Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... «Αναξιοπρεπής θάνατος»...


 Με αυτόν τον τίτλο πέρασε από τα γερμανικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ο θάνατος ενός 51χρονου στη Λειψία, ο οποίος ξεψύχησε ψάχνοντας για κάτι που να τρώγεται σε κάδο απορριμμάτων ενός σουπερμάρκετ την περασμένη Τετάρτη. «Σημασία για μας έχει το ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, για να συμπληρώσει: «Ίσως ο θάνατος να οφείλεται σε φυσικά αίτια. Η νεκροψία θα δείξει».
 Η νεκροψία του υπαρκτού καπιταλισμού έχει ήδη δείξει ότι η Λειψία είναι η πρώτη πόλη της Γερμανίας με το 25% των κατοίκων να ζει κάτω από το όριο φτώχειας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών «Χανς Μπρέκλερ». Θύματα του ταξικού πολέμου σε μια Γερμανία των 16 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας,

Βαφτίζει «εθνικά» τα συμφέροντα της αστικής τάξης, ο ΑΛΕΞΗΣ...


Αλήθεια, σε ποιόν απευθύνεται πραγματικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κάνει λόγο για «πρωθυπουργό, που αδυνατεί να διεκδικήσει τα εθνικά συμφέροντα» και καταγγέλλει, ότι «η κυβέρνηση επιμένει στη στρατηγική της υποτέλειας», σχολιάζοντας το Σάββατο την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ; Στους βιομηχάνους και την αστική τάξη της χώρας ή στους εργαζόμενους και το λαό; Προφανώς, στους πρώτους, λέμε εμείς. Μόνο ψηφοθηρική είναι η αναφορά στους δεύτερους. Βοηθούμενη, βέβαια κι από βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς, περί υποτέλειας.

Χρυσή Αυγή: Ναζιστικό παραλήρημα...


   Όλη η δυσωδία από τον οχετό της φασιστικής προπαγάνδας μαζεμένη σε μια «έκδοση». Αυτό είναι η συνέντευξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου στο περιοδικό «Crash» του Γ. Τράγκα. Ξαναγράψιμο της ιστορίας στα μέτρα των ναζί του χτες και των υπερασπιστών της αστικής και ευρωενωσιακής ιδεολογίας του σήμερα (που κι αυτοί χτεσινοί είναι). Ύμνοι στο δικτάτορα Μεταξά και στη στρατιωτική δικτατορία του Παπαδόπουλου. Λάσπη και αισχρές συκοφαντίες ενάντια στο ΚΚΕ και στους κομμουνιστές. Αδυσώπητο χτύπημα της οργάνωσης και της πάλης της εργατικής τάξης, ακριβώς όπως κάνουν και τα «αυθεντικά» κόμματα της αστικής τάξης.
    Φυσικά, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που έχουν αναγάγει τη βία ενάντια στο λαό και την πρωτοπορία του σε μοναδικό οδηγό της δράσης τους, δε θα μπορούσαν να μη βιάζουν την ιστορία. Φτάνει σε σημείο ο Παναγιώταρος να ισχυριστεί ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας του Παπαδόπουλου «οι αριστεροί δεν είχαν αντικείμενο», γιατί, λέει, ασκούνταν φιλεργατική πολιτική! Δεν είχαν αντικείμενο!!! Όχι ότι το καθεστώς είχε γεμίσει τα ξερονήσια και τις φυλακές με κομμουνιστές, αριστερούς και άλλους αγωνιστές, ότι ηχούσαν οι φωνές τους στην Αθήνα από τα βασανιστήρια στην Μπουμπουλίνας (τα οποία, βεβαίως, για τον Παναγιώταρο και τους άλλους φασίστες δεν έγιναν ποτέ, όπως δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο, όπως τον Χίτλερ «θα τον κρίνει η ιστορία» και άλλα τέτοια)…