Σελίδες

8 Ιουλ 2010

Ανησυχία για τη χαλιναγώγηση του λαού

«Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι μας περιμένει. Μετά το φθινόπωρο θα καταλάβουμε όλοι ότι θα χάσουμε το 50% του εισοδήματός μας, ο κόσμος μαζεύει μέσα του την αγανάκτηση, αλλά κάποια στιγμή θα εκραγεί. Μην απορήσετε εάν το φθινόπωρο όλα αυτά που βλέπουμε και δεν συμφωνώ, ούτε εγώ ούτε εσείς, τις καταλήψεις, τους αποκλεισμούς λιμανιών απ' το ΠΑΜΕ, μην απορήσετε αν κόσμος τρέχει πίσω από τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ κι ας μη συμφωνεί, μόνο και μόνο για να εκτονωθεί. Πρέπει να κρατήσουμε την οργή του κόσμου μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, μέσα στο πλαίσιο των θεσμικών συνδικαλιστικών οργάνων»...

Τάδε έφη στον ΣΚΑΪ Γ. Μανώλης, στέλεχος της ΝΔ, έμπλεος ανησυχίας μην τυχόν και δεν κατορθώσουν να χαλιναγωγήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή που καλπάζει «αφηνιασμένη» απ' τη βαρβαρότητα της πολιτικής που το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει με την αμέριστη συμπαράσταση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Χτυπάει καμπανάκια ο Μανώλης στην άρχουσα τάξη και στους πολιτικούς της εκπροσώπους να σπεύσουν πριν οι συνέπειες αυτής της πολιτικής δράσουν σαν καταλύτης για τη συμμετοχή πλατιών τμημάτων της εργατικής τάξης και του λαού στην ταξική πάλη. Αθελά του ομολογεί ότι το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι τούτη την ώρα το μοναδικό αποκούμπι για τον κόσμο της δουλειάς, όχι για εκτόνωση βέβαια, αλλά για να αντιπαλέψει όρθιος τη λαίλαπα δημιουργώντας προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας στην πάλη του. Αλλά ταυτόχρονα το θεωρεί επικίνδυνο για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης τα οποία ο ίδιος υπηρετεί. Προτρέπει την άρχουσα τάξη και τα επιτελεία της να σχεδιάσουν πώς θα βάλουν στο χέρι τις διαθέσεις του λαού και φυσικά ομολογεί τον τρισάθλιο ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, ρόλο «στρούγκας» όπου μπορούν να «μαντρωθούν» και να κάτσουν «φρόνιμα» τα επί σφαγή «πρόβατα».

Τώρα, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στους Μανώληδες όλων των κομμάτων που υπηρετούν με την πολιτική τους το καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η θέση του λαού είναι εκεί όπου ορίζει η νομιμότητα του δίκιου του, των αναγκών του, της κλεψιάς που υφίσταται δεκαετίες τώρα, στο πλάι του ΠΑΜΕ, στο πλάι του ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα. Για να δείξουν στο σύστημα των Μανώληδων τι τους περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου