αγανακτισμένων» όπου με το τσουβάλιασμα και την καταδίκη όλων ανεξαίρετα των πολιτικών δυνάμεων φυγαδεύτηκαν οι ένοχοι για την εξαθλίωση της ζωής των λαϊκών οικογενειών. Δυνάμωσε η προσπάθεια να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι το πρόβλημά τους είναι γενικά η πολιτική και όχι ο ταξικός και φιλομονοπωλιακός χαρακτήρας της πολιτικής που υποστηρίζουν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ.

Μιλάει το ΚΚΕ γι' «αυτό που χρειάζεται ο λαός» κι όχι αυτό που έχουν οι αστοί επιβάλει να «θέλει» ο λαός.


«Εμείς θα παγώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις»!
Η δήλωση που έκανε, χτες στις 9 το βράδυ, στο «Mega», ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ακούστηκε στην πλατεία Ομονοίας, όπου την ίδια ακριβώς ώρα γινόταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα να διακηρύσσει ότι την Κυριακή γυρίζει σελίδα, χωρίς, βέβαια, να πει ότι είναι γύρισμα της σελίδας προς τα πίσω.
Οποιος ως τώρα κρατούσε επιφυλάξεις για το ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του οπορτουνισμού (μεταφορά της αστικής αντίληψης μέσα στο εργατικό κίνημα, λέμε εμείς) από χτες το βράδυ έχει όλο το πακέτο στη διάθεσή του.
***
Κάτω από άλλες συνθήκες θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες. Ομως, διερχόμαστε αυτή την περίοδο από τον αστερισμό μιας σχεδόν απόλυτης ποδηγέτησης χιλιάδων και χιλιάδων συνειδήσεων. Ετσι που να γίνεται αποδεκτό χωρίς να σπάνε

Η Λαλιώτικη τεχνική της προπαγάνδας έχει κοντά ποδάρια...


Επιμένει στις αθλιότητες ο ΣΥΡΙΖΑ
Επιμένει στα βρώμικα μέσα για την αποδυνάμωση του ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Χτες, η «Αυγή» δημοσιοποίησε επιστολή κάποιου Τ. Παϊραμίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων δηλώνει: «Είμαι 69 ετών και όλα μου τα χρόνια τα έζησα μέσα στην αριστερά (...) από το 1975, στο ΚΚΕ (...) Το 1975 ήμουν γραμματέας της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ». Αναφέρεται, μάλιστα, και στην ιστορία αγώνων του πατέρα του για να καταλήξει: «Θέλω να πω σε κάθε αγωνιστή να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες του καθεστώτος, όπως και στο ΚΚΕ και να δώσει τη μάχη στις εκλογές (...) να βγάλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα», γιατί «ο κομμουνιστής πρέπει να ελίσσεται».
Απ' την επιστολή αυτή συμπεραίνει κανείς πως ο εν λόγω ανήκει ή σχετίζεται με το ΚΚΕ. 
Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη.

Εχουν σκυλιάσει ο Μάνεσης & τα τσιράκια του


 «Να ξεκουμπιστεί το δικαστήριο να ανοίξει την πύλη! Πρέπει να υπάρχει νεκρός δηλαδή; Γιατί στο τέλος θα υπάρχει νεκρός...», ούρλιαζε χτες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η γνωστή απεργοσπάστρια Ελένη Καταβάτη, σταθερό μέλος της «ομάδας» του Μάνεση που φανερώνει με την καθημερινή της υπονομευτική δράση πόσο έχουν σκυλιάσει και ο συγκεκριμένος μεγαλοβομήχανος και συνολικά η τάξη του από την απεργία στον Ασπρόπυργο. 
Δεν είναι και λίγο άλλωστε να έχει αποτύχει κάθε προσπάθειά τους να σταματήσουν το σκληρό αγώνα παρά το ότι έχουν καταφύγει σε κάθε μέσο που υπάρχει και δεν υπάρχει για να «σπάσει» η ενότητα και η αλληλεγγύη που τροφοδοτούν τον ηρωισμό των χαλυβουργών... Πάντως, το γεγονός ότι τα τσιράκια

Η ιστορική ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ


Παραπλανά επικίνδυνα
Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως «ιστορική ευκαιρία» τη λεγόμενη κυβέρνηση της αριστεράς και μιλά για «ιστορική ευθύνη του ΚΚΕ» επειδή δεν συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει το ΚΚΕ να γίνει σαν τον ίδιο, που συνεργαζόμενος με ένα κομμάτι του σάπιου ΠΑΣΟΚ, είναι έτοιμος να αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματιών, αφού υπόσχεται λύσεις εντός της καπιταλιστικής ΕΕ και της Ευρωζώνης και ανάπτυξη, δηλαδή ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η «ιστορική του ευκαιρία». Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να συνεργαστεί με το ΚΚΕ, διαφορετικά δεν θα έκανε πόλεμο στη στρατηγική του. Ολα τα περί «δευτέρας παρουσίας», οι φήμες που σπέρνουν στελέχη του για διαφωνίες στα καθοδηγητικά του όργανα κλπ δε δείχνουν διάθεση για συνεργασία αλλά το αντίθετο. Ξέρει επίσης ότι είναι ανέφικτη μια τέτοια συνεργασία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ενσωμάτωσης στην ΕΕ, ανάπτυξη των επιχειρηματιών, πληρωμής του χρέους, ενώ το ΚΚΕ έχει γραμμή αποδέσμευσης από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία. Είναι επομένως ύπουλη και

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Από το Γιάννη Αγιάννη στη… Γιάννα Αγιάνα!

Η είδηση από το Ηράκλειο λέει:

«Μια 35χρονη μητέρα αναγκάστηκε για να μην πεθάνουν από την πείνα τα παιδιά της να μπει σε ένα σουπερ μάρκετ και να κλέψει γάλα και τρόφιμα για τα παιδιά της.
Η Ασφάλεια Ηρακλείου που κλήθηκε τη συνέλαβε και την έχει ήδη στα κρατητήρια, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive,gr πρόκειται για συγκλονιστική υπόθεση. Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν συγκλονιστεί.

Η 35χρονη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τους είπε ότι τα παιδιά της δεν έχουν φάει και δεν ήξερε από την απόγνωσή της τι να κάνει. Ότι βοήθεια ζήτησε δεν της άνοιξαν πόρτες. Και μπρος στο να κινδυνεύσουν τα παιδιά της αποφάσισε να κλέψει ένα μπουκάλι γάλα για να τα βοηθήσει...

Ωμός εκβιασμός - Ο ΣΚΑΪ έβγαλε αποτέλεσμα πριν την κάλπη με κατασκευασμένα στοιχεία

Δυο μέρες πριν την Κυριακή των εκλογών, οι αστοί χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να εκβιάσουν ωμά την ψήφο του λαού και να ισχυροποιήσουν το νέο δικομματισμό - διπολισμό, κατευθύνοντας την ψήφο του. 
Πρέπει, λένε, οπωσδήποτε να υπερψηφιστεί η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ... 
Επιδιώκουν να τον χειραγωγήσουν, να τον υποτάξουν στην πολιτική εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου, άρα στην ολοένα εντεινόμενη βαρβαρότητα. 
Ετσι, χτες το απόγευμα, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ παρουσίασε μια δική της εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος!!! 
(ο ΣΚΑΪ έβγαλε αποτέλεσμα πριν την κάλπη με κατασκευασμένα στοιχεία), με γράφημα ανάλογο των δημοσκοπήσεων, που έδινε στο 25% τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 13,5% το ΠΑΣΟΚ και σε ποσοστό 4,5% - 7% όλα τα άλλα κόμματα που είχαν μπει στη Βουλή στις εκλογές της 6ης Μάη. 
Αν αυτό δεν είναι ωμή παρέμβαση, για να

Να πλημμυρίσει σήμερα το Πεδίον του Αρεως




Σήμερα Παρασκευή, όλοι οι δρόμοι της Αθήνας και της Αττικής οδηγούν στο Πεδίον του Αρεως, όπου στις 8.30 μ.μ. θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.
Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι χιλιάδες οπαδοί και φίλοι του Κόμματος

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η αντεπίθεση είναι μονόδρομος, η ευθύνη του ΚΚΕ ακόμα πιο μεγάλη
Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα

Σε πολύ μεγάλη και μαχητική προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, μίλησε χτες το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Χιλιάδες λαού έδωσαν το «παρών», αποφασισμένοι, μέχρι την κάλπη να δώσουν τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και το λαό. Μαχητικό κάλεσμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ και αγώνα, σάλπισαν λίγο νωρίτερα οι προσυγκεντρώσεις που έφτασαν με πορείες στο χώρο της συγκέντρωσης: «Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή».
***
Από το βήμα της συγκέντρωσης, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Εργάτη, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, νέα, αγρότη, γυναίκα, συναγερμός
Εμπρός για ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό.