Σελίδες

28 Ιουλ 2011

Ελεγχόμενη χρεοκοπία...



Αναδημοσίευση απο : Faros 


Κλέμενς Φουστ, σύμβουλος Σόϊμπλε:
Η Ελλάδα είναι σε ελεγχόμενη χρεοκοπία !
1. Φυσικά, ο λαός εδώ και δύο χρόνια, βρίσκεται σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ χρεοκοπία.
2. Είτε με άρθρα στο “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ”, είτε με παρεμβάσεις στη Βουλή, εδώ και ένα χρόνο (τουλάχιστον), στελέχη του ΚΚΕ, αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι 

η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ (και όχι κρίση χρέους που μας διατυμπανίζουν όλα τα αστικά κόμματα) θα αναγκάσει τους υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, να προχωρήσουν στο μέτρο της “ελεγχόμενης χρεοκοπίας”, 
για να διασωθεί το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου.
3. Χαραχτηριστική η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα στις 22 Ιούλη, μετά τη λεγόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Πρώτη προτεραιότητα το τσάκισμα του λαού...



Η ταχεία υλοποίηση των «μεταρρυθμίσεων», που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και διασφαλίζουν φθηνότερη εργατική δύναμη, καθώς και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στους μονοπωλιακούς ομίλους είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζει την ασύστολη θριαμβολογία για τις αποφάσεις της Ευρωσυνόδου για το χρέος, προκειμένου την ίδια στιγμή να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού και να «δικαιώσει» τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Δείγματα από την επόμενη μέρα...



«Βοήθεια, χανόμαστε! Επειγόντως περισσότερες κάμερες και πιο πολλές φυλακές».
Οποιος έβλεπε την πανικόβλητη κυρία με τα ροζ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ χτες το βράδυ νόμιζε πως η «αμερικανιά» που είχε στο μυαλό της είναι ήδη μια πραγματικότητα γύρω μας. Και για να μην αδικούμε το σταθμό του Αλαφούζου, μπαράζ ήταν σ' όλον τον αστικό Τύπο τα σχετικά ρεπορτάζ για την υποστήριξη της ανάλογης κυβερνητικής απόφασης.
Από κοντά και τα χαρμόσυνα θέματα: Ο Τζορτζ Σόρος εγκαταλείπει την κερδοσκοπία για χάρη της φιλανθρωπίας.

Η ταξική πολιτική σπρώχνει στον Καιάδα...



Η χτεσινή πρώτη σελίδα του «Ριζοσπάστη» έγινε κραυγή της μάνας των δίδυμων αυτιστικών παιδιών που δεν έχει καμιά κρατική βοήθεια. 
Της μάνας που πασχίζει αβοήθητη να μεγαλώσει ανάπηρα παιδιά καθώς δεν υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες Πρόνοιας. Και τέτοιες κραυγές απόγνωσης - συχνά βουβές - ακούγονται και πιο συχνά. 
Είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν να βρουν ένα σχολείο για τα ανάπηρα παιδιά τους. 
Είναι οι γονείς που καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτα τροφεία σε ιδρύματα από 1.200 έως 1.500 ευρώ το μήνα, όταν εισπράττουν, και αν εισπράττουν - κι αυτά καθυστερημένα - επιδόματα των 250 ευρώ το μήνα. 

Η «απέναντι πλευρά» δηλαδή είναι άλλη ονομασία του «εσωτερικού εχθρού»;



Τίποτα το θετικό δεν προμηνύει η τοποθέτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. 
στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή... 
«Η απέναντι πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο και είναι σίγουρο ότι αν δεν ενεργήσουμε στην κατεύθυνση ενός δόγματος εσωτερικής ασφάλειας με διακομματική συναίνεση, δεν θα καταστεί δυνατή και διαχειρίσιμη η κρίση των σημερινών ασύμμετρων προοπτικών»
είπε επί λέξει ο Ελ. Οικονόμου, προκαλώντας πελώρια ερωτήματα. 
Κατ' αρχήν ποια εννοεί «απέναντι πλευρά» ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ; 
Θεωρεί «απέναντι πλευρά» το λαό που δεν σκύβει το κεφάλι και βγαίνει στους δρόμους του αγώνα και της ταξικής πάλης; 

«Για το καλό» της πλουτοκρατίας...



«Αποδείξαμε έμπρακτα ότι κάθε μέρα διαπραγματευόμασταν, και θα διαπραγματευόμαστε κάθε μέρα, πάντα για το καλό της χώρας», αποφάνθηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να απαντήσει στα άλλα αστικά κόμματα που τον κατηγορούν ότι «δεν διαπραγματεύθηκε» πηγαίνοντας προς τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. 
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, που διεκδικεί να αποσπάσει κάποιο μερίδιο στην άγρια διαμάχη που γίνεται με την πλουτοκρατία των άλλων κρατών μελών της ΕΕ για το ζήτημα των χρεών. 

Κλιμακώνουν την επίθεση ...



Αυτοί που κλέβουν το ψωμί απ' το τραπέζι έχουν γίνει επιστήμονες στη διαστρέβλωση. 
Εκεί που χρωστάνε ζητάνε και το βόδι.
Κατά τον αρθρογράφο της «Καθημερινής», όποιος αντιδρά στη νέα συμφωνία με την ΕΕ είναι τσιφούτης, φιλάργυρος που προσπαθεί να γλιτώσει όσα απέκτησε. 
Ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν; Οσοι τους κόβουν το μισθό, όσοι τους κόβουν τη σύνταξη, όσοι χρυσοπληρώνουν την Υγεία και την Παιδεία, όσοι δε λένε να χωνέψουν ότι η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΤΕ έχουν γίνει ανώνυμες εταιρείες που στηρίζουν τα κέρδη τους στην καταλήστευση του λαού.

Με τα μάτια των Ελλήνων αστών... .



Πρόσφατα το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» φιλοξένησε στην ηλεκτρονική του έκδοση ένα ανθολόγιο φωτογραφιών με θέμα την καλπάζουσα φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα. 
Μερικές από τις φωτογραφίες ήταν καταθλιπτικές, από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ιδιαίτερα, όπου το ψάξιμο των σκουπιδιών έχει γίνει τρόπος επιβίωσης για απροσδιόριστο, αλλά οπωσδήποτε μεγάλο, αριθμό ανθρώπων. 
Οι εικόνες δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από αντίστοιχες σκηνές στην Αφρική ή στην πολλές φορές «διασωθείσα» μέσω «αναδιαρθρώσεων χρέους» Λατινική Αμερική.
Την Παρασκευή 22 Ιούλη, την επαύριο της νέας «θριαμβευτικής διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας μέσα από την επέκταση και τον εκβαρβαρισμό - πώς αλλιώς να το πούμε -