Σελίδες

23 Απρ 2013

ΠΑΜΕ: Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα - Βίντεο-αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά




Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μάη στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ. απευθύνει το ΠΑΜΕ. Επισημαίνει ότι «είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα

Αυγή: Άλλο ένα άρθρο καρμπόν με τις αστικές φυλλάδες και εμετικά ψέματα


Άλλο ένα άρθρο καρμπόν για το ΚΚΕ, με τα ίδια ψέματα, τις ίδιες λέξεις και τα ίδια σενάρια, δημοσιεύτηκε σήμερα, αυτή τη φορά στην «Αυγή». Άργησε λίγο η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τις περισσότερες αστικές εφημερίδες που είχαν την περασμένη Κυριακή τα πανομοιότυπα άρθρα – φωτοτυπίες για το ΚΚΕ, παρόλο που άλλες φορές η «Αυγή» είναι η πρώτη που σέρνει το χορό των εμετικών άρθρων σε βάρος του ΚΚΕ.
Το σημερινό «ρεπορτάζ» της «Αυγής» είναι βγαλμένο από την ίδια κοιλιά που γέννησε και τα ρεπορτάζ του υπόλοιπου αστικού Τύπου. Γι' αυτό και περιέχει ακριβώς τα ίδια σενάρια για δήθεν καταμερισμούς στελεχών, εντελώς όμοιες ιστορίες φαντασίας για στελέχη που υποτίθεται ότι ελέγχουν το Κόμμα, απόλυτα ίδιους χαρακτηρισμούς

«Επέτειος»!

Σήμερα έχουμε... «επέτειο»!
Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από τρία χρόνια, στις 23 Απρίλη του 2010.

Ηταν τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας, από το Καστελόριζο, επιλέγοντας για φόντο τις βαρκούλες που αρμενίζανε, μας ανακοίνωσε την υπαγωγή της Ελλάδας στη δίνη των μνημονίων.

Ηταν τότε που η εγχώρια πλουτοκρατία έθετε σε εφαρμογή το σχέδιό της για τη μετακύλιση των βαρών της καπιταλιστικής κρίσης, της δικής της κρίσης, πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού.

*

Οπως μας είπαν τότε οι κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους, για τα μνημονιακά μαρτύρια του ελληνικού λαού που συνεχίζονται

Αστικός Τύπος για ΚΚΕ: Στεναχώρια και άρθρα καρμπόν

 M.M.E.
Είναι εντυπωσιακή η ομοιότητα των άρθρων που δημοσιεύονται σε ορισμένες γνωστές και μη εξαιρετέες κυριακάτικες εφημερίδες για το ΚΚΕ. 
Ίδιο περιεχόμενο, πανομοιότυπες εκφράσεις, ρεπορτάζ που «ρέουν» με ολόιδιο τρόπο σα να είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι.

Κεντρική ιδέα όλων είναι η δήθεν απογοήτευση επειδή το ΚΚΕ μετά το 19ο Συνέδριό του δεν αλλάζει πολιτική. 
Από εκεί και πέρα τη σκυτάλη παίρνουν οι ολόιδιοι χαρακτηρισμοί, τα ίδια επίθετα και η συνήθης σεναριολογία, πανομοιότυπη και αυτή, γύρω από πρόσωπα και καταμερισμούς. 
Όλα γραμμένα με πανομοιότυπο περιεχόμενο στις περισσότερες εφημερίδες. 
Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται ότι ένα μέλος του ΠΓ είναι δήθεν αυτό