Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Το διαίρει και βασίλευε σήμερα...
Αναδημοσίευση απο : Ράδιο Collectiva
Ότι θα αλλάξει η κοινωνία κάποια στιγμή θα αλλάξει, το πότε δεν είμαστε αστρολόγοι να σας το πούμε, εξάλλου δεν πιστεύουμε σε αυτού του είδους τις προβλέψεις που το ΠΑΣΟΚ στην δεκαετία του 1980 τις επέβαλε σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό για να μην ξυπνήσει ποτέ.
Όλα θα αλλάξουν και το σύστημα θα αλλάξει και όλα θα γίνουν πιο καλά, ωστόσο αυτό απαιτεί αλλαγή στο τρόπο ανάπτυξης, αν θα είναι σοσιαλιστικού τύπου, ή καπιταλιστικού.
Ανάπτυξη έχουμε και σήμερα ακόμα και σε περίοδο σκληρής καπιταλιστικής κρίσης, όπου κεφάλαια και παραγωγικές δυνάμεις είτε μπαίνουν στην διαδικασία της καταστροφής, (το ποια κεφάλαια και ποιου ιμπεριαλιστή είναι το αναπάντητο προς το παρών ερώτημα) ή εκτοπίζονται και καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις μαζικά.
Το ερώτημα είναι ποιο δρόμο ανάπτυξης θέλουμε, των μονοπωλιακών ομίλων, ή της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού; 

ΠΑΣΟΚ: «Ντοπάρισμα» ενόψει Εθνικής Συνδιάσκεψης.Στόχος, να συμμετέχει ο κομματικός μηχανισμός πιο αποτελεσματικά στην αντιλαϊκή επίθεση
«Σκληρή δουλειά και προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στο παραγωγικό μοντέλο» ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, στη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης το ερχόμενο Σάββατο.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού είναι να καταστεί ο λαός «συμμέτοχος» στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και σ' αυτή την επιχείρηση επιστρατεύονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του, που αποτελούν τμήμα της εργατικής αριστοκρατίας.

ΓΣΕΕ: Παραπλανά τους εργάτες, στηρίζει τα μονοπώλια.Σχόλιο του ΠΑΜΕ για την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ 
ενόψει της ΔΕΘ

Nα απογυμνώσουν πολιτικά και οργανωτικά την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που παραμένει σταθερά στη γραμμή υπεράσπισης της τάξης που σφετερίζεται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ενόψει της ΔΕΘ, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά αθωώνει: 
Α) Τους καπιταλιστές, όταν μιλώντας για "δόγμα νεοφιλελευθερισμού που υιοθέτησε η κυβέρνηση", επιχειρεί να πείσει το λαό ότι δε φταίει η καπιταλιστική ανάπτυξη, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής για τα βάσανα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά η συνταγή που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Υποδομών, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει με τη «Ζήμενς» συμβάσεις για την παροχή των συστημάτων τηλεδιοίκησης και αυτοματισμού που απομένουν για τη λειτουργία των σταθμών του Μετρό στα νότια προάστια και το Χαϊδάρι. 
Οι συγκεκριμένες συμβάσεις είχαν «παγώσει» μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, τη δικαστική και πολιτική του διερεύνηση, η οποία ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα με το πλήρες και συναινετικό κουκούλωμα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
Τα κόμματα αυτά, σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών τους και στελεχών της πολυεθνικής, έπαιρναν μίζες για τα ταμεία τους, προκειμένου η «Ζήμενς» να παίρνει έργα του ελληνικού δημοσίου. 
Με συνοπτικές διαδικασίες, τα γερμανικά δικαστήρια «καθάρισαν» το προηγούμενο στελεχικό δυναμικό της εταιρείας, επιβάλλοντας ποινές - χάδι και παρέδωσαν ξανά την πολυεθνική άσπιλη στην καπιταλιστική αγορά.

Για καλύτερο αύριο των νέων.Κάθε χρόνο
με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, για τις λαϊκές οικογένειες κλείνει ένας κύκλος κι αρχίζει ένας άλλος. 
Ο αγώνας των λαϊκών οικογενειών για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους βεβαίως ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει με την ανακοίνωση των βάσεων. 
Για όσους επιδίωξαν, αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αρχίζει ένα νέος Γολγοθάς αναζήτησης συνέχειας των σπουδών, συχνά παράλληλα με αναζήτηση εργασίας. 
Ομως, οι εκπαιδευτικές «λύσεις» που υπάρχουν σήμερα πέραν της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι πανάκριβες και στην πλειοψηφία τους προσφέρουν ληξιπρόθεσμες δεξιότητες. 
Για όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ένα πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, το κόστος σπουδών και πάλι δεν είναι μικρό, ενώ πέρα από την υποβάθμιση που έχουν υποστεί σπουδές και πτυχία τα τελευταία χρόνια, οι νέοι αυτοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το νέο χτύπημα που θα φέρει στις σπουδές και τα ιδρύματα ο νόμος - πλαίσιο που ψήφισαν πριν από μερικές μέρες από κοινού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - «Δημοκρατική Συμμαχία».

Αθλια επιχείρηση εξαπάτησης.Το παραμύθι των δήθεν «ασφυκτικών πιέσεων» που δέχεται από την «κακή» τρόικα για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων πουλάει για ακόμα μια φορά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της το ρόλο του καλού που τάχα πασχίζει να σώσει ό,τι μπορεί από τα εργασιακά δικαιώματα. 
Πρόκειται βέβαια για άθλια επιχείρηση εξαπάτησης των εργαζομένων και του λαού.

Πρώτα απ' όλα πολλά χρόνια πριν έρθει η τρόικα, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είχαν αρχίσει την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων με κάθε μέσο προκειμένου να φτηνύνουν την εργατική δύναμη (κατάργηση 8ωρου, Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση κ.ο.κ.). 

Το «ζεστό» χρήμα είναι για το κεφάλαιο...ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ το χρηματιστήριο, με «ασανσέρ» τις τραπεζικές μετοχές και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μιλάνε για κόλπα και σχεδιασμούς ώστε κάποιοι να κερδοσκοπήσουν.
Μόνο που πια δε χρειάζονται το χρηματιστήριο για να πάρουν τα χρήματα του κόσμου και να τα δώσουν στους πολυεθνικούς ομίλους, όπως κάνανε το 1999 -2000. Δεν είναι αναγκαίο να μπούνε σε τέτοια διαδικασία.
Τι να το κάνεις το χρηματιστήριο, όταν έχεις την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Βουλή, την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, το σύστημα ολόκληρο δηλαδή, που «αναδιανέμει» ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει υπέρ των λίγων...
Μάλιστα, δεν μπαίνουν καν στο κόπο να δελεάσουν τον κοσμάκη, ώστε οικειοθελώς να συμμετέχει στην όλη ιστορία. 

Μίλησαν οι ... κυβερνητικοί εκπρόσωποι.Ο Δ. Ζαφειριάδης, εκπρόσωπος Τύπου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», μίλησε, χτες, για «φοιτητικές μειοψηφίες» που οδηγούν «σε απόγνωση την πλειοψηφία των φοιτητών και μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας». 

Η «Δημοκρατική Συμμαχία» (που υπερψήφισε το νόμο - πλαίσιο) στρέφεται κατά των κινητοποιήσεων και των αποφάσεων για αναβολή των εξεταστικών και κάνει λόγο για «φθηνές και παλαιοκομματικές λογικές», που «παραδίδουν μαθήματα ανομίας και ασυνέπειας» και για «οπαδούς της στασιμότητας και της μιζέριας». 
Δε μας κάνουν καθόλου εντύπωση οι θέσεις της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». 
Είναι γνωστές. 
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το συγκεκριμένο κόμμα εκφράζει τις θέσεις και τις προθέσεις της κυβέρνησης, λίγο πριν τις διατυπώσει.

Με την ευκαιρία, μια και μιλάμε για τέτοιου είδους κόμματα, να σημειώσουμε πως το ΛΑ.Ο.Σ., μέσω του εκπροσώπου του Κ. Αϊβαλιώτη, υποστήριξε: «Η κατάληψη των Πανεπιστημίων μπορεί να επιφέρει και την κατάλυση της κυβέρνησης. 
Ο νόμος, όμως, παραμένει νόμος και θα εφαρμοσθεί, όσο και να επιμένουν οι χρόνιοι καταληψίες των πανεπιστημίων»... 

Να υπενθυμίσουμε, πάντως, στη «Δημοκρατική Συμμαχία» και το ΛΑ.Ο.Σ. (και στην κυβέρνηση και στη ΝΔ) πως το φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα, όπως και το λαϊκό κίνημα, έχουν μετατρέψει πολλούς αντιλαϊκούς νόμους σε χαρτιά που έμειναν στο αρχείο...

Τόσο «απλά»...Οι βιομήχανοι, η κυβέρνηση, οι τραπεζίτες, η τρόικα, οι εφοπλιστές, η ΝΔ, οι εργολάβοι, το μιντιακό κατεστημένο, ο ΛΑ.Ο.Σ., τα χρηματιστήρια, το ΔΝΤ, οι επίτροποι, οι οίκοι, οι αγορές, οι «σπουδαίοι», οι «Δυνατοί»...
*
Αλλά πόσο άραγε «Δυνατοί» είναι μπροστά σου; Τόσο. Οσο το λέει ο ποιητής. Και τόσο «απλά» είναι, τελικά, τα πράγματα:
*
«Ξύπνα μονάχα απ το αποκοίμισμά σου,
μη σκύβης, λεημοσύνες μη ζητάς,
τρίζε τα δόντια, αγρίεψε, ανταριάσου,
σπάσε όποιο εμπρός σου εμπόδιο απαντάς.

Κάθε πικραμένος στον πάγκο του.Πυκνώνει ο αριθμός των πικραμένων από την αξεπέραστη καπιταλιστική κρίση, που μόλις δουν φως μπαίνουν νιώθοντας την ανάγκη να ρίξουν ένα ανάθεμα σε κάτι ...«σοβιετικό»!
Από εκείνον που προχτές μιλούσε για την ανάγκη απελευθέρωσης από την κομμουνιστική κατοχή που κρατά 30 χρόνια (δηλαδή κατ' αυτόν η ελεύθερη Ελλάδα έπαψε να υπάρχει με την πτώση της χούντας),
φτάσαμε στον άλλο που αξιώνει να τελειώνουμε με τα σοβιετικού τύπου πανεπιστήμια (εννοεί αυτά που 20 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, ακόμα συνεχίζουν να τροφοδοτούν την οικουμένη με τα καλύτερα μυαλά εξαιτίας ακριβώς του υψηλότατου επιπέδου τους;).

Μέχρι εκεί έφτασαν!

ΙΔΟΥ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ!


Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Μπροστά στο μέγεθος του πολιτικού τους «κανιβαλισμού» οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.
Οι λέξεις δεν επαρκούν για να περιγραφούν τα πεπραγμένα τους. 
Γιατί να μιλήσεις; 
Για αναλγησία; 
Για βαρβαρότητα; 
Για απανθρωπιά; 
Τίποτα πια δεν μπορεί να «χωρέσει» τα «έργα» τους.
*
Διαβάστε, βγάλτε συμπέρασμα και φρίξτε:

Επικίνδυνοι ανταγωνισμοί...Το ΚΚΕ
είχε έγκαιρα αναδείξει τις συνέπειες που θα έχει για το λαό η βαθιά καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια των αστικών δυνάμεων να τη διαχειριστούν προς όφελός τους. Από το 2008, όταν ακόμα η συγχρονισμένη κρίση ήταν στα σπάργανα για τις χώρες της ΕΕ και την Ευρωζώνη, το ΚΚΕ προειδοποιούσε για τα μέτρα - λαιμητόμο, που ετοίμαζαν το κεφάλαιο και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, αναγορεύοντας την κρίση σε «ευκαιρία» για να ξεμπερδέψουν από κάθε εργατική - λαϊκή κατάκτηση. Εκτός όμως από τη γενικευμένη επίθεση, με στόχο την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την παραπέρα μονοπώληση κλάδων της παραγωγής, το ΚΚΕ αναδείκνυε τους κινδύνους από τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν νέα κερδοφόρα πεδία δράσης για τα συσσωρευμένα κεφάλαια.
Αυτές οι οξυμένες αντιθέσεις, έλεγε το ΚΚΕ, εμπεριέχουν το σπέρμα περιφερειακών, ακόμα και γενικευμένων συγκρούσεων, με αιχμή τους αγωγούς και τους δρόμους ενέργειας. 

Να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο.Δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο οργανώνουν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και την Πέμπτη καλούν σε συλλαλητήρια.

Σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων σε πολλές σχολές της χώρας, καλώντας σε δράση για τη μη εφαρμογή του νόμου - πλαισίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, έκαναν, χτες, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών
Το ΜΑΣ συνεχίζει και σήμερα τις κινητοποιήσεις με καταλήψεις σε Γραφεία Διασύνδεσης και Ειδικών Λογαριασμών Ερευνας (ΕΛΚΕ), κτίρια Ερευνών, διοίκησης κ.ά., ενώ την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη καλεί σε συλλαλητήρια Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα σε διάφορες πόλεις. Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκηστις 7.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, στο Βόλο στη 1 το μεσημέρι στο «Θόλο», στην Ξάνθη, στις 7 το απόγευμα στα Προκάτ.