Σελίδες

17 Δεκ 2010

Και ΚΑΤΟΧΗ και ΧΟΥΝΤΑ μαζί!!!

Μετά την πρωϊνή, ανούσια επίθεση των ΜΑΤ (χωρίς πρόκληση, χωρίς αιτία), τις ζημιές που προξένησαν στα αυτοκίνητα του δήμου και την αναβολή του δικαστηρίου στην Αθήνα, η ημέρα κύλησε σχετικά ήρεμα. 
Το τραγικό είναι ότι πλέον οι γονείς και οι παππούδες μας δεν έχουν τα άλλοθι, ότι εμείς δε ζήσαμε ούτε κατοχή, ούτε χούντα. Αυτά ζούμε την τελευταία εβδομάδα. 
Και ΚΑΤΟΧΗ και ΧΟΥΝΤΑ μαζί!!!

Νώρίς το πρωί, γύρω στις 7, δυνάμεις των ΜΑΤ, έσπασαν το μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο του ΒΙΟ.ΠΑ. Με γερανοφόρα οχήματα, πήραν τα αυτοκίνητα του δήμου και τα μετέφεραν σε δρόμο του ΒΙΟ.ΠΑ.

«ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» , ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

Το 3οΣυνέδριό του ολοκλήρωσε πριν 2 βδομάδες το λεγόμενο «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ) στο Παρίσι. Εκεί, από τον βασικό φορέα του οπορτουνισμού στην Ευρώπη έγινε άλλη μια μάταιη προσπάθεια να γίνει «ο λύκος πρόβατο», να εξανθρωπιστεί δηλαδή ο καπιταλισμός. Τα ίδια τα ντοκουμέντα κι οι αποφάσεις του συνεδρίου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Πρόκειται για αποφάσεις - πραγματικό δηλητήριο στη σκέψη και τη συνείδηση κάθε εργάτη και ανθρώπου του μόχθου, προορισμένες να τον πείσουν να μη σηκώσει κεφάλι ποτέ από τον καπιταλιστικό ζυγό και την εκμετάλλευση.

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ...

Φαίνεται πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, πιστεύει πως όχι μόνο πρέπει οι εργαζόμενοι και ο λαός να πληρώσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις (που με ευκολία τις χαρακτηρίζει από συντεχνιακές έως και «αντεθνικές»), αλλά και να μην υπάρχει άνθρωπος που να μιλάει για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. 
Γι' αυτό, όπως δημοσιεύτηκε, στο υπουργικό συμβούλιο τα έβαλε με τον
 Κ. Αρβανίτη της ΝΕΤ, ο οποίος «τόλμησε» να αναφερθεί στις φτωχογειτονιές που μοιράζεται συσσίτιο.
 Για τον Πάγκαλο είναι ανύπαρκτα τέτοια φαινόμενα, όπως τα συσσίτια, οι άστεγοι, οι σκουπιδοσυλλέκτες, οι χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση, χάρη στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Προφανώς, για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η «συνεπής και πατριωτική στάση» των εργαζομένων, των δημοσιογράφων, όλου του λαού, εκτός από την υποταγή, είναι και η «μούγκα».
Τέτοιο το ΠΑΣΟΚ. 
Τέτοιος ο Πάγκαλος. 
Τέτοια ΕΡΤ θέλουν.

Κερατιάτικα 2010

Ε, ναι… Δεν πρόκειται για τα σκουπίδια. Πρόκειται για τους εργολάβους που ελέγχουν ΜΜΕ και τράπεζες, οι οποίοι δεν το συζητάνε, μέρες που είναι. Θέλουν άμεσα να κάνουν έργα για να ρουφήξουν το ζεστό κρατικό χρήμα που εξοικονομήθηκε από συνταξιούχους, δημόσιους υπαλλήλους και περικοπές. Και είναι ικανοί να κάνουν χωματερή και στην Ακρόπολη προκειμένου να το εισπράξουν. Φυσικά το υπουργείο Προστασίας του Εργολάβου δεν θα μπορούσε παρά να είναι στο πλευρό τους και ποιος τον χέζει το νόμο και τα αρχαία. Μιλάμε για πέρασμα από τα ΣΔΙΤ στα ΣΔΙΜ. Σύμπραξη Δημόσιας και Ιδιωτικής Μαφίας. Και εμείς πληρώνουμε τα κερατιάτικα στους εργολάβους και για τα ΜΑΤ που μας χτυπάνε. Αν δεν είναι ο ορισμός της μαφίας τι είναι;
ΠΗΓΗ : ο antistachef/chef προτείνει...

Ποιους βολεύει η προβοκάτσια;

   Οι ομάδες των τραμπούκων και των προβοκατόρων που το μεσημέρι της Τρίτης έστησαν με τις δυνάμεις καταστολής το γνώριμο σε τέτοιες περιπτώσεις σόου στην πλατεία Συντάγματος, με μολότοφ, δακρυγόνα και τυφλούς ξυλοδαρμούς, ήταν το βούτυρο που έψαχναν για το ψωμί τους όλοι εκείνοι που περιμένουν το λαό και το κίνημα στη γωνιά για να του επιτεθούν και να το συκοφαντήσουν.
  Και επειδή η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ξέρουν καλά πως τα δικά τους «παιδιά» δεν είναι απειλή για την αστική εξουσία που διαχειρίζονται, είναι αυτονόητο ότι η δράση των προβοκατόρων θα χρησιμοποιηθεί για να χτυπηθεί ο πραγματικός αντίπαλος, το οργανωμένο ριζοσπαστικό εργατικό λαϊκό κίνημα και η πολιτική του πρωτοπορία.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3»

Το πακέτο των πρωτοφανών αντιλαϊκών μέτρων, που θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα, παρουσίασε χτες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αναλύοντας τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, όπως αυτά καταγράφονται στο επικαιροποιημένο «μνημόνιο 3».
Το πακέτο περιλαμβάνει από την παραπέρα παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο (σχετικές αποφάσεις πήρε προχτές η διυπουργική), μέχρι και νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο, μέσω του ενιαίου μισθολογίου.