Σελίδες

4 Οκτ 2011

Αδυναμία προπαγάνδας και αντικομμουνισμός...



Δεν είναι πρώτη φορά που ο Ν. Μαραντζίδης, ως ένας από τους έχοντες αναλάβει την προπαγάνδα στήριξης του καπιταλισμού, που έχει εντάξει τον εαυτό του στους πολέμιους της ταξικής πάλης και στους πρωταγωνιστές της διαστρέβλωσης της Ιστορίας, βρίσκει αφορμή για αντικομμουνισμό και συκοφάντηση του σοσιαλισμού, με ψέματα και αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις.
Ετσι, γράφει στο «Βήμα της Κυριακής» 2/10/2011. «Η άκρα Αριστερά δεν θεωρεί ότι η χώρα βιώνει βαθιά κρίση, αλλά μόνον οι πολιτικοί της αντίπαλοι και ο καπιταλισμός».  
Στην άκρα αριστερά τοποθετεί το ΚΚΕ, και για να θολώσει τα νερά ως προς την πραγματικότητα τοποθετεί και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και λέμε για να θολώσει τα νερά, γιατί η εκτίμηση του ΚΚΕ για την κρίση δεν έχει καμιά σχέση με την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ΚΚΕ μπροστά!



Νέα καπιταλιστική κρίση προ των πυλών. 
Το μαρτυρούν η μία μετά την άλλη οι αναλύσεις στον αστικό Τύπο. Και οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη τρέχουν να προλάβουν, να πάρουν μέτρα που, εκμεταλλευόμενα την κρίση, θα επιτρέψουν στους καπιταλιστές να βάλουν ξανά μπροστά τη μηχανή της κερδοφορίας.
Οι ντόπιοι εργολάβοι βιάζονται και δίνουν εντολή να ανεβάσει στροφές η μηχανή που θα αλέσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Από κοντά διάφορες «κριτικές φωνές» παρέχουν το αναγκαίο άλλοθι: «Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε», «δεν έφτασαν τα έσοδα», «με άλλη διαχείριση ίσως τα καταφέρουμε».
Κολοκύθια. Ξέρουν όλοι τους πως μ' αυτήν ή την άλλη διαχείριση ο παρονομαστής είναι ένας: Κατέβασμα του μεροκάματου στα 20 ευρώ. Μετατροπή σε εμπόρευμα κάθε δικαιώματος στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Μαζική εξαθλίωση των εργατών, ώστε να αναγκάζονται να βγαίνουν στην αγορά εργασίας έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για μια μπουκιά ψωμί.

ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.



Αυταπάτες με τη σέσουλα μοιράζει στο λαό η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εντείνοντας τη ρητορεία της για διέξοδο δήθεν απ' την κρίση μέσω εκλογών και μιας νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. 
Εφτασε ο Αλ. Τσίπρας να ισχυριστεί χτες σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ «ας έχουμε μια νέα κυβέρνηση, ισχυρή λαϊκή εντολή και να δείτε τότε αν θα πέσουν τάβλα και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και το ελληνικό κεφάλαιο και ο ΣΕΒ και η διαπλοκή»!
Συμπλήρωσε πως «δε διακυβεύεται ο σοσιαλισμός, τούτη την ώρα διακυβεύεται η βαρβαρότητα», θέλοντας να «μπολιάσει» στις λαϊκές συνειδήσεις τη λογική της διαχείρισης του συστήματος και να τις αποστρέψει απ' την πραγματική διέξοδο, η πάλη για την οποία είναι προϋπόθεση για το αντιπάλεμα της βαρβαρότητας όπως εκφράζεται σε κάθε πτυχή της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. 
Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε στη βάση αυτή ότι την καπιταλιστική βαρβαρότητα μπορεί να την αποτρέψει μια συσπείρωση δυνάμεων «σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας», που κινείται στο πλαίσιο της διαχείρισης, όπως επιβεβαιώνουν οι στόχοι πάλης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό απόλυση τουλάχιστον 230.000 εργατοϋπάλληλοι...



Να απολύσει άμεσα 30.000 δημόσιους υπάλληλους μέσα στο 2011 και να δρομολογήσει την απόλυση άλλων 200.000 μέχρι το 2013, αποφάσισε ομόφωνα την Κυριακή το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου. 
Σύμφωνα με τις αποφάσεις για την «εργασιακή εφεδρεία», η κυβέρνηση πετάει εκτός παραγωγής 22.000 εργαζόμενους ηλικίας άνω των εξήντα χρονών, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Αλλοι 8.000 εργαζόμενοι, που δουλεύουν σε οργανισμούς και φορείς που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει ή να συγχωνεύσει μέχρι το τέλος του χρόνου, θα βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας, μέσω της «εργασιακής εφεδρείας». 
Το σύνολο των 30.000 εργαζομένων θα λαμβάνουν μόνο για ένα χρόνο το 60% του βασικού μισθού, ο οποίος θα υπολογίζεται με βάση το νέο μισθολόγιο.
 Μετά το τέλος της εφεδρείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης, οι 8.000 θα απολυθούν απευθείας, ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν στη σύνταξη, το ύψος της οποίας επίσης θα υπολογιστεί με το νέο μισθολόγιο.

Πανεργατικό μέτωπο σε εφεδρεία και απολύσεις.



Για το σχέδιο κυβέρνησης - τρόικας για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:
«Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους να διαμορφώσουν τη δική τους συμμαχία στη γραμμή: Τέλος οι θυσίες για την κρίση και το χρέος που δημιούργησε με τα κέρδη και τις φοροαπαλλαγές της η πλουτοκρατία. Τώρα πρέπει να εμπιστευθούν το ΚΚΕ, που έγκαιρα, άφοβα και τεκμηριωμένα τους προειδοποίησε γι' αυτά που ζουν σήμερα και δικαιώθηκαν πλήρως οι θέσεις και οι εκτιμήσεις του.

Οι 30.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2011, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι η αρχή της μεγάλης σφαγής. 

Να πτωχεύσει το κεφάλαιο όχι ο λαός.



Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το αν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό του «το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η χώρα στα χέρια σας και να αναγκαστείτε να πείτε το νέο "δυστυχώς επτωχεύσαμεν"». 
Η απάντηση είναι αποκαλυπτική της στρατηγικής και των στόχων που υπηρετεί η κυβέρνηση: «Εχει ποτέ περάσει από το δικό σας μυαλό και το μυαλό κάθε άλλου Ελληνα πολίτη το ενδεχόμενο αυτό; Αν λοιπόν έχει περάσει από το μυαλό κάποιου, τότε αυτός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση. Το ζήτημα δεν είναι αν η χώρα θα χρεοκοπήσει στα χέρια μου, αλλά αν η χώρα θα χρεοκοπήσει επειδή δεν κινήθηκαν έγκαιρα τα χέρια και το μυαλό των πολιτών της».
Δεν υπάρχει πιο ωμός εκβιασμός στο λαό να σκύψει το κεφάλι και να γίνει συνεργός στη χρεοκοπία του. 
Ταυτόχρονα, όμως, δεν υπάρχει και πιο κυνική ομολογία ότι η χρεοκοπία δεν είναι ίδια για το λαό και το κεφάλαιο και πως, για να σωθεί η πλουτοκρατία, πρέπει να πτωχεύσει η εργατική λαϊκή οικογένεια. 

Απεργιακός συναγερμός.



Η αυριανή πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις πρώην ΔΕΚΟ, είναι μάχη επιβίωσης για χιλιάδες εργατικές οικογένειες. 
Μπορεί και πρέπει να γίνει μια απεργία που θα βάλει φραγμό στις απολύσεις, που αποφασίστηκαν με τον φερετζέ της «εφεδρείας», στο τσεκούρωμα των μισθών με το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, στις καταργήσεις και «συγχωνεύσεις» δημόσιων οργανισμών που καταργούν παροχές υπηρεσιών Πρόνοιας, στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση - παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο κρίσιμης σημασίας επιχειρήσεων, αλλά και δημόσιας περιουσίας, στις νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ. Είναι ταυτόχρονα αναμέτρηση για να μην περάσει η παραπέρα συρρίκνωση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, να μη γυρίσει το σχολείο μισόν αιώνα πίσω, να μη χειροτερέψουν οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι υπηρεσίες των δήμων, συνολικά το επίπεδο διαβίωσης της εργατικής οικογένειας.

Αύριο η μεγάλη απεργιακή μάχη.



ΑΠΕΡΓΙΕΣ 5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

Αύριο, Τετάρτη, δίνεται η πρώτη μεγάλη μάχη με την απεργία των εργαζομένων σε Δημόσιο και πρώην ΔΕΚΟ. 
Με κοινή ανακοίνωσή τους τα Συνδικάτα Εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην Ενέργεια, στην Υγεία και στην Πρόνοια, Επιτροπές Αγώνα στο Δημόσιο (κλαδικό ΟΤΑ Αττικής, κλαδικό Ενέργειας, Σωματείο «Ευαγγελισμού», Σωματείο Εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών κ.ά.) καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί.
Η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 11 π.μ στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ο μύθος περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης...



Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων». 
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Δεν μας ξάφνιασε η πρόσφατη επίσκεψη της τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι μεταρρυθμίσεις για την προσαρμογή της δικαιοσύνης στις σημερινές απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, όπως και η "απελευθέρωση" του δικηγορικού επαγγέλματος είχαν δρομολογηθεί πολύ πριν το Μνημόνιο και επιταχύνθηκαν μετά από αυτό.
Δεν μας ξάφνιασαν ούτε οι απαιτήσεις τους για επιτάχυνση των υποθέσεων με φορολογικό και ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον. 
Το ενδιαφέρον τους για την αντιμετώπιση της παράνομης φοροδιαφυγής - γιατί τη νόμιμη φοροδιαφυγή μέσω των φοροελαφρύνσεων και φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου τη θεωρούν "πατριωτική" αναπτυξιακή πολιτική - συνδέεται με τη συγκέντρωση χρημάτων από το κράτος για να χρηματοδοτήσει και πάλι το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τις λαϊκές ανάγκες. 

Στη χώρα της πλατείας Κλαυθμώνος...


«Είναι το κακό της εποχής μας,
οι τρελοί να οδηγούνε τους τυφλούς»
Σαίξπηρ


Κάποτε ήταν οι «εργαζόμενοι - ρετιρέ».
Και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ έτσι τους αποκάλεσαν. Τους διέσυραν και τους έβαλαν απέναντι στους «μη προνομιούχους». 
Βάφτισαν τα δικαιώματα σε «προνόμια»! Και τα αφαίρεσαν. 
Από τους «μη προνομιούχους»...
*
Μετά ήταν οι αγρότες.
Οι «τεμπέληδες». Που «άραζαν στα καφενεία». Που τους έχουν αποκαλέσει και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ, από «μπαταχτσήδες» μέχρι «γαϊδούρια». 
Που «κάθονταν και έτρωγαν τις επιδοτήσεις». 
Μέσα σε δυο δεκαετίες ξεκλήρισαν τον κύριο όγκο της αγροτιάς...
*
Στην πορεία του «κοινωνικού αυτοματισμού» (αυτή είναι η κωδική ονομασία του «διαίρει και βασίλευε» που είχε δώσει ο Ρέππας ήδη από το 1997) εμφανίστηκαν οι ναυτεργάτες.

Τι είναι η καπιταλιστική κρίση. - (3o Μέρος)



Τι είναι η καπιταλιστική κρίση. - (2o Μέρος)