Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

«Κλότσα την μπάλα όχι τη ζωή σου»

Αφιερωμένο στην πάλη κατά των ναρκωτικών το ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνει η ΚΝΕ στις δυτικές συνοικίες
Με την ξεκάθαρη θέση, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για μιαν άλλη στάση ζωής, αγωνιστική, χωρίς εξαρτήσεις, η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ απευθύνεται στους μαθητές και μαθήτριες των δυτικών συνοικιών της Αθήνας, τους καλεί να συμμετάσχουν με την τάξη ή το σχολείο τους στο τουρνουά πέντε επί πέντε που διοργανώνει. Να αγωνιστούν για: Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις, όχι σε όλα τα ναρκωτικά.

«Οχι στη διαφήμιση και το διαχωρισμό των ναρκωτικών»Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή τη διοργάνωση του λεγόμενου αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ
Τη διοργάνωση του λεγόμενου αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ καταγγέλλει η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, δηλώνοντας την εναντίωσή της σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που προωθούν τη ναρκω-κουλτούρα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΚΝΕ καταγγέλλει την οργάνωση του λεγόμενου αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ, που διοργανώνεται στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου για τα ναρκωτικά, από διάφορες οργανώσεις, ΜΚΟ και κόμματα όπως η ΑΚΟΑ

Εκρηκτικά τα προβλήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
  • Κινητοποιήσεις των συμβασιούχων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
  • Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ και της Επιτροπής Αγώνα του ΜΑΣ για τις εξελίξεις στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ.
Τα ίδια και χειρότερα άκουσαν, χτες, απ' το υπουργείο Παιδείας οι συμβασιούχοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, οι οποίοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, έχουν μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών, είναι στον «αέρα», ενώ η κυβέρνηση έχει παγώσει τις εξελίξεις και τους διορισμούς μελών ΔΕΠ. Στην ουσία αποδείχτηκε πως οι πιστώσεις θέσεων στα ΤΕΙ αφορούν το 2011, αλλά θα «αξιοποιηθούν» και για τα χρωστούμενα του 2010, ενώ η λογική του «σπασίματος» θέσεων εκτάκτων θα συνεχιστεί. Υπενθυμίζουμε πως το υπουργείο χρηματοδοτεί θέσεις, οι οποίες μπορεί να σπάνε σε 2, 3 και παραπάνω εκτάκτους των ΤΕΙ.

Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ... πάει παντού.Η γνωστή αθλιότητα της μετατροπής της 9 Μάη από μέρα Αντιφασιστικής Νίκης σε ...εργαλείο για την προπαγάνδιση της ΕΕ
Μαύρη προπαγάνδα της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμορίας των μονοπωλίων, με τίτλο - «βιτρίνα» και «πολιτιστικές» εκδηλώσεις, συνδιοργανώνουν η ΕΕ, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το «Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση (στο πλαίσιο της «Εταιρικής Σχέσης Διαχείρισης» μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας), ...«εξειδικευμένες» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (σ.σ. λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;) και το «Δίκτυο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης "Europe Direct"», με εκθέσεις, προβολή ταινιών και παρεμβάσεις στα σχολεία.

Ανησυχίες για μνημόνιο και χρέος...H χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, δεν ήταν μόνο ενδεικτική του ταξικού μίσους που τρέφουν κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία για το λαό, αλλά και αποκαλυπτική της στρατηγικής με την οποία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση, περιορίζοντας την πολεμική του στο μνημόνιο, αποσυνδεδεμένο από την καπιταλιστική κρίση και την προσπάθεια των κομμάτων του κεφαλαίου να τη διαχειριστούν προς όφελός του.

Ενιαία η επίθεση σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη...Μ' ένα μπαράζ δημοσιευμάτων στον Τύπο, τα αστικά επιτελεία σε Ελλάδα και Πορτογαλία προσπαθούν ο καθένας για λογαριασμό του να εντάξουν στην προπαγάνδα τους το μνημόνιο σε βάρος του πορτογαλικού λαού και να το αξιοποιήσουν στο εσωτερικό μέτωπο για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να τους ποτίσουν με το δηλητήριο της ηττοπάθειας και της διαχείρισης του σάπιου συστήματος που υπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη.
Σ' αυτό το κλίμα, από προχτές, οπότε και δημοσιοποιήθηκαν οι όροι της δανειακής σύμβασης ανάμεσα στην Πορτογαλία και την τρόικα, περισσεύουν οι

Κανένας αποπροσανατολισμός να μην περάσει...Την ώρα που στην Ελλάδα διάφοροι στον αστικό Τύπο πανηγύριζαν γιατί η Πορτογαλία εξασφάλισε καλύτερους όρους ένταξης στο μηχανισμό του ΔΝΤ, στην Πορτογαλία ξέσπαγαν διαδηλώσεις ενάντια σ' αυτήν ακριβώς τη συμμετοχή. Και στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία κάτι περισσότερο ξέρουν αυτοί που πληρώνουν στο πετσί τους τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.
Ειδικά στη χώρα μας υπάρχει και κάποιο ιδιαίτερο καλό στις εξελίξεις. Στον ένα μετά τον άλλον τους κλάδους που κινητοποιούνται κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι εμφανίζονται να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την κινδυνολογία της κυβέρνησης, απαντάνε στους κυβερνητικούς «κόψτε το λαιμό σας» και αξιώνουν ικανοποίηση στα αιτήματά τους. 

Για το ΔΝΤ (και πάλι)...Κοντεύουν να συμπληρωθούν τρία (!) ολόκληρα χρόνια από τα προκαταρκτικά, από το «φλερτ» του ΠΑΣΟΚ με το ΔΝΤ.
Διάστημα ικανό να πείσει ότι οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με το ευαγές ίδρυμα δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των «στιγμιαίων αδικημάτων». Το αντίθετο:
Το ΠΑΣΟΚ, ως βασικός πυλώνας πολιτικής έκφρασης της ελληνικής πλουτοκρατίας, των επιλογών και των συμφερόντων της, άρχισε να το «δουλεύει» το πράγμα αρκετά νωρίς.
*
Συγκεκριμένα: