Σελίδες

30 Μαρ 2020

Ανοσία αγέλης;

Οι κομπασμοί και οι κρυφοπανηγυρισμοί περί κυβερνητικής ικανότητας στην διαχείριση της πανδημίας δείχνει πως στους κυβερνώντες και στα στρατηγεία επικοινωνίας δεν υπάρχει μέτρο, όταν το σύστημα Υγείας παραμένει ο μεγάλος ασθενής και στους χώρους δουλειάς σφάζονται μεροκάματα και δικαιώματα! Τα τελευταία 24ωρα είναι όλο και πιο ορατή η προσπάθεια που γίνεται από κυβερνητικά χείλη, μερίδα του Τύπου, διάφορους δημοσιολόγους και προωθητές του διαδικτύου να διαχυθεί στην “αγέλη” η αντίληψη πως η κυβέρνηση μέχρι τώρα «επιτυχώς διαχειρίζεται την κατάσταση» πως «πήρε έγκαιρα μέτρα», δεν άφησε τη χώρα «να γίνει Ιταλία» και πως μπροστά στην προστασία της ζωής τον πρωθυπουργό «δεν τον ενδιαφέρουν τα δισεκατομμύρια».

Τώρα …ρίξτε πυραύλους στον κορωνοϊό

Ήταν 14 Φλεβάρη 2020. Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους απηύθυνε έκκληση να γίνουν περισσότερες επενδύσεις στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση των ασθενειών, με αφορμή την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ο οποίος είχε εντοπιστεί τον Δεκέμβριο στην Κίνα.
Από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αναφέροντας ότι δίνονται δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς και «ψίχουλα» για να αμυνθούμε απέναντι σ’ ένα ιό σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες, όμως σχετικά λίγα χρήματα για να προετοιμαστεί για την επίθεση ενός ιού που μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο φονικός και καταστροφικός από οικονομική, πολιτική και κοινωνική σκοπιά».

Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;

Χρηματιστήριο (χρήση 2019): Πρώτο σε απόδοση παγκοσμίως – Τράπεζες: “Κέρδη μαμούθ” – Εφοπλιστές: “Τρελά κέρδη”  – 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες: “Εσπασαν όλα τα ρεκόρ” ΕΛΠΕ: 185 εκ. κέρδη – ΟΤΕ: 410 εκ. κέρδη…             
***
    Η κυβέρνηση έφτασε να μειώνει κατά 50% (!) τον μισθό των εργατών και να θέτει σε καθεστώς επιδόματος τους εργαζόμενους της χώρας. Με τα μέτρα της κυβέρνησης 250.000 επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τις συμβάσεις των εργαζόμενων τους με άδηλη την επιστροφή τους στην εργασία.