Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Ο λαός των νομιμοφρόνων...

Με το μύθο της λαϊκής συναίνεσης, που καλλιέργησαν συστηματικά και μεθοδευμένα πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ και κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, να εμφανίζει φαινόμενα κατάρρευσης, η αστική τάξη παίζει κυριολεκτικά τα ρέστα της. Κι όπως πάντα, είναι διατεθημένη να κυνηγήσει κουνούπια με... καραμπίνα. Κωμική σε βαθμό επικινδυνότητας, η εξουσία ανασσύρει όπως-όπως και εντελώς άγαρμπα από τις κάσες και τις αραχνιασμένες ντουλάπες όλα τα προπαγανδιστικά όπλα της και την πατροπαράδοτη μαζική καταστολή. 
Κι αν τα εργασιακά δικαιώματα γύρισαν στο 1950, ο πολιτικός λόγος επιστρέφει στο μεσοπόλεμο, επί εποχής του «λαού των νομιμοφρόνων». 
Κι όπως λέει η παροιμία: το χρήμα και ο έρωτας δεν κρύβονται. 
Ειδικά οι αστικοί γεροντοέρωτες με τις ολιγαρχίες.


Η άρχουσα τάξη ουδέποτε διακρινόταν για την πολιτική και ιδεολογική της εμβρύθεια. Άλλωστε, όταν κατέχεις πάγια την εξουσία, δε χρειάζεσαι ιδιαίτερη αναζήτηση και ανάλυση.

Ο Μουμπάρακ έφυγε ο στρατός μένει...

Η οργή και η απογοήτευση έγιναν κραυγές χαράς και πανηγυρικοί αλαλαγμοί. Μια δήλωση του αντιπροέδρου και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Ομάρ Σουλεϊμάν, μια δήλωση λίγων λεπτών, άλλαξε τη διάθεση στα πρόσωπα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στους δρόμους όλων των αιγυπτιακών πόλεων, άλλαξε την ατμόσφαιρα σε μιαν ολόκληρη χώρα: Ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε και παρέδωσε τις εξουσίες του στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Και αυτό, λίγες μόνον ώρες μετά το τελευταίο του διάγγελμα, αργά το βράδυ της Πέμπτης, το οποίο «πάγωσε» τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ, αφού ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε αποφασισμένος να παραμείνει, έστω και συμβολικά, στην προεδρία μέχρι τις εκλογές του Σεπτέμβρη.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΕΡΑΤΕΑΣ Συνεχίζουν να αντιστέκονται παρά την τρομοκρατία...

Σε κατάσταση πολιορκίας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ επί δύο μήνες, οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής, δίνουν σκληρό αγώνα ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή του Ομβριοκάστρου, αντιμετωπίζοντας μια άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση. Ο αγώνας τους, από την αρχή, αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με δυνάμεις καταστολής, ωμή βία και ξυλοδαρμούς, χημικά, συλλήψεις, διώξεις, ακόμα και με εφόδους στα σπίτια των κατοίκων της Κερατέας την Τρίτη το βράδυ, γεγονός που αποτέλεσε και το αποκορύφωμα στην προσπάθεια να απλώσει ένα τεράστιο «πέπλο» τρομοκρατίας.
«Ο,τι και να κάνει η κυβέρνηση, ό,τι μέσο και να χρησιμοποιήσει δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε»,

Ρητορεία αποπροσανατολιστική για το λαό...

Αποπροσανατολιστική για το λαό ρητορεία αναπτύσσει η νεοσύστατη «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» (ΚΑΠ). Εισηγείται την ανάπτυξη ενός σύγχρονου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, που από κοινού πρέπει να διεξάγουν εργάτες και κεφαλαιοκράτες («χαρακτηρίσαμε τη μορφή του αγώνα μας ως απελευθερωτικού» αναφέρει), καλώντας ουσιαστικά τους πρώτους να ξεχάσουν ότι αποτελούν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης των δεύτερων και να συνταχθούν μαζί τους. Από πού πηγάζει αυτή τους η τοποθέτηση; Από την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα έχουμε μία νέα «κατοχή» από τους ξένους ιμπεριαλιστές συμμάχους της άρχουσας τάξης, αυτοί επιβάλλουν το μνημόνιο με τα άγρια μέτρα και για να απαλλαγούμε, όλοι οι Ελληνες μαζί πρέπει να κάνουμε έναν εθνικοαπλευθερωτικό αγώνα! Μαζί λαός και επιχειρηματίες.

ΚΚΕ: Δε συμμετέχουμε στο διάλογο του υπουργείου Οικονομικών...

Σχετικά με την πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο με τα κόμματα, για το αποκαλούμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, το ΓραφείοΤύπου του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :
«Τo KKE αρνείται να πάρει μέρος στον προτεινόμενο από την κυβέρνηση διάλογο για το αποκαλούμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής. Ο λόγος είναι ένας και πολύ καθαρός. Δεν έχει κανένα νόημα ο διάλογος με μια κυβέρνηση η οποία έφερε στην Ελλάδα το Μνημόνιο και όλους εκείνους τους βάρβαρους μηχανισμούς που έναν στόχο έχουν: Την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το στομάχι που σκέφτεται...

   Λαμόγια, φοροφυγάδες, μπαταχτσήδες, τελμπεχανάδες, κοπρίτες, βολεμένοι, διεφθαρμένοι, κ.λπ., κ.λπ... Αυτές είναι μερικές μόνο από τις βρισιές που εκτόξευσαν και εκτοξεύουν οι κυβερνώντες εναντίον όλων μας, εκφασισμένα γενικευτικά, εντός εκτός Ελλάδας. 
Ομιλούν ως καθαροί, διορθωτές όχι απλώς του καθενός και της καθεμιάς μας αλλά και του DNA μας ακόμη. 
Με το βδελυρό καλοσιδερωμένο ύφος που είχε ο Μπους όταν έλεγε όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου, απευθύνονται στην πλέμπα σε παράξενα δίδυμα ζευγάρια από το Λοβέρδο και τον Παπουτσή ως τον Ρέππα και τον Μανδραβέλη. Ολοι μας συλλήβδην τουβλάκια του Μάνου που του χαλάσαμε το αστικό lego με διαδηλώσεις, υπαίθριες συναθροίσεις, διαμαρτυρίες στις γειτονιές και γενικευμένες εμπόλεμες αντιστάσεις σαν της Κερατέας.

Ασκήσεις για την αντιμετώπιση του εχθρού - λαού

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, ο στρατός, με τη χρήση όπλων,
διαλύει τους διαδηλωτές και
ακολουθούν μπουλντόζες και
τεθωρακισμένα που κάνουν πλήρη
εκκαθάριση της περιοχής
Η άσκηση καταστολής πλήθους που έγινε πρόσφατα στο Κιλκίς είναι σε εφαρμογή του στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ και έχει την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης
Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στις 19 Νοέμβρη 2010, από τη Λισαβόνα, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για το νέο στρατηγικό δόγμα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, περί αντιμετώπισης από τους ΝΑΤΟικούς στρατούς των κινημάτων ανά τον κόσμο, δίνουν και τον προσανατολισμό στην προετοιμασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ....