Σελίδες

24 Μαρ 2012

1821: Δελτίο ειδήσεων του MEGA και συνέντευξη με τον Κολοκοτρώνη


Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε … MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πούμε π.χ. βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά):

Τρέμη: «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».



Πρετεντέρης: «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες - δεσποτάδες - καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».


Τσίμας: «Έχεις δίκιο Γιάννη. Μάλιστα έμαθα πως αυτές οι περιθωριακές

Θέλει το ΚΚΕ να κυβερνήσει; (ΒΙΝΤΕΟ)



ΠΑΣΟΚ: Προσπάθεια εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού

Τίποτα «νέο» δεν μπορεί να γεννήσει το παλιό που σάπισε, καμιά «νέα αρχή» δε σηματοδοτεί η ένταση της ταξικής πολιτικής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη Κυριακή, με την ανάληψη της προεδρίας από τον Ε. Βενιζέλο, επιχειρήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τα συγκροτήματα του Τύπου να εμφανιστεί τάχα σαν «νέο ξεκίνημα». Το παρωχημένο και αποπροσανατολιστικό σύνθημα «Αρχίζουμε», που επέλεξε ο Ε. Βενιζέλος για να δώσει την ψευδαίσθηση μιας «νέας αφετηρίας» για το ΠΑΣΟΚ, δε διαφέρει - από την άποψη της πολιτικής ουσίας - σε τίποτα από τη «νέα αρχή»που κήρυξε ο Γ. Παπανδρέου το 2007 ή το προεκλογικό «πάμε!» που χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.
Τα αποτελέσματα κάθε «νέας αρχής» του ΠΑΣΟΚ ο ελληνικός λαός τα βίωσε με τον πιο άγριο τρόπο στο πετσί του, ειδικά με την πρωτοφανή βίαιη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής του τα τελευταία 2,5 χρόνια. Οι «νέες εκκινήσεις» που κατά καιρούς προπαγανδίζουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων

Ασφαλίτικοι υπερυπολογιστές καταγράφουν τα πάντα

Στο Μπλάφντεϊλ της Γιούτα, κοντά στην περιοχή των Μορμόνων, κατασκευάζεται ένα οχυρωμένο συγκρότημα κτιρίων, που όταν παραδοθεί μαζί με τον εξοπλισμό του το Σεπτέμβρη του 2013, θα έχει ξεπεράσει σε κόστος τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Σκοπός του είναι να παρεμβάλλεται, να αποκρυπτογραφεί, να αναλύει και να καταχωρεί μεγάλο μέρος των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών και επικοινωνιών διαδικτύου, καθώς αυτές πραγματοποιούνται μέσω υπόγειων και υποθαλάσσιων καλωδίων, δορυφορικών και επίγειων ασύρματων μεταδόσεων. Μέσα από τους υπολογιστές και τους δρομολογητές του θα ρέουν τα πλήρη περιεχόμενα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι συνομιλίες με σταθερά και κινητά τηλέφωνα, οι αναζητήσεις μέσω Google, τα ίχνη από δεδομένα που αφήνει καθένας πίσω του (αποδείξεις πάρκινγκ, λίστες επιβατών, αγορές σε βιβλιοπωλεία) και όλα αυτά θα καταλήγουν στις απύθμενης χωρητικότητας βάσεις δεδομένων του υπολογιστικού κέντρου. Οι εγκαταστάσεις θα προστεθούν σε άλλες,

Η ... μάχη του ΟΑΚΑ και τα ερωτηματικά...

Την περασμένη Κυριακή παρακολουθήσαμε ένα ακόμα επεισόδιο του σήριαλ βία στα γήπεδα. Αυτή τη φορά εκτυλίχθηκε στην αναμέτρηση Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Κουκουλοφόροι/κρανιοφόροι με «μολότοφ», φωτοβολίδες και άλλα πυρομαχικά συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.
Οσα έγιναν (και δεν έγιναν) δημιούργησαν πλήθος ερωτηματικών και συνειρμών. Για τον τρόπο δράσης, την ταυτότητα φυσικών και ηθικών αυτουργών, τους σκοπούς, τα κίνητρα τους. Επιβεβαίωσαν πως ήταν μια προσχεδιασμένη οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε με συντονισμό. Ηταν η υλοποίηση ενός προαναγγελθέντος σχεδίου. Τουλάχιστον μια βδομάδα πριν είχε «βουίξει ο τόπος» ότι θα συμβούν επεισόδια...
Αφού λοιπόν όλοι οι αρμόδιοι ήξεραν γιατί δεν τα απέτρεψαν; Τι πραγματικά

Μέρες αντικομμουνισμού ...


1. Οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων Βενιζέλος - Σαμαράς, με την κατακραυγή του κόσμου να σκαλώνει στον οισοφάγο τους και το είναι τους να καταρρέει, είναι αναγκασμένοι να καταφύγουν στον αντικομμουνισμό για λόγους ψηφοθηρικούς.
2. Ενας ακροδεξιός πολτός που σχηματίστηκε από διάφορα γκρουπούσκουλα της Ακροδεξιάς πουλάει εκδούλευση. Πρόκειται για σχηματισμούς παρακρατικών που κλαίνε για την επιθανάτια αγωνία του συστήματος.

1821 - 2021: 200 χρόνια μια ζαριά...


Η Ελλάδα βιάζεται. Βιάζεται πολύ. 
Ετσι είπε ο αρχηγός της συμπολιτευόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παραμονές 25ης Μαρτίου. Μέρες και ώρες δηλαδή της μεγάλης επιβεβλημένης μαζικής ανατριχίλας και οργής, όταν κι οι ελάχιστοι εναπομείναντες ανάπηροι πολέμου αρνούνται να παρελάσουν γιατί τους ζητάει, η Ελλάδα που βιάζεται, να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα, αφού ως επιζήσαντες την επιβαρύνουν με τις πετσοκομμένες συντάξεις τους. 
Η Ελλάδα βιάζεται...
Οπως θέλω και ξέρω το διαβάζω. Βιάζεται, τρέχει. 
Και β ι ά ζεται. Υφίσταται την αφόρητη βία του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου έτσι ώστε το 2021, 200 χρόνια μετά το Μεγάλο Ξεσηκωμό, να βγει σαν εκπαιδευμένη πόρνη ξανά στο κουρμπέτι των αφεντάδων της φτιασιδωμένη και υπάκουη. 
Η Ελλάδα βιάζεται καθημερινά είναι αλήθεια. Εντός. Κι εξ αυτού και εκτός ανύπαρκτων ή ελαστικών συνόρων που καθορίζονται ως ζωνάρι συμφερόντων απ' τους εμπόρους των εθνών.
Η μεγαλύτερη ντροπή των ημερών είναι κάθε απόπειρα βιαστών των δικαιωμάτων του λαού, κατακτημένων και βαριά πληρωμένων με αίμα, να ηττηθεί ως ιστορικό υποκείμενο κάθε ενθικοαπελευθερωτικού και ταξικού αγώνα και να περάσει στον

Η Επανάσταση του 1821 και η παραχάραξή της

Σχεδόν πάντα, αλλά ιδιαίτερα στις μέρες που ζούμε, έχω την εντύπωση ότι το νοητικό, το γνωστικό οξυγόνο που χρειάζεται ο κόσμος που συντρίβεται ανάμεσα σε τόσους αλλεπάλληλους καταιγισμούς από νοητικά υποπροϊόντα μόνο ο Μαρξισμός μπορεί να το προσφέρει. Ολόκληρος ο λεγόμενος δυτικός αστικός πολιτισμός, κάποτε λαμπρός, σήμερα δεν έχει πια να δώσει παρά βία και όλο και περισσότερη φτώχεια και αθλιότητα. Ο τρόπος που σκέφτεται και δρα μια ολόκληρη κοινωνική τάξη βρίσκεται σε άμεση σχέση με το ιστορικό στάδιο που διανύει η τάξη αυτή. Η βαθιά ιστορική παρακμή της αστικής τάξης στο στάδιο του μονοπωλιακού καπιταλισμού, τη σπρώχνει σε μια όλο και πιο πρωτόγονη και βάρβαρη αυτοάμυνα, σε μια όλο και μεγαλύτερη στάση εχθρότητας προς την τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων σε όλες τις χώρες που μεταβάλλονται με όλο και ταχύτερους ρυθμούς σε αληθινούς σκλάβους της μισθωτής εργασίας που κι αυτή καταντάει απρόσιτη πολυτέλεια.
Από κοντά, έρχεται και η διαστρέβλωση της Ιστορίας, με περίπου νομοτελειακό τρόπο. Το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένας λαός είναι να στερηθεί την Ιστορία του, δηλαδή να αλλοτριωθεί, να υποδουλωθεί νοητικά, να γίνει εύκαμπτος, καθώς