Σελίδες

10 Φεβ 2012

Ξεσηκωμός!


Ο φόβος και η υποταγή δεν πρέπει να έχουν θέση πλέον σε κανένα εργατικό σπίτι, σε καμιά λαϊκή οικογένεια. Ισα ίσα που - αν επικρατήσουν - θα σφίξει περισσότερο η θηλιά σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο, μικρομαγαζάτορα. Ο λαϊκός ξεσηκωμός, η οργάνωση όλων σε «μια γροθιά» είναι τώρα όρος επιβίωσης. Ανάμεσα στις αλυσίδες της υποταγής και στα όπλα του αγώνα η απάντηση των εργατοϋπαλλήλων, κάθε λαϊκού ανθρώπου να έρθει μυριόστομη και σαρωτική: Δεν παραδινόμαστε! Οργανωνόμαστε και αντεπιτιθέμεθα!

 «Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται», έγραφε ο Μπρεχτ για να δείξει τη βαρβαρότητα

Δε θα περάσουν οι εκβιασμοί στους εργάτες της «ΟΛΥΜΠΟΣ»


«Το κείμενο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 9/2/2012 ως ανακοίνωση 69 εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας "Ολυμπος" συντάχθηκε από την εργοδοσία και είναι καθαρά προϊόν άσκησης απίστευτων τρομοκρατικών και εκβιαστικών μεθόδων, που ξεπερνούν ακόμα και εκείνων της χούντας».
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αναφερόμενο στο κείμενο - χαρακτηρίζεται «υπόμνημα - επιστολή» προς το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» - που δημοσιεύτηκε χτες σε τοπικά ΜΜΕ και με το οποίο εξαπολύεται αισχρή συκοφαντική

Ρεσιτάλ υποκρισίας από τους νεκροθάφτες του λαού ...


Βουλευτές εγγυώνται ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα και προτείνουν αστεία «ισοδύναμα», δήθεν για ανακούφιση
Την ίδια ώρα που ο Γ. Παπανδρέου προσυπογράφει το νέο μνημόνιο και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υπουργοί της συγκυβέρνησης δρομολογούν την εφαρμογή του, τμήμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στρώνει το έδαφος για την υπερψήφιση των μέτρων και τον αποπροσανατολισμό του λαού.
Με αυτό το στόχο, 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης, δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα, αρκεί «να

Ο ΚΛΟΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ... ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕ ΤΟΝ

«-- Βενιζέλος: Με τις εμμονές σου στις συντάξεις, βάζεις τη χώρα στη χρεοκοπία. 
-- Α. Σαμαράς: Ποιος είσαι εσύ που μιλάς; Με τη διαπραγμάτευση που κάνεις δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Είδαμε τι έχεις κάνει! Τι είναι αυτά που κάνεις; 
-- Παπαδήμος: Κύριε αντιπρόεδρε, σας παρακαλώ μας αφήνετε μόνους». 
Τέτοιους «διαλόγους» από τη σύσκεψη που έγινε προχτές το βράδυ στο Μαξίμου «διέρρεε» χτες το επιτελείο της Συγγρού προκειμένου να δείξει τη «μάχη»

«στόχοι», «στρατηγική» και «προοπτική».

TO NEO «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» - αυτό που διέρρευσε στη δημοσιότητα τουλάχιστον - είναι προφανώς αντιλαϊκό και αντεργατικό και γενικώς κατάπτυστο. 
Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε όμως μια... φραστική τιμιότητα.
Κι αυτό γιατί ξεκινάει με τις λέξεις «στόχοι», «στρατηγική» και «προοπτική». 
Κάτι σαν διαταγή πολεμικής επιχείρησης δηλαδή και πολύ σωστά αφού κήρυξαν ευθέως πόλεμο στους εργαζόμενους.
Μάλιστα, μιλάμε για πόλεμο διαρκείας αφού το ομολόγησαν οι συντάκτες του ότι πρόκειται απλά για την... πρώτη δόση αφού θα έχουμε νέα μέτρα τον Ιούνη, αν όχι και ενδιάμεσα.
Στους πολέμους - θυμίζουμε - δεν υπάρχουν «καλοί διαπραγματευτές» ή «κακοί

Κάθε θεομπαίχτης στον πάγκο του


Μέχρι χτες κάθε θεομπαίχτης μπορούσε να μιλά ακίνδυνα κάτω από το φως των προβολέων της αστικής τάξης, μπορούσε να γράφει περισπούδαστα άρθρα στο απυρόβλητο του γραφείου του.
Από σήμερα, καθένας κρίνεται στην πράξη, στο δρόμο.
Σήμερα μετράμε αυτούς που από τα χαράματα δίνουν μάχη στις πύλες των εργοστασίων. Μετράμε κι αυτούς που έκαναν τα πάντα για να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργατών.
***
Στα κανάλια πανηγυρίζουν!
Εχουν δέσει το θήραμα στο στύλο και χορεύουν για τη νίκη τους.

Μας πάνε για «Κίνα» της Ευρώπης!

Πού μας πάνε;
Ιδού πού μας πάνε:
1) Στο κείμενο των πολιτικών συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, το Δεκέμβρη του 2010, για την εισοδηματική πολιτική των κρατών - μελών που θα εφαρμόζεται με χρονικό ορίζοντα έως τη Δευτέρα Παρουσία, σημειώνονται τα εξής:
*
«Το κόστος εργασίας θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση και θα συγκρίνεται με άλλα κράτη της Ευρωζώνης και των κύριων εμπορικών εταίρων της ΕΕ (...) Οι μισθοί θα πρέπει να βρίσκονται σε συνάρτηση με την ανταγωνιστικότητα».
*
Τι λέει η συγκεκριμένη απόφαση; Τι υπέγραψαν, δηλαδή, και σε τι συμφώνησαν - εδώ και χρόνια - οι εγχώριοι... «διαπραγματευτές» μας; Για ποια «Ευρώπη των λαών» μιλούν οι «αριστεροί» θιασώτες των Βρυξελλών;
Μα είναι πεντακάθαρο: Επί της ουσίας η απόφαση της ΕΕ (δηλαδή, των μονοπωλίων που την διαφεντεύουν και των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων) καθορίζει ότι για τους μισθούς των εργαζομένων στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) δεν υπάρχει... πάτος προς τα κάτω!

Πανστρατιά στον αγώνα ενάντια στη χρεοκοπία του λαού!


  • Να νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς σήμερα και αύριο, όλοι στους δρόμους με το ΠΑΜΕ
  • Πολύμορφες και καθημερινές κινητοποιήσεις στις γειτονιές για την αγωνιστική κλιμάκωση
  • Προτεραιότητα η οργάνωση της αντίστασης στους τόπους δουλειάς
Ολοι στο δρόμο, όλοι στην πάλη και την οργάνωση του παλλαϊκού ξεσηκωμού για να μην περάσουν τα εκτρωματικά σχέδια σε βάρος του λαού! 
Ευθύνη όλων, κάθε εργάτη, όλων των λαϊκών στρωμάτων, να νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς σήμερα και αύριο, στη 48ωρη απεργία. Ολοι στους δρόμους, να μην ψηφιστούν τα μέτρα. Να «πάρουν φωτιά» τα ποδάρια μας, για να αναδειχθούν οι συνέπειες των εφιαλτικών αποφάσεων, να αναδειχθεί γιατί για το λαό είναι μονόδρομος η οργάνωση ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια. 

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ



ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ- Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ.
Στίχοι: Γιώργος Μιχαηλίδης.
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος.
Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο,

Παιδιά σηκωθείτε



Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους
γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους
στο κόκκινο λάβαρο πάντα πιστοί
στη σάλπιγγα πλάι που μας προσκαλεί