Σελίδες

10 Αυγ 2011

Καμιά αυταπάτη για κάθε προβαλλόμενη διαχείριση της κρίσης.



Η λεζάντα που συνοδεύει τις εικόνες από την εγγλέζικη πρωτεύουσα ίδια παντού: «Το Λονδίνο καίγεται». Ε, και; Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία.
Τι αλλάζει προς το καλύτερο για την εργατική τάξη όταν καίγονται κάποια κτίρια σε μια από τις μητροπόλεις του καπιταλισμού; Τι άλλαξε μετά από κάθε φωτιά που εύκολα φούντωσε σε μια πόλη σαν το Λονδίνο; Κάθε φωτιά όσο εντυπωσιακή κι αν είναι, όταν δεν βάζει φωτιά στο ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, μοιάζει περισσότερο με τη φωτεινή αναγγελία μιας ακόμα πιο βαθιάς υποταγής. Δυστυχώς...

ΠΑΣΕΒΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙ: Συνεχίζουμε τον αγώνα πιο αποφασιστικά



Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης και των Επιτροπών Αγώνα στο ταξί.

Συνεχίζουμε τον αγώνα χωρίς ταλάντευση, απομονώνουμε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, κόντρα στη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση,διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά. 
Τα παραπάνω επισημαίνουν η ΠΑΣΕΒΕ και οι Επιτροπές Αγώνα στο ταξί, σε κοινή τους ανακοίνωση που απευθύνεται στις χιλιάδες των αυτοκινητιστών που επί τρεις βδομάδες συγκρούστηκαν με την κυβερνητική πολιτική που μεθοδεύει τον αφανισμό τους.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:

Ο καπιταλισμός δολοφονεί σε πόλεμο και ειρήνη...



Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για τα 66 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

Αγωνιστές και αγωνίστριες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης για να τιμήσουν τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, για να καταδικάσουν τα νέα τρομοκρατικά - επιθετικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε βάρος των λαών. 
Την εκδήλωση διοργάνωσε και φέτος η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή τα 66 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στις δύο πόλεις της Ιαπωνίας.

Δυσκολεύεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...



Το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης δε δυσκολεύει μόνο την προσπάθεια του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου να τη διαχειριστεί προς όφελός του, αλλά και τους οπορτουνιστές, στην προσπάθειά τους να εξωραΐσουν τον καπιταλισμό και να συνδράμουν στη διάσωσή του. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του οποίου είπε χτες σε συνέντευξή του («REAL FM»):
«Το ΚΚΕ νομίζει, ανοήτως κατά τη γνώμη μου, ότι μπορεί να έχει την πολυτέλεια να μην μπαίνει στη βάσανο εναλλακτικών προτάσεων. Και λέω ανοήτως, διότι αυτό ήταν μια ανεκτή στρατηγική την περίοδο που ο καπιταλισμός που αναπτύσσονταν ραγδαία και δεν άφηνε πίσω του αποκαΐδια και συντρίμμια στο χώρο της εργασίας και στον κοινωνικό χώρο. Σήμερα όμως που οι κοινωνικές δυνάμεις γύρω μας βάλλονται πανταχόθεν και που υπάρχει καταστροφή και βλέπουμε αποκαΐδια, δεν μπορεί να είναι ανεκτή μια στρατηγική που λέει ότι εμείς δεν έχουμε να προτείνουμε κάτι για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των εργαζόμενων σήμερα, όλα θα λυθούν ως δια μαγείας αύριο, σ' ένα αύριο που μπορεί να είναι πολύ μακρινό».

Ανάπτυξη μόνο για τα κέρδη του κεφαλαίου...



ΑΥΞΗΣΗ 10% ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ για φέτος διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. 
Να υποθέσουμε ότι μετά από αυτό το στοιχείο θα πάρουν ...10% αύξηση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό;
Προφανώς όχι, μια και οι πολυεθνικές του τουρισμού αντιλαμβάνονται το μέλλον του κλάδου χωρίς συμβάσεις, χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και με φτηνό εργατικό δυναμικό.
Απλά, για να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς εννοούν την «ανάπτυξη» (και) στη λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗ η ανάλυση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον για τις συγκρούσεις στο Λονδίνο. 
Πρόκειται, λέει, για ...«καθαρή εγκληματικότητα».
Ακόμη και αν ήταν έτσι, η εγκληματικότητα κατά τη γνώμη του δεν έχει κοινωνικά αίτια; 

Παπαγάλοι αντιδραστικών επιλογών



Είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος, με τον οποίο ορισμένοι κραγμένοι προπαγανδιστές των πιο ακραίων αντιδραστικών επιλογών, χρησιμοποιούν το ψέμα και την απάτη, μόνο και μόνο για να βγάλουν λάδι το κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
Ενα απλό παράδειγμα: 
Προχτές, στο βραδινό δελτίο του ΑΛΤΕΡ, ο γνωστός Κώνστας, σχολιάζοντας το ρεπορτάζ για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στα αναψυκτικά, επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στους «γραφειοκράτες του υπουργείου Οικονομικών», οι οποίοι, υποτίθεται, πρότειναν την αύξηση του ΦΠΑ, ως ...«ισοδύναμο για τη μη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης».