Σελίδες

24 Φεβ 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ Π.Α.ΜΕ 23 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ..

Καταρρέει ο κατασκευαστικός κλάδος...

Καθίζηση παρουσιάζει ο κατασκευαστικός κλάδος της χώρας, καθώς, όπως επισημαίνεται στην εξαμηνιαία έκθεση της εργοληπτικής οργάνωσης ΣΑΤΕ, ο κλάδος των δημοσίων έργων δοκιμάζει τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων τουλάχιστον 12 ετών, ενώ ο κλάδος των ιδιωτικών έργων βρίσκεται στη χειρότερη θέση, από πλευράς δραστηριότητας, των τελευταίων 30 ετών, με αποτέλεσμα η ανεργία στον κλάδο να έχει κάνει ένα ακόμη άλμα, σε σχέση με το Γ' τρίμηνο του 2009, προσθέτοντας στον κατάλογο των ανέργων 57.500 εργαζόμενους!
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, κατά τη διάρκεια του Γ' τριμήνου του 2010 καταγράφηκαν τα εξής:

Οι τζαμπατζήδες...

Η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου που προωθεί η κυβέρνηση είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου στις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις που έρχονται. 
Και μόνο ο «ενδεικτικός», όπως τον αποκαλούν, στόχος των 50 δισ. ευρώ αρκεί για να φανεί ότι δεν πρόκειται να μείνει τίποτα από τη δημόσια περιουσία και τα πάντα θα περάσουν κοψοχρονιά ή τζάμπα στους μονοπωλιακούς ομίλους (σ.σ. αυτοί είναι οι τζαμπατζήδες...). 
Αυτό που δε λένε είναι ότι θα ιδιωτικοποιηθούν δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και νοσοκομεία και πανεπιστήμια. 
Μια ιδέα όμως για το πού θα φτάσουν τα πράγματα δίνει το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντ. Κάμερον, κάνοντας λόγο για «τερματισμό του κρατικού μονοπωλίου στο δημόσιο»(!) και

Ορος επιβίωσης η ανατροπή...



«Οι δανειστές θα πάρουν όλα τα χρήματά τους πίσω. Η κυβέρνηση έχει πάρει - και θα συνεχίσει - όλα τα μέτρα γι' αυτό».
 Αυτό ήταν σε απλά λόγια το ουσιαστικό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου την παραμονή της συνάντησής του με την Α. Μέρκελ. 
«Η Ελλάδα θα πληρώσει όλα τα χρέη της. Και εφαρμόζει όλα τα μέτρα για να αποφύγει την αναδιάρθρωση χρεών και τη χρεοκοπία της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας ότι πάνω απ' όλα η κυβέρνηση βάζει τη διασφάλιση των συμφερόντων των διεθνών δανειστών -τοκογλύφων και βέβαια τη διαιώνιση της κυριαρχίας της εγχώριας πλουτοκρατίας. 

Λαϊκός ξεσηκωμός για το Ελληνικό...


«Υψιστη προτεραιότητα της προτεινόμενης ρύθμισης αποτελεί η εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος...».
Ετσι δικαιολογούν την εκπεφρασμένη πρόθεση εκποίησης της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην αερολιμένα του «Ελληνικού» οι συντάκτες του φορολογικού νομοσχεδίου. 
Τα στενά ταξικά συμφέροντα του διαπλεκόμενου κατασκευαστικού κεφαλαίου και των εμίρηδων, οι οποίοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν το «Ελληνικό» σε άλλη μια κερδοφόρα για τις τσέπες τους επιχείρηση, οι γραφίδες του νόμου τα εμφανίζουν με τη μάσκα του γενικού συμφέροντος!
Πάντα δόλια, συμφεροντολόγα και υποκριτική η αστική τάξη της χώρας, αρέσκεται να εμφανίζει το δικό της συμφέρον ως συμφέρον του ελληνικού λαού.

Καταστρέφουν τους λαούς...

Τι συζητούν πραγματικά Παπανδρέου - Μέρκελ; Στην ΕΕ υπάρχει κρίση. 
Πρέπει να καταστραφεί ένα μέρος του κεφαλαίου. 
Η καταστροφή θα γίνει, αφ' ενός ελεγχόμενα για να βγει πιο αλώβητο το κεφάλαιο, αφ' ετέρου, στο πλαίσιο της ΕΕ και της ανισομετρίας, παζαρεύουν να κατανείμουν τις ζημιές για το κεφάλαιο. 
Κάποιοι καπιταλιστές θα γίνουν πιο ισχυροί, κάποιοι θα χάσουν μερίδια της αγοράς. Και συζητούν ποιο κράτος, ή ποιανού κράτους τα μονοπώλια θα χάσουν λιγότερα.
 Η καταστροφή θα αρχίσει από το τραπεζικό σύστημα που διαχειρίζεται τα τοξικά ομόλογα. 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011 ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ....