Σελίδες

14 Νοε 2013

Αδ.Γεωργιάδης: Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης (το στοίχημα για τις απολύσεις και ο Τόμσεν) VIDEO



Για αυτονόητες απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ αναφέρεται πλέον ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στις δημόσιες παρεμβάσεις του.
«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ σας παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου»,

Η αλήθεια για το Φύλλο 8 της Πανσπουδαστικής

Με τις μέρες του Πολυτεχνείου να πλησιάζουν, τις μνήμες να αναζωπυρώνονται και την μεγάλη πορεία μνήμης και αγώνα της 17/11 να βρίσκεται στα σκαριά, τα μέλη του Κόκκινου Φάκελου επιχειρούμε να ανοίξουμε το θέμα του φύλλου 8 της Πανσπουδαστικής, που ταλαιπώρησε και θα ταλαιπωρήσει (φανταζόμαστε και φέτος) πολλές φοιτητικές και συνδικαλιστικές συνελεύσεις. Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον μια φορά συμμετέχει σε κάποια συνέλευση στην οποία, τούτες τις μέρες, διάφοροι πραίτορες και προεστοί, διαφόρων παρατάξεων (από το ΠΑΣΟΚ μέχρι το ΝΑΡ) επιχειρούν να καταγγείλουν τις δυνάμεις της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ για το περίφημο φύλλο 8 της Πανσπουδαστικής.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η φημολογία, οι διαδόσεις και η παραπληροφόρηση, έχουν δώσει την θέση τους στην ιστορική αλήθεια σε σημείου που αυτή είναι δύσκολο να αποκαλυφθεί εάν κανείς δεν έχει την διάθεση να ψάξει βαθιά και να την αποκαλύψει. Πέραν της εσκεμμένης διαστρέβλωσης (που συνήθως προέρχεται από θρασίμια που τόλμησαν να αφαιρέσουν ψηφιακά τα συνθήματα στις πύλες του Πολυτεχνείου από τις αφίσες τους), θεωρούμε ότι και στον χώρο των σημερινών παρατάξεων υπάρχει κόσμος που δεν έχει για αντικειμενικούς λόγους ξεκάθαρο το τι υπήρξε και τι έλεγε το φύλλο 8. Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε αναγκαία την ανάδειξη αυτού του θέματος.