Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ειδήσεις ….. Τέλος!!!

Όλο και περισσότερος κόσμος 
εγκαταλείπει κάθε μέρα τα δελτία ειδήσεων των καναλιών. 

Το επίπεδο των παρουσιαστών 
έχει πέσει πολύ χαμηλά 
και τώρα πλέον μας δείχνουν 
απροκάλυπτα τι πρέσβευαν εδώ και χρόνια.

Όλοι μας αυτό τον καιρό καταλαβαίνουμε 
πως η ελεύθερη τηλεόραση που μας έφεραν εδώ και μία εικοσαετία 
δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία άλλης μορφής χειραγώγησης 
της Ελληνικής κοινωνίας 
αφού αρκετές φορές παραπληροφόρησαν 
ή απέκρυψαν ειδήσεις.
Απο:kinitro news

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ : http://anarxaszante.blogspot.com/

ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 15-25 ΧΡΟΝΩΝ / ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο Γ.Α.Π. ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ

Σε 40.000 υπολογίζονται οι γυναίκες και τα παιδιά ηλικίας 12-25 ετών τα οποία είναι θύματα εμπορίας (trafficking) στην Ελλάδα κάθε χρόνο, με σκοπό την πορνεία. Τα στοιχεία καταγράφονται στην έκθεση «Η προστασία τους είναι στα χέρια μας», που πραγματοποίησε το διεθνές δίκτυο οργανώσεων ECPAT International (End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children For Sexual Purposes), ένας οργανισμός που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση του trafficking.
(Αντιγραφη απο : http://hamomilaki.blogspot.com)
Σύμφωνα με την έκθεση της ECPAT για το 2009, το σύγχρονο δουλεμπόριο αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο διεθνές έγκλημα μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων. 
Η βιομηχανία του trafficking αποφέρει ετησίως -σύμφωνα με υπολογισμούς της ECPAT- 27 δισ. δολάρια. 
Αντίστοιχα ο αριθμός των παιδιών που είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή μαύρης εργασίας παγκοσμίως υπολογίζεται σε 1,2 εκ.
Στην Ελλάδα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας δείχνουν ότι μόνο 100 με 200 γυναίκες και παιδιά αναγνωρίζονται κάθε χρόνο ως θύματα εμπορίας. Η χώρα μας αποτελεί και χώρα προορισμού και χώρα μετάβασης για γυναίκες και παιδιά-θύματα.
Στοιχεία
Μεταξύ των ετών 2003 και 2007, περίπου 1.100 άτομα συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων στη χώρα, ενώ μόνο 24 παιδιά-θύματα εντοπίστηκαν την ίδια περίοδο.
Άγνωστο είναι πόσα από τα παιδιά που εντοπίστηκαν ήταν θύματα εμπορίας για σεξουαλικούς σκοπούς.
Η πλειονότητά τους προέρχεται από την Αλβανία και τη Ρουμανία, άλλες χώρες των Βαλκανίων, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και την Αφρική.
Τα παιδιά φτάνουν στην Ελλάδα ως τουρίστες ή λαθρομετανάστες κυρίως

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ
ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ - ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ!

   Επιμένει η κυβέρνηση και δια στόματος πρωθυπουργού στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, συμπεριλαμβάνπντας και τις ελάχιστες αμοιβές των μηχανικών.
   Κατανοούμε πλέον ότι δεν πρόκειται για απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, αλλά για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς, για κατάργηση της θεσμικής προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να εξηγήσουν τα αποτελέσματα της απορρύθμισης στη ναυτιλία και αλλού, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία καρτέλ και την αύξηση των ναύλων.
   • Δεν έχουν καμία μελέτη που να δικαιολογεί πως θα επιδρέσει η απελευθέρωση των αμοιβών στο κόστος των έργων, ούτε απαντούν στα επιχειρήματα του Τ.Ε.Ε. για αύξηση του κόστους .
   • Δεν απαντούν στα επιχειρήματα των μηχανικών για την δραματική μείωση που θα επέλθει στα δημόσια έσοδα απο μια τέτοια απορρύθμιση, έσοδα που μέχρι σήμερα είναι αντικειμενικά εξασφαλισμένα.
   • Ουσιαστικά, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να απαντάει στο πώς αυτές οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

   Δεν πρόκειται περί λάθους της κυβέρνησης, καθώς τα επιχειρήματα έχουν τεθεί απο τους μηχανικούς και είναι ακράδαντα.
   Αλλοι είναι οι στόχοι του διεθνούς κεφαλαίου και των Ελλήνων yesman που μας κυβερνούν, όπως φαίνεται και απο άλλες θεσμικές παρεμβάσεις τους, όπως το νομοσχέδιο περί μελετών, όπου ουσιαστικά καταργείται ο ιδιώτης μελετητής μηχανικός.
   Η δημιουργία νέων αγορών - διεξόδων είναι ο στόχος του διεθνούς κεφαλαίου.
Για να γίνει αυτό ακολουθείται το επιτυχημένο παράδειγμα των μπακάλικων και των supermarkets. 
   Θα πρέπει να διαλυθεί κάθε ατομική, μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, η οποία παρέχει υπηρεσίες μηχανικού και να υπάρξει συγκεντροποίηση σε μεγάλες επιχειρήσεις, εθνικές ή αλλοδαπές δεν ενδιαφέρει σε πρώτη φάση.
Στη συνέχεια, θα είναι πολύ εύκολο, να εξαγοραστούν 4 - 5 μεγάλες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν τα διεθνών συμφερόντων καρτέλ και στο χώρο των κατασκευών - μελετών.
Ο αφελληνισμός του ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου, αναμένεται να έχει στη συνέχεια αντίστοιχες επιπτώσεις στις βιομηχανίες αλλά και στους εγχώριους εμπόρους δομικών προιόντων υπέρ των διεθνών ανταγωνιστών τους.
   Πρέπει με αγώνες και κινητοποιήσεις να ανατρέψουμε την νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των συμάχων του (Ν.Δ. - ΛΑ.Ο.Σ.).
   Με αντίσταση και αγώνες να κατεδαφίσουμε τις πολιτικές των ευρωμονοπωλίων, της ντόπιας φασιστικής κυβέρνησης και των  υπηρετών τους.
   Μόνο με αντίσταση και πάλη κατακτώνται τα δίκαια 

Ο 4ος ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ" .....

http://tasosnastos.blogspot.com/

Ανάπτυξη για ποιον;

http://tasosnastos.blogspot.com/

Η κυβερνητική προπαγάνδα ισχυρίζεται ότι οι επιδοτήσεις δίνονται για να «έρθει ανάκαμψη» και να υπάρξει «ρευστότητα στην αγορά», ώστε στη συνέχεια οι εργαζόμενοι να δρέψουν τους καρπούς της νέας «ανάπτυξης» που «θα κατανεμηθούν δίκαια»!
Μπροστά σ' αυτόν τον προκλητικό εμπαιγμό, οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλογιστούν πώς κατανεμήθηκε ο παραγόμενος πλούτος τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έτρεχαν με ρυθμούς 5%.
Βάσει των επίσημων στοιχείων:
  • Το 1990 το ΑΕΠ της χώρας ήταν 38 δισ. ευρώ. Το 2007 ανήλθε στα 208 δισ.
  • Το 1990 - σύμφωνα με τα στοιχεία του «ICAP» - τα κέρδη των επιχειρήσεων (ΑΕ και ΕΠΕ) ήταν 575 εκατομμύρια ευρώ. Το 2007 τα κέρδη των επιχειρήσεων είχαν εκτιναχτεί στα 16 δισ. ευρώ.
Πώς δημιουργήθηκαν αυτά τα κέρδη και αυτός ο πλούτος; Μέσα από την αφαίμαξη της εργατικής τάξης. Την ίδια περίοδο το μεροκάματο των εργαζομένων έφτασε μόλις στα 30 ευρώ! Σήμερα, σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, καλούν το λαό να αποδεχτεί τις «θυσίες», προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση και του υπόσχονται με θράσος «καλύτερες μέρες».
Οι «καλύτερες μέρες» όμως δε θα έρθουν ποτέ για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όσο η «ανάπτυξη» βασίζεται στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Οσα «μνημόνια» και αν σηκώσουν στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι, δεν πρόκειται ποτέ ο παραγόμενος πλούτος να «κατανεμηθεί δίκαια», όπως προσπαθεί να τους παραμυθιάσει το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Γιατί το κέρδος των κεφαλαιοκρατών προέρχεται από τη συνεχόμενη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Οι εργαζόμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, έχουν κάθε συμφέρον εδώ και τώρα να εμποδίσουν την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων. Να αντισταθούν στη λαίλαπα που έρχεται και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να ανατρέψουν το εκμεταλλευτικό σύστημα. Να παλέψουν για τη δική τους λαϊκή εξουσία, που θα οικοδομήσει μια λαϊκή οικονομία, κομμένη και ραμμένη αποκλειστικά στα μέτρα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Πηγή: ΠΟΝΤΙΚΙ
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Χαράς ευαγγέλια για κυβέρνηση και ΜΜΕ! Μετά το κολοσσιαίο θέμα του «ιπτάμενου παπουτσιού» και τα τηλεοπτικά δικαστήρια που στήθηκαν στο άψε - σβήσε, λίγο πριν βρομίσει το πτώμα και δεν το αντέχουν ούτε τα δελτία ειδήσεων, άνοιξε πάλι το θέμα των φορτηγατζήδων. Επιτέλους!
● Άλλη μια κοινωνική ομάδα – ανεξαρτήτως του βαθμού δικαίου ή αδίκου, το οποίο άλλωστε κανείς δεν θα ψάξει – αποκομμένη από τις υπόλοιπες θα συγκεντρώσει την μήνιν και τα διασταυρούμενα πυρά παραδομένη στη χλεύη της κοινωνίας.
● Άλλη μια «επικοινωνιακή» νίκη θα προστεθεί στον τιτάνιο κυβερνητικό αγώνα κατά της διαφθοράς, της οπισθοδρόμησης, των συντεχνιών.
● Άλλη μία ευκαιρία ενεργοποίησης του «κοινωνικού αυτοματισμού»: ολόκληρη η κοινωνία εναντίον κάθε μέρους της το οποίο αποκόπτεται και δίνεται βορά στον πολιτικό και «ενημερωτικό» κανιβαλισμό.
Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να συζητήσει το είδος της επιχειρούμενης αλλαγής:
● Τι είδους μεταφορές είχαμε πριν από τη «μεταρρύθμιση» και τι θα έχουμε μετά.
● Τι θα εξυπηρετούν αυτές οι μεταφορές.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Αξιώνουν σταθερότητα στις αντιλαϊκές επιλογές


Εύσημα για τη μέχρι σήμερα υλοποίηση του μνημονίου.
 Απαιτούν αποφασιστικότητα για το επόμενο διάστημα
Την ολόπλευρη στήριξη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την έκθεση αποτίμησης της πορείας υλοποίησης του μνημονίου, τόσο για τα σαρωτικά και εξοντωτικά μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα, αλλά κυρίως στα νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα ληφθούν στο άμεσο μέλλον.
Μέσω της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την καταβολή της δεύτερης δόσης του δανείου από ΕΕ - ΔΝΤ, ο διεθνής ιμπεριαλιστικός οργανισμός δίνει τα εύσημα στην κυβέρνηση για την πορεία της «δημοσιονομικής εξυγίανσης», την προώθηση των ανατροπών στο ασφαλιστικό σύστημα και στα εργασιακά, πριν από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, αλλά παράλληλα φροντίζει να υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο, για την εφαρμογή χαμηλότερων, από τη ΣΣΕ, αμοιβών των νέων μέχρι 25 ετών, την ενίσχυση των επιχειρηματικών έναντι των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, και τη διασφάλιση της σύνδεσης των μισθών με την παραγωγικότητα εργασίας.
Το ΔΝΤ αξιώνει παραπέρα περικοπές των δαπανών στους ΟΤΑ, τα δημόσια Νοσοκομεία και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων. Στο ερώτημα αν απαιτείται σήμερα η λήψη και νέων μέτρων, η έκθεση - παρέχοντας στήριξη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει

Φορο-ληστεία η περαίωσηΝα αντιδράσει στο νέο χαράτσι για τους μικρούς ΕΒΕ, που προκύπτει από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την περαίωση, καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ).
Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:
εξαγγελία της κυβέρνησης για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων είναι άλλη μια φοροληστεία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Δεν τους έφτανε η αναδουλειά και η πτώση του τζίρου, δεν αρκεί που 400.000 ΕΒΕ αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δεν τους φτάνουν τα χρέη και οι ακάλυπτες επιταγές, έρχονται τώρα και τους βάζουν ένα "νέο" κεφαλικό φόρο που θα οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων γρηγορότερα στη χρεοκοπία.
Την ίδια στιγμή με περίσσια γαλαντομία παρέχει στους μονοπωλιακούς ομίλους οικονομική ασυλία και μείωση της φορολογίας από το 24% στο 20%, φορτώνοντας και πάλι τα βάρη στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ.
Η περαίωση, κάτω από τον εκβιασμό του ανελέητου κυνηγητού με τους φορολογικούς ελέγχους, θα ξαναστείλει τους αυτοαπασχολούμενους στα νύχια των "νόμιμων" (τράπεζες) και ανεπίσημων τοκογλύφων.
Είναι αδίστακτοι!
Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιδράσει στο νέο χαράτσωμα των μικρών ΕΒΕ. Αρκετά πληρώσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πληρώνουμε άλλα. Αφορολόγητο για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.
Την πρώτη απάντηση θα πάρουν στις πανελλαδικές διαδηλώσεις στις 23 Σεπτέμβρη».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Ο πόλεμος στο λαό δεν έχει ημερομηνία λήξης


«Πρέπει απαραίτητα να υλοποιούμε τους στόχους του προγράμματος σταθερότητας», είπε ο Γ. Πεταλωτής, δείχνοντας πως το μνημόνιο αποτελεί μέρος μόνο της δοσμένης αντιλαϊκής στρατηγικής.
Κραδαίνοντας τη χτεσινή έκθεση του ΔΝΤ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα εύσημα και τις προτροπές του ιμπεριαλιστικού οργανισμού για να επιταχύνει τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επέλασης. Ταυτόχρονα, με αφορμή τους φορτηγατζήδες, κυβερνητικά στελέχη εκτόξευαν και χτες απειλές ενάντια σε όποιον αντιδρά στις φιλομονοπωλιακές ανατροπές του μνημονίου.
«Την έκθεση του ΔΝΤ τη λαμβάνουμε υπόψη»,τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Γ. Πεταλωτής, και δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών σχεδιασμών, τόνισε: «Ο συναγερμός δεν έχει λήξει, οι προσπάθειες, που κάνουμε και που θα πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο μέλλον, θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Πρέπει απαραίτητα να υλοποιούμε τους στόχους του προγράμματος σταθερότητας».
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση αποπροσανατολισμού σχετικά με το διακύβευμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Μετά τον πρωθυπουργό, που έδωσε στις εκλογές χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» για τη νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να θολώσει τα νερά και να χαμηλώσει τους τόνους.
«Δεν είναι δημοψήφισμα υπό τη στενή έννοια του όρου. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν το δικό τους χαρακτήρα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν σχέση με τις πολιτικές πάνω στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, φυσικά και τα πρόσωπα που τις υλοποιούν»,ισχυρίστηκε ο Γ. Πεταλωτής.
Η κυβέρνηση επιχειρεί αφ' ενός να υφαρπάξει από τις κάλπες του Νοέμβρη «νωπή λαϊκή εντολή», για να επιτεθεί με ακόμα μεγαλύτερη βαρβαρότητα

Συνδυασμένη πάλη για τα επείγοντα και τη ριζική αλλαγή

   
Ζητήματα όπως ο χαρακτήρας της κρίσης και οι πραγματικές στοχεύσεις της διοικητικής μεταρρύθμισης, η βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, συνδυασμένα με την πάλη για την απόκρουση των συνεπειών που έχει για τα λαϊκά στρώματα η φιλομονοπωλιακή διαχείριση της κρίσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους δημοσιογράφους και την οποία παραθέτει ο «Ρ».

-- Το ΠΑΣΟΚ πήρε τη σκυτάλη, σε μια σκυταλοδρομία που έχει την ίδια αρχή και το ίδιο τέλος. Επομένως, δεν μπορεί να λέει το ΠΑΣΟΚ «παρέλαβα». Προηγούμενα έλεγε και η ΝΔ «παρέλαβα». Πρέπει να γλιτώσει ο λαός από το «παρέλαβα».
Το πρόβλημα δε δημιουργείται από εκλογές σε εκλογές κι από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Ο δρόμος αυτός που τρέχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ο ίδιος. Και άλλωστε το πρόβλημα αυτό υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι είναι κάτι βαθύτερο πέρα από την πασοκική και νεοδημοκρατική διαμάχη;
Δεύτερον. Ωραία, φθάσαμε σε μία κατάσταση, αυτό που λέτε κι εσείς, που είναι διαμορφωμένη. Πώς θα την αντιμετωπίσουμε; Κοιτάξτε να δείτε και εδώ μπορούμε να συμφωνήσουμε από διαφορετικούς δρόμους ότι ακριβώς όταν φτάνεις σε ένα σημείο, μία δεδομένη κατάσταση όπου μπαίνει το δίλημμα «ή μνημόνιο ή όχι μνημόνιο και καταστροφή», εδώ τώρα μπαίνει

Ολοι στης νιότης τη γιορτή!


   Αρχίζει σήμερα το 36ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μια μεγάλη νεανική γιορτή που φέτος στήνεται στη Δυτική Αθήνα, στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον. Μια πολιτική γιορτή που γίνεται δίπλα σε εργατογειτονιές, που έχουν υποφέρει πολλά. Γίνεται σε ένα μεγάλο και όμορφο πάρκο, που οι ΚΝίτες και τα μέλη του ΚΚΕ έχουν δώσει μάχες εδώ και χρόνια, για να μη ρημάξει στην εγκατάλειψη και για να μην παραδοθεί βορά στα αδηφάγα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σ' αυτό το χώρο δίνει το ραντεβού της από σήμερα η ΚΝΕ, με τη νεολαία όλης της Αττικής, με ανθρώπους του μόχθου κάθε ηλικίας και τους καλεί στη γιορτή του Φεστιβάλ.
   Και έχει σημασία το μαζικό «παρών» της νεολαίας σε αυτό το ραντεβού. Εχει σημασία για κάθε νέο να βρεθεί εκεί: Να περπατήσει ανάμεσα στα περίπτερα και κάτω από τα γιγαντοσυνθήματα που τον καλούν να παλέψει για τα δικαιώματά του, για τη ζωή του. Να πάρει μέρος στις συζητήσεις για τη σημερινή πραγματικότητα και πώς να την αλλάξουμε σε όφελος του λαού και της νεολαίας. Να πιάσει στα χέρια του πινέλα και μουσικά όργανα, να παίξει, να τραγουδήσει, να δημιουργήσει κόντρα στον πλαστικό πολιτισμό που του πλασάρουν. Να πάρει ένα πολιτικό βιβλίο, όπλο στο λαϊκό αγώνα. Να βρει στα λογοτεχνικά βιβλία τη δύναμη του λόγου της επανάστασης και να αφουγκραστεί τους ποιητές του έμμετρου λόγου, του κινηματογράφου, του θεάτρου, πολλούς από τους οποίους δεν γνωρίζει ή άλλους που στεγνά και χωρίς περιεχόμενο του έμαθαν στο σχολειό και ίσως τώρα τους έχει ξεχάσει. Να πάρει μια αίτηση εγγραφής στο σωματείο του, να κουβεντιάσει με το μετανάστη που ίσως ζει δίπλα του, στη γειτονιά του, να μάθει για τα προβλήματα και τις εξελίξεις στο κίνημα σε χώρες που φαίνονται ή είναι μακρινές.
   Στο Φεστιβάλ αντανακλώνται η δύναμη και η ομορφιά του αγώνα για κάθε πτυχή της ζωής, κόντρα στη μοιρολατρία, η δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα, κόντρα στο χάος και το βούρκο του ατομισμού, που έντεχνα και απλόχερα καλλιεργούνται στη νεολαία. Είναι μια μοναδική γιορτή, ζωντανό δείγμα για το τι όμορφα πράγματα μπορούν να κάνουν οι νέοι, στηριγμένοι στο μεράκι τους και στη δική τους δύναμη, κόντρα στις επιλογές των χορηγών, που διαμορφώνουν μόδες ανάλογα με τα οικονομικά τους συμφέροντα. Να δει, έστω σε μικρογραφία, έναν όμορφο κόσμο αλλοιώτικο απ'αυτόν που του πλασάρει καθημερινά η αστική κουλτούρα.
   Γιορτή, διδαχή και εμπειρία είναι το Φεστιβάλ για κάθε άνθρωπο του μόχθου και ιδιαίτερα για τους νέους, ιδιαίτερα σήμερα. Σήμερα που τα καλέσματα υποταγής έχουν γίνει... «εθνική» θηλιά, τάχα για να γλιτώσουμε, τάχα για τις «καλύτερες μέρες» που ούτε φαίνονται κι ούτε θα φανούν στο «βάθος του τούνελ»... Κόντρα σ' αυτά τα κηρύγματα, το Φεστιβάλ φωτίζει τη λύση. Γιατί με το ΚΚΕ υπάρχει λύση: Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής! Ολοι όσοι έχουμε συμφέρον από την κατάργηση των εκμεταλλευτών και της κοινωνίας τους! Ολοι όσοι παράγουμε τον πλούτο, μπορούμε να τον κάνουμε δικό μας. Εκεί υπάρχει η λύση. Σ' αυτόν το δρόμο που θα βαδίσει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της. Εκεί είναι η θέση και της νέας γενιάς, της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης.

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα«Ο Γιάννης ο Δημαράς ζήτησε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες μέρες. Δεν του το 'δωσε το ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Ο ανεξάρτητος δεν ζητάει χρίσματα. Ο ανεξάρτητος κατεβαίνει κι όποιος θέλει τον υποστηρίζει». Με τον τρόπο αυτό ο Β. Οικονόμου, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καρφώνει το συνάδελφό του, με τον οποίο πριν από μερικούς μήνες συστεγάζονταν στο κόμμα με το πρόγραμμα του οποίου εκλέχτηκαν και τώρα διαγκωνίζονται για το ποιος είναι περισσότερο ανεξάρτητος. Ο μεν Οικονόμου στηρίζει τον Α. Μητρόπουλο για την Περιφέρεια και τον λανσάρει σαν ανεξάρτητο, ενώ μέχρι χτες ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ζητάει από τον Γ. Παπανδρέου να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με τη Γερμανία! Στηρίζει δηλαδή, έναν υποψήφιο που βολεύει το ΠΑΣΟΚ, αφού καλλιεργεί αυταπάτες ότι από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να υπάρξει φιλαλαϊκή διέξοδος όπως διακηρύττει και η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ο Β. Οικονόμου κατηγορεί τον Γ. Δημαρά ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Και σωστά κάνει. Αυτό που δεν λέει όμως, είναι ότι τόσο ο Δημαράς, όσο και ο ίδιος ο Οικονόμου με τον Μητρόπουλο είναι όλοι τους ΠΑΣΟΚ. Οχι μόνο επειδή πολιτεύτηκαν και εκλέχτηκαν με το αντιλαϊκό του πρόγραμμα, αλλά επειδή και σήμερα στηρίζουν τη στρατηγική του, σηκώνοντας ανέξοδες κορώνες κατά του μνημονίου, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εξειδικευμένη εφαρμογή των όσων έλεγε το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του. Στην υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου και τον περιορισμό της στην ακίνδυνη για την κυρίαρχη πολιτική διαμαρτυρία στοχεύουν όλοι τους, μαζί και ο ΣΥΝ που στηρίζει Μητρόπουλο. 
Ο λαός πρέπει να οξύνει το κριτήριό του. 
Να καταδικάσει όλους εκείνους που την επόμενη των εκλογών θα μεταγγίσουν την ψήφο του στο βαρέλι της ανοχής στην κυβερνητική πολιτική, θα την καταγράψουν σαν έλλειψη διάθεσης να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα προς όφελός του. 

ΕΚΘΕΣΗ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Μείωση μισθών, εκτίναξη ανεργίας

   
   
   Κατά 4,1% αναμένεται να μειωθούν οι μέσες αποδοχές των εργαζομένων το 2010, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ οι κατώτεροι μισθοί και μεροκάματα, με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε τον Ιούλιο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, θα μειωθούν κατά 1,3% φέτος και 1,32% το 2011. Κι αυτό όταν ήδη σήμερα το κατώτερο μεικτό μεροκάματο διαμορφώνεται στα 33,04 ευρώ και ο κατώτερος μεικτός μισθός είναι 739,56 ευρώ.
   Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στην ετήσια Εκθεση για την Ελληνική Οικονομία του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και επιβεβαιώνουν και αυτά τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στη διαχρονική επίθεση του κεφαλαίου κατά του εργατικού εισοδήματος. Διότι παρά τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας για επιτυχίες στην υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, τα στοιχεία του ΙΝΕ δείχνουν ότι ο κατώτατος μισθός σε πραγματικούς όρους βρίσκεται στα επίπεδα του 1984.
   Μάλιστα, όπως καταγράφεται στην Εκθεση, το μερίδιο εργασίας ως ποσοστό του ΑΕΠ στο τέλος του 2011 θα έχει μειωθεί κατά 11 μονάδες του ΑΕΠ έναντι του 1983. Η τελευταία διαπίστωση είναι μια ακόμα απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν ωφελήθηκαν από την «ανάπτυξη» που γνώρισε η χώρα στη διάρκεια σχεδόν 30 χρόνων, αλλά συνολικά η θέση τους χειροτέρευσε σε σχέση με την αύξηση της παραγωγικότητας και του ΑΕΠ. Και είναι ακριβώς αυτή η «ανάπτυξη» που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση η οποία σύμφωνα με το ΙΝΕ θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια με πιο χαρακτηριστικό την ανεργία η οποία εκτιμά ότι θα εκτιναχθεί στο 20% το 2011.
   Βέβαια, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος - στον πρόλογο της Εκθεσης - επιχειρεί να διαστρέψει την ουσία αυτών των στοιχείων και την πραγματική αιτία της χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων που είναι η υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου και η αντίστοιχη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Ετσι ως «υπόβαθρο της αναπτυξιακής στρατηγικής» θέλει να είναι «η κερδοφορία και όχι η κερδοσκοπία»! Ο Γ. Παναγόπουλος δεν εχει πρόβλημα με τον «υγιή» καπιταλισμό και την «καθαρή» κερδοφορία των μονοπωλίων, ενώ ο αναπτυξιακός του οίστρος χαλάει μόνο με την κερδοσκοπία. Μόνο που όσο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίσει να υπογράφει Συμβάσεις Εργασίας που μειώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα, που βλέπει τη διέξοδο στην κερδοφορία και στην ανταγωνιστικότητα, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώνει το ρόλο της ως το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, με όσα «αναπτυξιακά» πέπλα και αν επιχειρεί να κρύψει αυτόν το ρόλο.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ


   
   ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: «Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε χθες "δημοψήφισμα" τις επικείμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση. Είπε, βέβαια, ότι είναι "δημοψήφισμα" για το σχέδιο συνένωσης των δήμων ("Καλλικράτης") και για τις άλλες μεγάλες αλλαγές που θέλει να κάνει η κυβέρνησή του. Ομως, όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και αυτή θα δοκιμάσει τις αντοχές της κυβέρνησης. Ενδεχόμενη καταψήφιση των κυβερνητικών υποψηφίων, κυρίως στις μεγάλες περιφέρειες, θα ερμηνευθεί ως ευθεία αποδοκιμασία της πολιτικής της και ως καταδίκη των οικονομικών μέτρων. Γι' αυτό ο πρωθυπουργός επιβάλλει "σιωπητήριο" στους υπουργούς του. Η συζήτηση για νέα μέτρα προκαλεί σύγχυση και περαιτέρω ανασφάλεια στους ήδη ανασφαλείς ψηφοφόρους. Και μπορεί κάποιοι απ' αυτούς να ξεσπάσουν στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
   ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ: «Ο Παπανδρέου δίνει πλέον στις εκλογές τη χροιά δημοψηφίσματος. Και τη δίνει γιατί θέλει στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες φάσεις του περίφημου Μνημονίου, που είναι η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και άλλων τομέων του Δημοσίου με μαζικές απολύσεις, λόγω των συγχωνεύσεων ή των καταργήσεων διαφόρων οργανισμών που θα προβληθούν ως εξυγίανση της κρατικής μηχανής, ενώ στην πραγματικότητα είναι υλοποίηση της απαίτησης για απομάκρυνση μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων» (από άρθρο στη ΧΩΡΑ).
   ΑΛΙΜΟΝΟ: «Η κρίση οδηγεί περίπου τριπλάσιο σε σχέση με πέρυσι αριθμό νέων στην Ελληνική Αστυνομία (...) υπολογίζεται ότι περίπου 13.000 άτομα δήλωσαν συνολικά υποψήφιοι για να καταλάβουν τις 500 θέσεις ειδικών φρουρών σε διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΛ.ΑΣ. (...) πέρυσι την κάθε θέση ειδικού φρουρού διεκδικούσαν εννέα απόφοιτοι Γενικών και Τεχνικών Λυκείων, εφέτος την ίδια θέση διεκδικούν 26 άτομα, δηλαδή τρεις φορές περισσότεροι υποψήφιοι» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Ταξική μάχη


   Χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τον «Καλλικράτη» δίνει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Βολική άποψη για ένα αστικό κόμμα, ώστε να αποπροσανατολίσει το λαό και από το χαρακτήρα του «Καλλικράτη» και για το τι κρίνεται στις εκλογές από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Ωστε να μην εκφραστεί με την ψήφο η ριζική αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των συνεργατών τους ΛΑ.Ο.Σ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα (τοπικά όργανα του αστικού κράτους θεσμοθέτησε ο «Καλλικράτης» για να εφαρμόζεται ακόμη πιο αποτελεσματικά η πολιτική των μονοπωλίων σε βάρος του λαού) έχουν την ίδια πολιτική σημασία με τις εθνικές εκλογές. 
Γίνονται δε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και μνημονίου. 
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει την πολιτική στάση και συνειδητοποίηση του λαού να παλέψει ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα στο σύνολό τους, στα νέα που έρχονται μετά τις εκλογές ή να σκύψει το κεφάλι. 
Οι εκλογές είναι ταξική μάχη και η ψήφος όπλο, κριτήριο ατομικής ευθύνης και χειραφέτησης. 
Στις 7 Νοέμβρη, ο λαός με την ψήφο του πρέπει να συμβάλει στην αλλαγή συσχετισμού δύναμης. Αλλαγή συσχετισμού, ριζοσπαστικοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον τα δύο αστικά κόμματα υποστούν βαριά ήττα και το μεγαλύτερο μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας εκφραστεί με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ.

ΕΚΔΟΣΗ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΕΝΤΟΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!


πηγή: iskra
   Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Σεπτέμβρη η δημοπρασία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, που αφορούσε έντοκα γραμμάτια διάρκειας 6 μηνών.

   Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,82%, επίπεδο το οποίο σηματοδοτεί την ουσιαστική δημοσιονομική χρεοκοπία της χώρας και το οποίο είναι μάλιστα υψηλότερο από αυτό της αντίστοιχης δημοπρασίας της 13ης Ιούλη (4,65%). Βλέπουμε λοιπόν πως όσο περνάνε οι μήνες κατά τους οποίους η Ελλάδα υπάγεται στην τρόικα και τα Μνημόνιααυξάνεται αντί να μειώνεται το κόστος δανεισμού της χώρας...

   Αν κάποιος επιχειρήσει να συγκρίνει τα επιτόκια δανεισμού τα οποία καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιογια δανεισμό 6μηνης διάρκειας σε σχέση με αυτά που καταβάλουν ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες για δανεισμό10ετους διάρκειας θα εκπλαγεί. Την Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη οι αποδόσεις των 10ετων ομολόγων των ΗΠΑ ήταν 2,77% και της Γερμανίας 2,44%!!! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο εξάμηνος δανεισμός του Ελληνικού Δημοσίου έχει διπλάσιο σχεδόν, επιτόκιο από τον δεκαετή αντίστοιχο της Γερμανίας και των ΗΠΑ.
  

Αυτός είναι  ο ορισμός της ληστείας,