Σελίδες

28 Ιαν 2019

Ο Βουκεφάλας Κουτσούμπας και ο Ριζοσπάστης με το ναζιστικό καπέλο…

Συριζαίοι γκεμπελίσκοι...
Ναι… αυτό που διαβάζετε… ο Κουτσούμπας είναι ένας Βουκεφάλας και ο Ριζοσπάστης μία εφημερίδα με ναζιστικό καπέλο! Με τέτοιο τίτλο και με τέτοια σχόλια κυκλοφόρησε άρθρο σε εφημερίδα που στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τους Συριζαίους υπαλλήλους του ΝΑΤΟ. Γιατί είναι Βουκεφάλας ο Κουτσούμπας και νεοναζί οι Έλληνες κομμουνιστές;! Γιατί δεν στήριξαν τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Συριζαίικη αλητεία σήμερα το τερμάτισε εντελώς. Η Συριζαίικη αλητεία σήμερα απέδειξε ότι θα μπορούσε να ξαναστήσει τον Μπελογιάννη στον τοίχο και μετά, σε αντίθεση με τον Πλαστήρα, να καταθέσει στεφάνι στον τόπο της εκτέλεσής του για να τον τιμήσει.
Το βρωμερό Συριζαίικο άρθρο αναμασά όλες τις βρωμιές που τα Συριζαίικα τρολ διέδιδαν αυτές της ημέρες. Κατηγορεί τον Ριζοσπάστη για ναζιστικό καπέλο επειδή καλούσε τον κόσμο να πει «ΟΧΙ» στη συμφωνία των Πρεσπών. Κατηγορεί τους κομμουνιστές ότι ταυτίστηκαν με τους φασίστες. Όμως οι κομμουνιστές ποτέ δεν ταυτίστηκαν με τους φασίστες. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν κραύγασαν σαν τους Συριζαίους αντάμα με τους φασίστες ότι «η Μακεδονία είναι μόνο μία και Ελληνική» χαρακτηρίζοντας γυφτοσκοπιανούς τους γείτονές μας, οι κομμουνιστές ποτέ δεν στάθηκαν δίπλα στους φασίστες σε εθνικές γιορτές και επίσημες τελετές όπως οι Συριζαίοι, οι κομμουνιστές ποτέ δεν ενώθηκαν στις πλατείες των αγανακτισμένων μαζί με τους φασίστες,

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το υπουργικό συμβούλιο και την εξαγγελία για τον κατώτατο μισθό

Σε ανακοίνωσή του για το υπουργικό συμβούλιο και την εξαγγελία για τον κατώτατο μισθό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει τα εξής:
«Αφού ο πρωθυπουργός μάζεψε τους υπουργούς, για να στήσει μια ακόμη προεκλογική φιέστα στις πλάτες των εργαζομένων, θα έπρεπε -τιμής ένεκεν- να καλέσει και τον πρώην υπ. Εργασίας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτση, απ’ τη στιγμή που το δικό του μνημονιακό νόμο ενεργοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, αφού μόλις πριν ένα μήνα απέρριψε ξανά την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

«…κι αυτούς που φτιάξανε τον Παντελή, σκουλήκι άχρηστο σ’ αυτή τη γη»


10 χρόνια πέρασαν από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Πάνος Τζαβέλλας (1925 – 2009).
Ο μουσικός δημιουργός  Π. Τζαβέλλας γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1925. Στην Κατοχή, μαθητής Γυμνασίου, εντάσσεται στην ΕΠΟΝ και μετά στον ΕΛΑΣ. Βγαίνει ξανά στο βουνό με τον ΔΣΕ, όπου τραυματίζεται, συλλαμβάνεται και ακρωτηριάζεται στο δεξί του πόδι.

Στη συνέχεια ήρθε ο δρόμος των φυλακών. Δικασμένος 3 φορές σε θάνατο, αρρωσταίνει βαριά το 1959 και πηγαίνει για θεραπεία στη Σοβιετική Ενωση, όπου παρέμεινε μέχρι το 1965. Εκεί σπούδασε μουσική και γνώρισε τον μεγάλο συνθέτη Ντιμίτρι Σοστακόβιτς.

Όταν ο Τσίπρας διάβασε τον Λένιν…

    Ο κ.Τσίπρας, παραλαμβάνοντας το σκονάκι του υποβολέα του όσον αφορά τους Σλαβομακεδόνες που πολέμησαν στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, κι αφού διέπραξε την ύβρη να τους πιάσει στο στόμα του – το ίδιο στόμα που έγλειψε τον «διαβολικά καλό» Τραμπ – έστειλε ένα πολύ ευχάριστο στους Βορίδηδες, Γεωργιάδηδες και Βουκεφάλες μήνυμα. Το ΚΚΕ, είπε, έπαψε «να χαίρει ασυλίας»…
    Αφού παρακάμψουμε την παραπάνω «υπεροψίαν και μέθην» του Δαρείου, περνάμε στη συνέχεια οπότε και ο κ.Τσίπρας, αφού μπουρδούκλωσε κι ανακάτεψε την έννοια «αυτοδιάθεση των εθνών» με την έννοια «αυτοπροσδιορισμός» – δείγμα ότι με σκονάκια δεν γίνεται δουλειά – επιστράτευσε το βαρύ ύφος που προδίδει τον βαθύ γνώστη του λενινισμού για να ψέξει το ΚΚΕ επί… αντιλενινισμώ! Ο λόγος;