Σελίδες

14 Σεπ 2017

Έξω η ΔΑΠ από τα πανεπιστήμια

Το αντίστοιχο κατόρθωμα του (εκάστοτε) δικομματισμού, σε ευρύτερη κλίμακα στην κοινωνία, είναι ότι κατάφερε να κατακεραυνώνει σαν αμέτοχος!!! τις πελατειακές σχέσεις εξαγοράς ψήφων που ο ίδιος έστησε, κουνάει το δάχτυλο (σαν τον προφήτη του Αρκά) στα δικά του ρουσφέτια και βύσματα, και σηκώνει τη ρομφαία της κάθαρσης και της εξυγίανσης.
Στο μικρόκοσμο του πανεπιστημίου, το φοιτητικό αντίστοιχο αυτής της κατάστασης έχει όνομα και πρόσωπο: ΔΑΠ-ΝΔΦΚΗ υπόθεση με τη μαζική αντιγραφή των 106 φοιτητών στην Πάτρα είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου, απλό πταίσμα σε σχέση με τη συνολική δράση της, μέσα κι έξω από τα αμφιθέατρα:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: O αντικομμουνισμός της ηλιθιότητας βασικά δεν παλεύεται...

Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο «Reader.gr» και στο δημοσιογράφο, Αντώνη Αναστασόπουλο.
Η συνέντευξη έχει ως εξής:
- Η κυβέρνηση μιλά για την ανάπτυξη που έρχεται. Εσείς υποστηρίζετε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν όφελος, όμως το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί και ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε νέο μέρισμα στους πιο αδύναμους. Δεν είναι αυτές εξελίξεις που θα ανακουφίσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα;
- Η ανάπτυξη, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, είναι προς όφελος μόνο των μονοπωλίων, αφού η εργατική τάξη, ο λαός θα συνεχίζουν να πληρώνουν το μάρμαρο με τους μισθούς πείνας, τα σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα, την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, αναπτυξιακά πακέτα, τζάμπα εργατική δύναμη.