Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Υπόλογοι στο λαό.Με τον πιο κυνικό τρόπο
, οι εκπρόσωποι της τρικομματικής συγκυβέρνησης, ομολογούν ότι στόχος τους είναι «να σωθεί η χώρα», με την παραμονή της ντόπιας πλουτοκρατίας στην Ευρωζώνη. Σ' αυτό το βωμό καλούν το λαό να καταθέσει νέες αιματηρές θυσίες. Οπως παλιότερα του πιπίλιζαν το μυαλό με τους ευρωμονόδρομους, στους οποίους, αν δεν περπατούσε δήθεν η χώρα, η καταστροφή ήταν δεδομένη. Η Ιστορία απέδειξε ότι η ένταξη στην ΕΕ και την ΟΝΕ ήταν στρατηγική επιλογή από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου και όχι του λαού. Η σημερινή συζήτηση που κλιμακώνεται για το ενδεχόμενο η ΕΕ και η Ευρωζώνη να μην είναι η ίδια στο άμεσο μέλλον, τα αντιλαϊκά μέτρα που δίνουν και παίρνουν, με εμπνευστές την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της, δείχνουν ότι η ΕΕ ούτε μονόδρομος είναι ούτε νομοτέλεια.
Πολύ περισσότερο, δεν είναι για τους λαούς, όπως έλεγαν οι θιασώτες της, αλλά για τα μονοπώλια. Τα δικά τους συμφέροντα υπηρετεί και η απόφαση των αστικών κομμάτων να προωθήσουν σε ενιαίο μέτωπο τις ευρωενωσιακές αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη, εκβιάζοντας με το επιχείρημα ότι είναι προϋπόθεση για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Το ψευτοδίλημμά τους είναι προκλητικό.

ΓΣΕΕ : «Μακρύ χέρι» του κεφαλαίου...Κάτι παραπάνω από «ανοχή» δίνει στη συμμαχική κυβέρνηση του κεφαλαίου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά το ρόλο που παίζει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας σαν βασικό στήριγμα των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής τους. 
Σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos» ο Γ. Παναγόπουλος κηρύσσει «ανακωχή» στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αντλώντας επιχειρήματα κατευθείαν από το οπλοστάσιο των εργοδοτών και της πλουτοκρατίας. Αν και αναφέρει ότι τα συνδικάτα συζητούν για μια νέα γενική απεργία την ημέρα του προϋπολογισμού, ωστόσο σπεύδει να την υπονομεύσει προκαταβολικά, λέγοντας ότι οι επόμενες απεργίες θα είναι πολύ δύσκολες γιατί «οι μισθωτοί φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους» (!) και πως «ο λαός δεν θέλει να συνεχίσει να κάνει απεργία χωρίς αποτελέσματα»! 

Οι άνθρωποι της Λέσχης.Μιλώντας προχτές το βράδυ στο «ΣΚΑΪ» και τον Αλ. Παπαχελά ο Γ. Καρατζαφέρης αυτοχαρακτηρίστηκε «καταλύτης» ως προς την επιλογή του Λ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης. Μάλιστα, πρόβαλε σαν ατού του νέου πρωθυπουργού το ότι είναι μέλος της λέσχης «Trilateral Commission» (Τριμερής Επιτροπή), που θεωρείται μια από τις τρεις κορυφαίες παγκόσμιες λέσχες των μονοπωλίων - οι άλλες δύο είναι το «Φόρουμ του Νταβός» και η γνωστή λέσχη «Μπίλντερμπεργκ» -, αναφωνώντας κιόλας «Ζήτω!». Είπε συγκεκριμένα: «Μου το είπαν χτες, με πήρε πάλι ένας δημοσιογράφος και μου λέει για τριμερείς ιστορίες ξέρω εγώ, τα διάφορα τέτοια... Και είπα, απήντησα, μπράβο, αν είναι έτσι. Τότε είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί που ελέγχουν την κατάσταση δεν θα αφήσουν έναν δικό τους να χαθεί. Αυτό πιστεύω. Αν είναι έτσι, ακόμα καλύτερα»...
***
Ακολούθως τόσο ο ίδιος όσο και ο Αλ. Παπαχελάς φιλοτέχνησαν το προφίλ των τέτοιου τύπου ...ευαγών ιδρυμάτων και των συμμετεχόντων σ' αυτά μιλώντας για τη λέσχη «Μπίλντερμπεργκ».

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» «Πάγωσε η τσιμινιέρα» για 16η μέρα.Ατσαλωμένοι από το σκληρό αγώνα που δίνουν εδώ και 16 μέρες και οπλισμένοι με την ολόπλευρη και έμπρακτη συμπαράσταση εργατών από κάθε κλάδο, οι εργαζόμενοι της«Ελληνικής Χαλυβουργίας» στονΑσπρόπυργο δήλωσαν ομόφωνα στη χτεσινή μαζική Γενική τους Συνέλευση ότι συνεχίζουν την απεργία διαρκείας.
Η αγωνιστική τους επιμονή έχει ήδη στριμώξει την εργοδοσία, που δήλωνε προχτές ότι ...δεν περίμενε τόση αντίδραση. Αλλωστε, η παλικαρίσια στάση τους ανησυχεί συνολικά τη μεγαλοεργοδοσία, αφού ο πολυήμερος αγώνας τους έχει αναδείξει ότι για την εργατική τάξη είναι μονόδρομος η πάλη κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ξεχωριστό όπλο στα χέρια τους αποτελεί η πολύμορφη αλληλεγγύη που καθημερινά μεγαλώνει, αναδεικνύει την αστείρευτη δύναμη της ταξικής ενότητας, αλλά και την ανάγκη οι εργάτες ν' απαντήσουν ενωμένοι σαν μια γροθιά απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση των μονοπωλίων όπου και όπως αυτή εκφράζεται.
Σήμερα, η εργοδοσία έχει καλέσει το σωματείο σε συνάντηση.
Πολύπλευρη κλιμάκωση
Οι εργαζόμενοι ενέκριναν σε μια ακόμα μαζική ΓΣ τις προτάσεις που ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου τους στις οποίες εκτός από συνέχιση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών περιλαμβάνει και σειρά άλλων δράσεων και συγκεκριμένα:

Κυνικές ομολογίες...Γράφουν οι χτεσινοί «Financial Times», υπό το γενικό τίτλο «αν αποτύχουν οι τεχνοκράτες, τότε παραμονεύουν οι εξτρεμιστές»:«Στην Ελλάδα, το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος υποστηρίζει κόμματα της άκρας αριστεράς, ενώ το 8% υποστηρίζει την εθνικιστική δεξιά. Συνολικά, οι ακραίες παρατάξεις έχουν πλέον μεγαλύτερη υποστήριξη από ό,τι τα δύο μεγάλα κόμματα (...) Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ η οικονομική κατάσταση είναι μεν κακή, αλλά όχι ακόμη καταστροφική. Ας φανταστούμε, ωστόσο, τι θα συμβεί στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό εάν αρχίσουν να καταρρέουν τράπεζες, εάν ο κόσμος χάσει τις αποταμιεύσεις του, εάν αυξηθεί κατακόρυφα η ανεργία και η Ευρώπη βυθιστεί σε μία ακόμη ύφεση. Σε αυτό το σημείο, οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι θα στραφούν μαζικά στα εξτρεμιστικά κόμματα. Κατά συνέπεια, κρίνονται πολλά από την επιτυχία των τεχνοκρατών».
Χωρίς περιστροφές, η εφημερίδα, που αντανακλά τα συμφέροντα του σκληρού πυρήνα του βρετανικού κεφαλαίου, προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση των τεχνοκρατών στην Ελλάδα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της πλουτοκρατίας απέναντι στην κλιμακούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. 

ΠΑΣΟΚιές τύπου Καρατζαφέρη...Γνωστός για τις φαιδρές αντιδράσεις του, όταν ζορίζεται από το ΚΚΕ, ο Απ. Κακλαμάνης, ως μέρος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε χτες να υπερασπιστεί τη συγκυβέρνηση του κόμματός του με τον ΛΑ.Ο.Σ. 
Επί της ουσίας, υπερασπίστηκε τον ίδιο τον ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντας:«Κόπτεστε, γιατί ο Γ. Καρατζαφέρης στηρίζει μια κυβέρνηση όπως η σημερινή για να σωθεί η χώρα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Το 1989 κάνατε κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ για να διαλύσετε το ΠΑΣΟΚ και να στείλετε στον Κορυδαλλό τον Ανδρέα Παπανδρέου και τότε ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν στέλεχος της ΝΔ». 
Είναι εξόφθαλμη η προσπάθεια του Κακλαμάνη, με γελοίους, ανόμοιους παραλληλισμούς και με τις γνωστές ΠΑΣΟΚιές για το '89,

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της εξουσίας.Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στην παρέμβασή της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:
«Καθώς ερχόμουν εδώ, άκουσα στο ραδιόφωνο, δεν ξέρω αν είναι, αλλά μου μοιάζει έγκυρο, ότι ειπώθηκε απ' την πλευρά της τρόικας, ή της Κομισιόν, ότι αν δεν υπογραφεί απ' όλους τους προέδρους των κομμάτων της συγκυβέρνησης το χαρτί που λέει ότι θα τηρήσουμε τα υπεσχημένα, η έκτη δόση δεν δίνεται. Αυτό μάλλον το είπε ο υπουργός Εργασίας, ο κ. Κουτρουμάνης, και το ανήγγειλε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα, είπανε ότι μέχρι τέλος Δεκέμβρη τα πράγματα είναι δύσκολα.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να συστήσουμε στον κ. Σαμαρά να υπογράψει ή να μην υπογράψει το χαρτί, δικό του θέμα είναι. Απλώς θέλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι είναι κόκκινη γραμμή. Δεν μπορεί να υποκύψει ο ελληνικός λαός - γιατί ο εκβιασμός γίνεται στο λαό, με τον κ. Σαμαρά θα βρούνε ένα "μόντους βιβέντι", κάτι θα βρουν -, δεν μπορεί να υποκύψει ο ελληνικός λαός στο όργιο των εκβιασμών. Αλλωστε, ο εκβιαστής δεν υποχωρεί με τίποτα. Εχετε δει κανένα εκβιαστή που πήρε αντάλλαγμα και έκανε πίσω;

Διαστρεβλώσεις για να επιτεθούν στο λαό...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ μυστήριο! 
Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε όλες αυτές τις κινήσεις των τελευταίων βδομάδων, διότι έχουμε ...«πόλεμο μεταξύ των αγορών και της δημοκρατίας».
Επίσης, επειδή πρέπει να «μπει ο άνθρωπος πάνω από τις αγορές» και αυτό είναι άκρως επιτακτικό.
Υποθέτουμε ότι η συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα υλοποιήσει μέτρα ακραίας λιτότητας, και μάλιστα με τη συμμετοχή και υπουργοποίηση 4 ακροδεξιών, εξυπηρετεί ακριβώς αυτούς τους παραπάνω στόχους.
Δικαιολογήθηκε, πάντως, και λίγο, λέγοντας πως «όλοι βάλαμε νερό στο κρασί μας». 
Το πρόβλημα, όμως, του λαού δεν είναι τι βάζουν στο κρασί τους, ας βάζουν ό,τι θέλουν. 

Πριν την «4η Αυγούστου»...Πριν φτάσουμε στην «4η Αυγούστου» είχε προηγηθεί η 16η Απρίλη του 1936.
Τότε τα δυο μεγάλα κόμματα,
το Λαϊκό (σ.σ.: σαν να λέμε η «Νέα Δημοκρατία» της εποχής...) και
το κόμμα των Φιλελευθέρων (σ.σ.: σαν να λέμε το «ΠΑΣΟΚ» της εποχής...),
συνέπραξαν. Και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μεταξά.
*
Επρόκειτο για εκείνο το αστείο ανθρωπάκι που δεν διέθετε παρά μόλις 7 βουλευτές στη Βουλή του 1936.

«Ζήτω ο αγών κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών»!Στο κράτος του Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη, εν έτει 2011 και επί των ημερών της «κυβέρνησης σωτηρίας» του Λουκά Παπαδήμου,
με το Ν. 3865/2010 (Μεταρρυθμίσεις Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις) στο άρ. 20, παρ. 4α,
ορίζεται ότι για τη συνταξιοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ισχύουν τα προβλεπόμενα από το ΠΔ 169/2007.
Παρεμπιπτόντως: το Διάταγμα αυτό φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας...

«Εφεραν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα»!Συνεχίζουμε να παραμένουμε με την εντύπωση ότι ο κ. Παπαδήμος είναι τραπεζίτης.
*
Συνεχίζουμε, δε, να θυμόμαστε ότι από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιρλανδία, κι από τη Βρετανία μέχρι την Ελλάδα, οι λαοί υφίστανται τα μνημόνια, τη λιτότητα και την κάθε λογής αγριότητα, διότι πρέπει - λέει - να σωθούν οι τραπεζίτες και οι τράπεζες που κατέρρευσαν (όπως π.χ. η «Λίμαν Μπράδερς») ή απειλούνται με κατάρρευση.
*
Θυμόμαστε, επίσης, ότι στα χρόνια αυτά που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μένουν χωρίς μισθό και δουλειά, οι συνταξιούχοι χωρίς συντάξεις και τα παιδιά χωρίς βιβλία,
αντιθέτως οι τράπεζες - κατά δήλωση Βενιζέλου - έχουν εισπράξει 128 δισ. ευρώ (δηλαδή μισό ΑΕΠ!) με τη μορφή πακέτων, ενισχύσεων και εγγυήσεων.
*
Γνωρίζουμε, επιπλέον, ότι βασικοί κάτοχοι των ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους,
δηλαδή οι τοκογλύφοι και οι κερδοσκόποι που παίζουν με το δημόσιο χρέος αφανίζοντας τον ελληνικό λαό,
είναι ελληνικές και ξένες τράπεζες.

Ξημέρωμα Πολυτεχνείου!Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Στην Αθήνα, στις 19/11/1978, στην εκδήλωση για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ο τότε πρόεδρος της ΕΦΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Παπουτσής, ανάμεσα στα άλλα είχε πει και τα εξής:
*
«Συμπληρώνονται φέτος πέντε χρόνια από τότε που τα ηρωικά νιάτα της πατρίδας μας και μαζί τους και ο λαός της Αθήνας, ο λαός της Ελλάδας έδινε τη μάχη ενάντια στη χούντα, στο φασισμό...
Στο αίτημα του λαού μας για περισσότερη δημοκρατία, για κάθαρση και αποχουντοποίηση στη Δικαιοσύνη, στο Στρατό και στην Αστυνομία, για χτύπημα και ξερίζωμα των χουντικών μηχανισμών και του παρακράτους, η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική κάλυψης και ανοχής. Σήμερα οι δολοφόνοι του Πολυτεχνείου και οι βασανιστές της χούντας κυκλοφορούν ανάμεσά μας ελεύθεροι και μάλιστα αποθρασύνονται και δημιουργούν επεισόδια σε βάρος δημοκρατικών πολιτών.
Σήμερα, χάρη στην ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι χουντικοί σηκώνουν απειλητικά κεφάλι, υπονομεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας (...)».