Σελίδες

31 Ιαν 2012

Αθωώθηκε ο εύελπις - υμνητής της χούντας



«Αθώος» κρίθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής Ευελπίδων, ο σπουδαστής και αρχηγός της Σχολής που τραγούδησε τον ύμνο της χούντας την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 
υποχρεώνοντας (σύμφωνα με τις καταγγελίες) και άλλους σπουδαστές να κάνουν το ίδιο. 
Μαζί με την «αθώωση» του συγκεκριμένου ευέλπιδος, νομιμοποιείται και με τη βούλα το καθεστώς ασυλίας στην αντιδραστική διαπαιδαγώγηση που παρέχεται στις σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι τόσο η τυπική, όσο και η «άτυπη» εκπαίδευση των αξιωματικών, υπηρετεί συγκεκριμένους προσανατολισμούς και δόγματα των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τη

Αυριανικός αντικομμουνισμός



Οι εφημερίδες και τα κανάλια ιδιοκτησίας Κουρή δεν είναι πρώτη φορά που εξαπολύουν χυδαίο αντικομμουνισμό. 
Αλλωστε έχουν μακρά πορεία στο να αναλαμβάνουν τέτοια βρώμικη αποστολή, από τότε που εμφανίστηκαν στο χώρο των ΜΜΕ. 
Βρήκαν τώρα αφορμή την υπαγωγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 για να εξαπολύσουν την πιο χυδαία προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ σαν σε «διατεταγμένη υπηρεσία». 
Αλλωστε, τα αστικά ΜΜΕ, τα τάχα αντικειμενικά, τα δήθεν ευρισκόμενα στην υπηρεσία ενημέρωσης του λαού, έχουν αποστολή την υπεράσπιση του συστήματος, επιχειρήσεις καπιταλιστών είναι, όπως και η «Αυριανή», το «Κόντρα», κλπ., επομένως και την αντικομμουνιστική δράση. 
Τι γράφει η «Αυριανή»; «Ομπρέλα νομικής προστασίας απο το αστικό κράτος (που υποτίθεται ότι πολεμά εδώ και εννέα δεκαετίες) αναζητεί το ΚΚΕ για να αποφύγει να

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ : Μεγάλη εκδήλωση για το σοσιαλισμό



Σε μεγάλη εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας στην Αγκυρα συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινή πάλη που αναπτύσσουν τα δύο κόμματα για σοσιαλιστική προοπτική.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση έγινε με μεγάλη επιτυχία (παρά την μεγάλη κακοκαιρία στην γειτονική χώρα) με συμμετοχή μελών και φίλων του Κόμματος, από κάθε γωνιά της Τουρκίας στο μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της Αγκυρας, «Αρενα Σπορτς» και είχε κεντρικό σύνθημα: «Ο σοσιαλισμός θα νικήσει!».
Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την επέτειο της «Σφαγής των 15», όπως έμεινε στην Ιστορία η δολοφονία 15 Τούρκων κομμουνιστών, ανάμεσά τους και του Προέδρου

Ανησυχεί η Μπακογιάννη-Μητσοτάκη Ντόρα...



«Δύναμη ανατροπής» χαρακτηρίζει το κόμμα της (Δημοκρατική Συμμαχία) η Ντόρα Μπακογιάννη, (κορη του Μητσοτακη), σε άρθρο της στην «Καθημερινή» της Κυριακής. Από το περιεχόμενο του άρθρου, προκύπτει ότι το μόνο που φιλοδοξεί να ανατρέψει η Μπακογιάννη, είναι ό,τι απομείνει όρθιο από την συγκυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία στηρίζει. Εχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντιλαϊκές ανατροπές των προηγούμενων δεκαετιών, σαν στέλεχος της ΝΔ σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, η Μπακογιάννη μιλάει τώρα για «παλιά κόμματα (που) αδυνατούν να αλλάξουν». Στόχος της είναι να θολώσει τα νερά και να βγάλει λάδι την αστική διαχείριση, διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο για την ίδια και το κόμμα της. Ξέρει καλά ότι η στρατηγική των αστικών κομμάτων ήταν και παραμένει αναλλοίωτη, ενάντια στο λαό και υπέρ των μονοπωλίων. Εκπροσωπώντας όμως τις μερίδες εκείνες του κεφαλαίου που επιδιώκουν επιτάχυνση της αναμόρφωσης του αστικού συστήματος, ψέγει τα «παλιά κόμματα» ότι δεν

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» : Νέο πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων



Με νέο πρόγραμμα πολύμορφων κινητοποιήσεων και μοιράζοντας αποφασιστικά κάλεσμα πανεργατικού ξεσηκωμού και συντονισμού στους εργάτες από τον κλάδο του Μετάλλου (και όχι μόνο) συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στονΑσπρόπυργο, ενώ ο σκληρός τους αγώνας κλείνει σήμερα 93 ημέρες απεργίας. Πολύτιμο εφόδιο για την ενίσχυση των απεργών που δίνουν αποτελεί η έμπρακτη αλληλεγγύη, προκειμένου να δυναμώσει ένας αγώνας που αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη.
Την περασμένη Κυριακή το Διοικητικό Συμβούλιο του εργοστασιακού σωματείου αποφάσισε ομόφωνα σειρά δράσεων και συγκεκριμένα:
  • Σήμερα Τρίτη, οι απεργοί χαλυβουργοί θα βρεθούν στις 11 π.μ. και πάλι στην Κηφισιά και με πορεία θα φτάσουν στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Θα διαμηνύσουν από κοντά στην εργοδοσία, ότι δε πρόκειται να υποχωρήσουν ούτε να αναστείλουν τον αγώνα τους αν δεν ανακληθούν οι 65 απολύσεις και δεν παρθούν πίσω οι αντεργατικές αξιώσεις για 5ωρη εργασία με μείωση μισθών.

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ...



Την απόλυτη σύμπλευση των κομμάτων της συγκυβέρνησης για χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων και διασφάλιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, εξέφρασαν οι Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης, στη συνάντηση που είχαν την Κυριακή με τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, όπου τον εξουσιοδότησαν να ολοκληρώσει την υπογραφή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου, της δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ και της συμφωνίας για το PSI.
Πίσω από τις δήθεν «κόκκινες γραμμές» τρία «όχι» που υποκριτικά προβάλλουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο Λ. Παπαδήμος («όχι» στην επιτροπεία για τον προϋπολογισμό, όχι στη μείωση του κατώτατου, του 13ου και 14ου μισθού, πρόταση που σκόπιμα αποδίδουν στην τρόικα), κρύβεται η ομοφωνία τους να προωθήσουν αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν παραπέρα το εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις, βαθαίνουν την εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκε η προώθηση μέτρων όπως:
  • Τριετές πάγωμα μισθών, κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες) και «ψαλίδι» στις κλαδικές συμβάσεις.
  • Θέσπιση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), στις οποίες θα υπάρχει ειδικό εργασιακό, φορολογικό και επενδυτικό καθεστώς. Θα επικυρωθούν με νόμο

Πραγματικός «επίτροπος» τα συμφέροντα του κεφαλαίου...




ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος και θα μας ανακοινώσει μία ακόμη ... εθνική επιτυχία!
Ποια θα είναι αυτή; 
Κάτι του είδους «θα σας κόψουμε τους μισθούς, θα καταργήσουμε τον 13ο και 14ο, θα σας μειώσουμε τις συντάξεις, θα διαλύσουμε τα ταμεία, θα περικόψουμε τον προϋπολογισμό για υγεία - παιδεία - ασφάλιση. 
Ομως δεν θα έχουμε επίτροπο»!!!
Δεν ξέρουμε αν περιμένουν κιόλας ...πανηγύρια σε όλη την χώρα για την περήφανη στάση της κυβέρνησης, να χτυπάνε χαρμόσυνα οι καμπάνες και όλα τα σχετικά.

Υποκρισία...



Σύσσωμα τα αστικά κόμματα και ο Τύπος τους, έτρεξαν να αποκηρύξουν σαν προσβολή στην «εθνική αξιοπρέπεια» την πρόταση που «έπεσε» στο Γιούρογκρουπ για διορισμό επιτρόπου από την ΕΕ, που θα αναλάβει την εποπτεία του προϋπολογισμού, προκειμένου η εφαρμογή του να μην αποκλίνει από τα συμφωνηθέντα με την τρόικα. Οι αντιδράσεις είναι υποκριτικές και στόχο έχουν να θολώσουν τη συμφωνία όλων, όχι μόνο με τα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται με πρόσχημα τη «δημοσιονομική σταθερότητα», αλλά και στη διαδικασία με την οποία μεθοδεύεται ο εκβιασμός και το τσάκισμα του λαού.


Αυτό που θέλουν να κρύψουν οι αστοί πίσω από τις ψευτοπατριωτικές κορόνες

ΛΑ.Ο.Σ. : Ψεύτης και προβοκάτορας για να τρομάξει ο λαός



Η νέα αθλιότητα Καρατζαφέρη σε βάρος του ΚΚΕ επιβεβαιώνει το ρόλο που έχει αναθέσει το αστικό σύστημα στο κόμμα του κνούτου
Με κατασκευασμένες βρωμιές και χυδαία ψέματα, που ξεσκεπάζουν το ρόλο του ΛΑ.Ο.Σ. σαν εκτελεστή συμβολαίων σε βάρος του ΚΚΕ, για να χτυπήσει το λαό και το κίνημα, ο Καρατζαφέρης επιχείρησε με συνέντευξή του στο «Βήμα» να σερβίρει ξαναζεσταμένες τις προβοκατόρικες αθλιότητες περί συνεργασίας του Κόμματος με τη ΝΔ.
Είπε ο Καρατζαφέρης: «Εμένα με ενδιαφέρει ότι η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια ήταν σύμμαχος του ΚΚΕ. Εβγαζε λεφτά από τα Ταμεία για να δώσει στο ΚΚΕ. Αναφέρομαι για τα λεφτά που δόθηκαν από τον κ. Σιούφα. Τα λεφτά που δόθηκαν χωρίς διαγωνισμό, αλλά με επιμήκυνση κάποιου διαγωνισμού για επιχειρήσεις του κόμματος. Δόθηκαν από τη ΝΔ, προκειμένου να έχει την ησυχία της. Αυτός ο φόβος του ΠΑΜΕ πρέπει να σταματήσει εδώ. Υπάρχει δημοκρατία και δεν πρέπει να έχουμε φοβικά σύνδρομα, ότι θα έλθει το ΠΑΜΕ να μας "κάνει ντα"».
Ο αρχηγός της αγέλης του ΛΑ.Ο.Σ. λέει συνειδητά ψέματα, όπως έκανε με την

Ανακοίνωση της εταιρείας «Τυποεκδοτική»



Είχαμε προειδοποιήσει ότι με αφορμή την αίτηση της Τυποεκδοτικής για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, θα κλιμακωθεί ο βρώμικος πόλεμος σε βάρος της.
Διάφορα κέντρα, όπως εκείνο που χρησιμοποιεί την ΑΥΡΙΑΝΗ και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, τραβούν μπροστά στην προβοκάτσια με χυδαία και αισχρή παραπληροφόρηση. Εκείνοι που άντλησαν εκατομμύρια από το χρηματιστήριο, που δεν έχουν βάλει από το 2000, ούτε ένα ευρώ στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER τον οποίο υπερχρέωσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια, που εκβιάζουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενούς τους, έχουν το θράσος να πρωτοστατούν στο βρωμερό πόλεμο απέναντι στην Τυποεκδοτική, εξαιτίας του κύριου μετόχου της που είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Αυτή την επίθεση εξυπηρετούν και ορισμένες άλλες εφημερίδες και ηλεκτρονικές ιστοσελίδες.

Εύθικτοι...



Η Ελλάδα - για να μην το πιάσουμε από πιο παλιά - βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής «επιτήρησης» ήδη από το 2004, μετά δηλαδή από την περίφημη απογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ.
Το καθεστώς, δε, της επιτήρησης έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ ήδη από το 1992, με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.
*
Η Ελλάδα, επίσης, είχε υπουργό Εξωτερικών και κατοπινό πρωθυπουργό αυτόν - τον Γιώργο Παπανδρέου - ο οποίος ήδη από τον Οκτώβρη του 1999, ως εκπρόσωπος της τάξης των «πατριωτών» κεφαλαιοκρατών, δήλωνε στη Σύνοδο της ΕΕ στο Τάμπερε ότι:
«Η Ελλάδα δεν έχει ταμπού στην εκχώρηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΕΕ».

Οι καημένοι οι κροκόδειλοι...



«Είκοσι χρόνια στην πολιτική, δεν έχω βάλει τα κλάματα. Μου συνέβη στο θέμα της καθυστέρησης των βιβλίων, όταν αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να κάνω απολύτως τίποτα. Αυτό το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και που επηρέασε τις οικογένειες, με έκανε να κλάψω».
*
Τα παραπάνω δεν είναι δήλωση κάποιου κροκόδειλου, από εκείνους που - ξέρετε - δακρύζουν όταν καταβροχθίζουν τα θύματά τους. Αλλωστε, οι κροκόδειλοι δε συνηθίζουν να κάνουν δηλώσεις...
Οσα διαβάσατε τα δήλωσε - προφανώς χωρίς να ερυθριά - την περασμένη Παρασκευή στα «Νέα» η υπουργός Παιδείας, η αξιότιμη κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.
*
Κατόπιν αυτών το παζλ συμπληρώνεται ως εξής:

ΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ...*

Η ιστορία όλων των ως τώρα κοινωνιών(15) είναι η ιστορία ταξικών αγώνων. Ελεύθερος και δούλος, πατρίκιος και πληβείος, βαρόνος και δουλοπάροικος, μάστορας(16) και κάλφας, με μια λέξη, καταπιεστής και καταπιεζόμενος, βρίσκονταν σε ακατάπαυστη αντίθεση μεταξύ τους, έκαναν αδιάκοπο αγώνα, πότε καλυμμένο, πότε ανοιχτό, έναν αγώνα που τελείωνε κάθε φορά με έναν επαναστατικό μετασχηματισμό ολόκληρης της κοινωνίας ή με την από κοινού καταστροφή των τάξεων που αγωνίζονταν.
Στις προηγούμενες εποχές της ιστορίας βρίσκουμε σχεδόν παντού μια πλήρη διαίρεση της κοινωνίας σε διάφορες κλειστές τάζεις, μια πολύτροπη διαβάθμιση των κοινωνικών θέσεων. Στην αρχαία Ρώμη βρίσκουμε πατρίκιους, ιππείς, πληβείους, δούλους. Στο μεσαίωνα φεουδάρχες, υποτελείς, μαστόρους, καλφάδες, δουλοπάροικους κι επιπλέον σε καθεμιά απ' αυτές τις τάξεις βρίσκουμε ξανά ιδιαίτερες διαβαθμίσεις.