Σελίδες

6 Νοε 2019

Η ώρα του Αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος στο εδώλιο (21 videos)

Η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώνεται με την απολογία του “Αρχηγού” της οργάνωσης Νικόλαου Μιχαλολιάκου την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο Εφετείο, για τα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής .
Ο Μιχαλολιάκος είναι ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της από το 1980 που πρωτοεμφανίστηκε το πρώτο περιοδικό “Χρυσή Αυγή” μέχρι και σήμερα. Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70, είχε κατηγορηθεί για “κατάρτιση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, προς διάπραξη εγκλημάτων δι’ εκρηκτικών υλών”, καταδικάστηκε τελικά αμετάκλητα με τον νόμο περί όπλων και εκρηκτικών σε 12 μήνες φυλάκιση. Το 1983 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο δήλωση ίδρυσης κόμματος (“Λαϊκός Σύνδεσμος”). Το 1984 ανέλαβε γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ, θέση από την οποία γρήγορα αποχώρησε. Από το 1986, η Χρυσή Αυγή ξεκινά την αυτοτελή οργανωτικά δράση της στα γραφεία της στην Κεφαλληνίας.
Ο Μιχαλολιάκος σπούδασε μαθηματικός, αλλά κατά δήλωσή του βιοπορίζεται ως εκδότης της εφημερίδας “Χρυσή Αυγή”, που κυκλοφορεί από το 1993.