Σελίδες

8 Ιουν 2010

Εκκλησία...

Made in Greece

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ....

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ - Άντρας της χρονιάς! (2010)

Σε ισχύ από σήμερα ο αντικομμουνιστικός νόμος

Από σήμερα Τρίτη 8 του Ιούνη η πολωνική κυβέρνηση θέτει σε ισχύ τον αντικομμουνιστικό νόμο που προβλέπει την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων.

Ο νόμος κινείται στην κατεύθυνση αμαύρωσης της Ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού, ενώ βάζει και νέα εμπόδια στη δράση του ΚΚ Πολωνίας. Καθόλου τυχαία, ο σχεδιασμός αυτός πραγματοποιείται σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, δείχνοντας τα όρια του συστήματος και την αναγκαιότητα της ανατροπής του.

Σήμερα στην πολωνική πρωτεύουσα, στις 4 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας, ξεκινώντας από την πλατεία De Gaulle της Βαρσοβίας, ενάντια στα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα.

Στη διαδήλωση οι κομμουνιστές της Πολωνίας, μαζί με τις ξένες αντιπροσωπείες, που θα βρεθούν στο πλευρό τους, ανάμεσά τους και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, θα πορευτούν με τα λάβαρα και τα κομμουνιστικά σύμβολά τους, εκφράζοντας έμπρακτα την απειθαρχία τους στις διώξεις και στις απαγορεύσεις.

Σήμερα επίσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αλληλεγγύης και συνέντευξη Τύπου του ΚΚ Πολωνίας, στην οποία θα συμμετέχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι από ΚΚ της Ευρώπης.

Ο συγκεκριμένος νόμος στην Πολωνία, χώρα - μέλος της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, ήρθε με μια τροποποίηση στον ποινικό κώδικα της χώρας, στα τέλη Νοέμβρη του 2009, με την υπογραφή του τότε προέδρου Λεχ Καζίνσκι. Στο άρθρο 256 του ποινικού δικαίου ορίζεται το εξής:

«Παράγραφος 1. Κάθε πρόσωπο που δημοσίως προπαγανδίζει το φασισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς ή καλλιεργεί τα μίση στη βάση εθνικών, εθνοτικών, ρατσιστικών, θρησκευτικών διαφορών ή στη βάση διαφορών που έχουν να κάνουν με την έλλειψη των θρησκευτικών πεποιθήσεων, θα τιμωρείται με την ποινή της επιβολής προστίμου, τον περιορισμό της ελευθερίας ή τη στέρηση της ελευθερίας για μια περίοδο πάνω από 2 χρόνια.

Παράγραφος 2. Η ίδια ποινή επιβάλλεται σε οποιονδήποτε, ο οποίος για προπαγανδιστικούς σκοπούς παράγει, ηχογραφεί, εισάγει, αγοράζει, αποθηκεύει, παρουσιάζει, μεταφέρει ή στέλνει κάθε υλικό που περιέχει το θέμα που περιγράφεται στην παράγραφο 1 ή είναι φορέας κομμουνιστικών συμβόλων».

Να σημειωθεί ότι στην Πολωνία λειτουργεί το λεγόμενο Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης, που επιχειρεί ακριβώς το ξαναγράψιμο της Ιστορίας με βασικό άξονα την εξίσωση του φασισμού - ναζισμού και του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Το ΚΚΕ έμπρακτα και από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε τις αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις στην Πολωνία, που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη(19/5) για το θέμα, δείχνοντας για άλλη μια φορά τον βαθιά αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της ΕΕ και των οργάνων της, που στηρίζουν ενεργά όλα τα αντικομμουνιστικά μέτρα των αστικών κυβερνήσεων των κρατών - μελών της.

Απόλυτη συμφωνία να εφαρμοστεί το μνημόνιο

Θέλουν οι εργαζόμενοι να διαλέξουν μεταξύ επιδόματος εξαθλίωσης και επιδόματος φτώχειας, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην τακτική του σκωτσέζικου ντους, πότε καυτό πότε κρύο, επιδίδονται κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση για να επιβάλουν αυτά που έχουν συναποφασίσει μαζί και με το ΔΝΤ για το Ασφαλιστικό. Δίνοντας συνέχεια στο επικοινωνιακό τους παιχνίδι με νέες δηλώσεις και επιστολές επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, είτε στην Αθήνα, είτε στις Βρυξέλλες, το μήνυμα είναι σαφές: Θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπεται στο μνημόνιο.

Ετσι σε δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Α. Αλταφάζ υποστηρίζει πως «πουθενά στο μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα πρέπει να κοπούν στο μισό», πως πρόκειται περί παρανόησης και επαναλαμβάνει ότι το μνημόνιο προβλέπει ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης κατά μέσο όρο 1,2%, το οποίο στην 40ετία οδηγεί σε μέσο ποσοστό αναπλήρωσης σε 48%, προσθέτει μάλιστα ότι σε αυτό το ποσοστό θα προστεθεί η «βασική σύνταξη την οποία δεν έχουμε αμφισβητήσει».

Τη δήλωση αυτή έσπευσε να αξιοποιήσει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «θετικότατη εξέλιξη» τη θέση αυτή και πως «αυτή είναι η ορθή και ακριβής ερμηνεία του μνημονίου» και ως εκ τούτου «οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν ξεκαθαρίζονται οριστικά».

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωνε χτες ότι δε «θα περικοπεί καμία σύνταξη στο 48% και θα φανεί και από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα...». Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξέχασε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ήδη παρουσιαστεί από το υπουργείο Εργασίας στις 10 Μάη, αφού εγκρίθηκε πρώτα από το υπουργικό συμβούλιο...

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν έχουν την παραμικρή αξία. Και οι δύο αναπαράγουν το ίδιο προπαγανδιστικό παιχνίδι και οι δύο επιδιώκουν αυτό που ο εκπρόσωπος της ΕΕ, στην ίδια δήλωση, σημείωνε: «Πρωταρχικός στόχος του μνημονίου» είναι να «διασφαλιστεί η διατηρησιμότητα των δημόσιων οικονομικών» και ότι «για την επίτευξη αυτού του στόχου το μνημόνιο καθορίζει λεπτομέρειες για μια σειρά θέματα που θα συμβάλουν στη μείωση των δαπανών για τις συντάξεις...». Και βέβαια οι εργαζόμενοι δε θα τους πούνε και «ευχαριστώ» γιατί το μαχαίρι στις συντάξεις αντί για 50% τις κόβει κατά 40%. Δε θα τους ευχαριστήσουν ούτε θα συμβιβαστούν με το γεγονός ότι πέρα από τη δραματική συρρίκνωση τους υποχρεώνουν να δουλεύουν 40 χρόνια, ότι επιβάλλουν ποινή 6% για κάθε έτος αποχώρησης πριν το 65ο, ότι καταργούνται τα ΒΑΕ, ότι παγώνουν και οι σημερινές μίζερες συντάξεις. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να δυναμώσουν την πάλη τους για ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα του πλούτου που παράγουν.

Απίστευτο το θράσος τους

Σε σχόλιό του που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η κυβέρνηση μαζί με τους συμμάχους της, ΕΕ και ΔΝΤ, υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού. Με απίστευτο θράσος λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα: Θα δουλεύεις τουλάχιστον για 40 χρόνια αδιαλείπτως για να λάβεις ένα επίδομα αντί για σύνταξη που δεν θα είναι το 50% της σημερινής σύνταξης αλλά το 60%!

Ο λαός μπορεί να εμποδίσει και να ανατρέψει τα σχέδιά τους μόνο με οργανωμένο αγώνα διαρκείας, διεκδικώντας σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες και κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ, σύγχρονες δωρεάν παροχές Υγείας. Με τη δική του συμμαχία να παλέψει για το δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων».

Νωρίτερα, το περασμένο Σάββατο, με άλλο του σχόλιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε:

«Η κυβέρνηση, ενώ έχει συμφωνήσει και προωθεί το μνημόνιο που προβλέπει δραστική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση της σύνταξης και αντικατάστασή της με προνοιακό επίδομα, επιχειρεί με κόλπα να πείσει τους εργαζόμενους να τα καταπιούν. Γι' αυτό επιχειρεί να μεταφέρει τη συζήτηση στο αν η σύνταξη πρέπει να αντικατασταθεί με επίδομα φτώχειας ή με επίδομα εξαθλίωσης.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με ενιαίο ταξικό μέτωπο. Καμιά αποδοχή του αντιδραστικού μνημονίου, των άγριων θυσιών για να προστατευθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αντεπίθεση για σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα, για την ανατροπή του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής».

Αρχιτεκτονικοί φραγμοί στην Ελλάδα

Την αστική δημοκρατία την προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της αστικής τάξης, ως ΤΟ πολίτευμα της ισότητας προς ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της, κλπ.....ποιά είναι η ισότητα σε αυτή τη περίπτωση,οτάν πολίτες με μειωμένες κινητικές ή/και οπτικές ικανότητες στον ¨σχεδιασμό¨(ποιητική α(η)δεία)της πόλης;;;;;;;πού είναι οι πολιτικοί της αστικής τάξης στις μη προεκλογικές περιόδους;;
Αμα τους δείτε,πείτε τους,χαιρετήσματα λοιπόν,στην (αστική)εξουσία......

Fischia il vento....

Σύστημα απάτης.