Σελίδες

27 Ιαν 2011

Άρση ασύλου στη Νομική Έτοιμη να επέμβει η αστυνομία...

Απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση αποφάσισε και με τους μετανάστες να τελειώνει και το άσυλο να χτυπήσει. 
Συνεπικουρούμενη από τα δεξιά και "αριστερά" δεκανίκια του συστήματος αλλά και την υποκριτική στάση της πρυτανείας κατέληξαν με συνοπτικές διαδικασίες στην άρση του ασύλου και την βίαιη μεταφορά των μεταναστών. Υποτίθεται ότι είχε προηγηθεί η προσπάθεια να βρεθεί κτήριο αλλού.

Πανούσης για μετανάστες

Ισως ο Τζίμης Πανούσης είναι η μοναδική εξαίρεση –ή τέλος πάντων απ’ τις ελάχιστες για να μην αδικήσουμε τους δημοσιογράφους του ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» που κρατούν αξιοπρεπή στάση- μπροστά στην κατευθυνόμενη συγχορδία των δημοσιοκάφρων που ρίχνουν τόνους λάσπης στους απεργούς πείνας μετανάστες και σε όσους/ες τους συμπαραστέκονται. (Δείτε το βίντεο από την σημερινή του ρ/σ εκπομπή).

Αλήθεια όλοι αυτοί/ες που με τα μαρκούτσια και τις πένες τους έχουν συμπαραταχτεί με τον εσμό –απ’ την Μπακογιάννη μέχρι τον Καρατζαφύρερ- εκδηλώνοντας την φασιστική –ρατσιστική τους αντίληψη δεν έχουν προβληματιστεί ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους γιατί θα έχουν την τύχη του Πάγκαλου ή την αντιμετώπιση που είχε χτες από τον κόσμο ο Σημίτης;


Τ.Ε.Ε. : ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ... ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ...



Το πολλαπλά εξαγγελθέν από την κυβέρνηση και την τρόικα, σχέδιο νόμου για την “απελευθέρωση” των “κλειστών” επαγγελμάτων είναι εδώ. 
Συνοδευόμενο από μια κατά παραγγελία απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία “καταδικάζει” το ΤΕΕ γιατί εφαρμόζει κώδικα αμοιβών. Τόσο το κείμενο της απόφασης της, όσο και η εισηγητική έκθεση του σχεδίου νόμου αποτελούν βαθιά πολιτικά κείμενα (και όχι “νομικά” όπως συνήθως) που ορκίζονται στην “ανταγωνιστικότητα”, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, αποτελώντας επί της ουσίας μανιφέστα του νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος έχει πλέον αναγορευθεί σε υπέρτατη ιδεολογία.
Για τους νόμους της αγοράς η επιστημονική εργασία αντιμετωπίζεται ως “εμπορική δραστηριότητα” και “εμπόρευμα”, αντίστοιχα οι επιστήμονες ως “έμποροι” και τα επιμελητήρια και οι σύλλογοι ως “ενώσεις επιχειρήσεων”, όπως και τα ίδια τα κείμενα αναφέρουν.



Προβάλλεται και ως … “παράδειγμα” !

Αναδημοσίευση από faros's weblog

Πριν κάμποσες μέρες, στη … “δημοκρατική” και … “ευρωπαϊκή” Λιθουανία, συγκεκριμένα οι δημοτικές αρχές του Βίλνιους (πρωτεύουσα της χώρας) ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ διαδήλωση του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Μετώπου Λιθουανίας, για τα προβλήματα των εργαζόμενων !

Τώρα, η χώρα αυτή, μέλος της … “δημοκρατικής”  Ε.Ε., έφτασε στο σημείο να ασκήσει δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Σ.Λ.Μ.Λ.   Αλγκιντρας Παλέτσκις, γιατί (λέει) αμφιβήτησε σε λόγο του “επίσημη” εκδοχή των Αρχών !!!

«Πλυντηρέξ»...

Οπως διαβάζουμε στον Τύπο, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να «ξεχάσει» το ρόλο της «Ζήμενς», εφόσον η τελευταία επιστρέψει το... 5% από τις μίζες που «έσπρωξε» στην Ελλάδα! 
Το φαεινής σύλληψης σχέδιο αποδίδεται στον υπουργό Επικρατείας, κ. Παμπούκη.
Αν, δηλαδή, οι μίζες ήταν 100 εκατομμύρια, και μέσω αυτών εξασφαλίστηκαν δουλειές δισεκατομμυρίων, τότε η «Ζήμενς» και η κάθε «Ζήμενς» μπορούν να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους ότι η τακτική με τα «δωράκια» όχι μόνο τις συμφέρει, αλλά έναντι ευτελούς τιμήματος μπορεί να καταστεί μια «νόμιμη και ηθική» δραστηριότητα: Αφενός οι «Ζήμενς» θα έχουν κάνει τις πολλών δισεκατομμυρίων «μπίζνες» τους, αφετέρου αρκούν μόλις 5 εκατομμυριάκια για να «καθαρίσουν», να «ξεπλυθούν», να γίνουν ξανά «ευυπόληπτες»!

Με μετανάστες!

Τον φράχτη στον Εβρο φτιάξτε τον με ...μετανάστες!
Σαν αυτούς που χρησιμοποιήσατε για τα«μεγάλα έργα» σας.
Σαν εκείνους που ξεζουμίσατε για να φτιάξετε τα στέγαστρα της «νέας μεγάλης ιδέας», των Ολυμπιακών Αγώνων και του Καλατράβα.
Σας αυτούς με τους οποίους δίνετε την άδεια να επανδρώνουν τα καράβια τους οι εφοπλιστές «κατά παρέκκλιση» (!) της νομοθεσίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις.

Αστειότητες...

Ο κ. Παπανδρέου μετά την άριστη συνεργασία που επέδειξε ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας με τους ΝΑΤΟικούς κατά το βομβαρδισμό και διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, «ορίστηκε για ένα χρόνο πρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ» (ΑΠΕ, 20/9/2000).
Ο κ. Παπανδρέου είναι αυτός που ερωτηθείς στις εκλογές του 2004 αν είναι «αριστερός» ή «δεξιός» έδινε την καθαρόαιμη συντηρητική απάντηση ότι στις «σύγχρονες συνθήκες» δεν διακρίνει πολλές διαφορές ανάμεσα στις συγκεκριμένες έννοιες.
Ο κ. Παπανδρέου σε εκείνες τις εκλογές πλαισίωσε τα ψηφοδέλτια του κόμματός του με τους Μάνο - Ανδριανόπουλο.
Ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός κόβει μισθούς από τους εργάτες και συντάξεις από τους συνταξιούχους.
Ο κ. Παπανδρέου αυξάνει τις τιμές του ρεύματος και των εισιτηρίων που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για τα κέρδη των βιομηχάνων.

Λαϊκή απάντηση...

Την ώρα που ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως αριστερή την πολιτική του, ως πρόοδο ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο και ως συντήρηση ό,τι συμφέρει το λαό, έχουν έτοιμες για εφαρμογή νέες αντιδραστικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση με νέο άγριο τσεκούρωμα των συντάξεων, η κυβέρνηση απαγορεύει την εφαρμογή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που δεν ευθυγραμμίζονται με την επαίσχυντη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, ενώ καταφτάνουν μαντάτα από την Ευρωπαϊκή Ενωση για νέο τσεκούρωμα στους μισθούς.