Σελίδες

23 Μαρ 2011

Το Διεθνές Δίκιο !

Αναδημοσίευση από faros's weblog 

Λένε, οι μακελλάρηδες των λαών, η επέμβαση στη Λιβύη, εδράζεται στην Απόφαση τους Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, άρα είναι νόμιμη, είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκιο.

Ας το δούμε, λοιπόν, αυτό το “Διεθνές Δίκιο” :
- Σύμφωνα με τις “αδιάσειστες” μαρτυρίες του Κόλιν Πάουελ  το 2003 για τα πυρηνικά και βιολογικά όπλα του Σαντάμ Χουσείν (που από τη μία χειροκροτήθηκαν από τον δικό “μας” ΓΑΠ κι απ΄την άλλη ΑΚΟΜΑ να βρεθούν αυτά) δόθηκε το “πράσινο” φως από το Διεθνές Δίκιο, για την επέμβαση - κατοχή των αμερικάνων – ΝΑΤΟϊκών από τότε μέχρι σήμερα. Κάθε μέρα βγάνουν στη φόρα τα εγκλήματα που έκανε και κάνει ο κατοχικός στρατός των αμερικάνων ενάντια στο λαό του Ιράκ.

«Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία»!


Αντιδραστική και αντιπαιδαγωγική εξέλιξη, που θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη μόρφωση των παιδιών του λαού μας και, ταυτόχρονα, θα τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αποτελεί η επιλογή της κυβέρνησης για τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων, τόνισε προχθές στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, παρεμβαίνοντας σε Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια εκπαίδευση.
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη επιλογή ετοιμάζει το έδαφος για τη λειτουργία του «νέου σχολείου», προκειμένου να προσελκύονται πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά οι χορηγοί - επενδυτές για να δουλεύουν τα σχολεία σαν εταιρείες.
Γι' αυτόν το λόγο, συνέχισε, η κυβέρνηση μιλάει για «αυτόνομη σχολική μονάδα», που πρέπει να βρίσκει πόρους για να ιδιοσυντηρείται και από αυτήν την άποψη να έχουν διευθυντή - μάναντζερ και να απαλλάσσεται το κράτος από την ευθύνη που έχει για τη λειτουργία των σχολείων. 

«Εθελοντές» ... και απεργοσπάστες...


«Οι εθελοντές μπορούν να υποκαθιστούν τους εργάτες, όταν αυτοί απεργούν, για να μη σταματά η παραγωγή;». 
Αυτή την ερώτηση έθεσαν - ανάμεσα σε άλλες - εκπρόσωποι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελιξ», της «Κίνησης Εθελοντών SCI Ελλάς», της εθελοντικής οργάνωσης CISV και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μεγάρων, σε εθελοντές που συμμετέχουν σε αυτούς τους φορείς. Επρόκειτο για ένα «διαδραστικό εργαστήρι», την Παρασκευή, 18 Μάρτη, στα πλαίσια της «περιοδείας Ευρωπαϊκού Ετους Εθελοντισμού 2011», με θέμα «Δικαίωμα στον εθελοντισμό - εθελοντισμός και απασχόληση: Σύμμαχοι ή αντίπαλοι».
Οπως γίνεται φανερό, ο εθελοντισμός που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη βοήθεια διάφορων ΜΚΟ και άλλων εθελοντικών οργανώσεων σε Ελλάδα και ΕΕ, είναι η «εθελοντική» υποταγή των νέων στη βάρβαρη πολιτική τους.

Με το κεφάλι προς τα κάτω...


   Καμιά έκπληξη δεν προκαλεί η προσπάθειά του Θ. Πάγκαλου να παρουσιάσει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω, αυτή τη φορά σε ό,τι αφορά τη δημόσια στάση του στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τα χρόνια του σοβινιστικού παροξυσμού, τον οποίο καλλιεργούσαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ. 
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι μόνο αυτός και ο Κ. Μητσοτάκης είχαν εκφράσει ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό. «Οταν με είχε καλέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ως υπουργός Εξωτερικών, για να με ενημερώσει, του είχα πει άφησέ τους να λέγονται όπως θέλουνε. Να τους βάλεις, απλά, έναν επιθετικό προσδιορισμό. Και αυτό συζητάμε μετά από τόσα χρόνια», είπε.
   Ο Θ. Πάγκαλος, βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ, κρύβει ότι η στάση του ήταν πλήρως συντονισμένη με αυτή του κόμματός του. 

Υποκρισία για τους ανέργους...

Κροκοδείλια είναι τα δάκρυα που χύνει για τους ανέργους η Ντ. Μπακογιάννη. 
«Για εμένα είναι εφιάλτης οι 200.000 νέοι άνεργοι που προσετέθησαν και πόσοι ακόμη θα προστεθούν σε αυτό το μακρύ κατάλογο. Και λυπάμαι πάρα πολύ αλλά είναι σαφές ότι κανένα άλλο κόμμα δεν μιλάει γι' αυτούς τους ανθρώπους», έλεγε και ξανάλεγε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. 
Πρόκειται για καθαρή υποκρισία. 
Πρώτα απ' όλα γιατί από τις 38 προτάσεις της οικονομικής της πολιτικής, που παρουσίασε χτες, καμία δεν αφορούσε τη στήριξη των ίδιων των ανέργων. 
Ούτε μία! Η εξήγηση είναι απλή. 
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, όπως και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετεί,

Τα κανάλια της μυστικής διπλωματίας...


Τα κανάλια της «μυστικής διπλωματίας» και το ρόλο των «άτυπων συμβούλων» του εκάστοτε πρωθυπουργού, αναδεικνύουν τα απόρρητα τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ, που αποκάλυψε το «wikileaks» και δημοσιεύονται στην «Καθημερινή». Τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, που περιγράφει συνάντηση της Παυλίνας Λάμψα, γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για τις διεθνείς σχέσεις και «άτυπης συμβούλου» του πρωθυπουργού, με αξιωματούχους της αμερικάνικης πρεσβείας το Δεκέμβρη του 2009, και ενώ ο Γ. Παπανδρέου εκτελούσε και χρέη υπουργού Εξωτερικών, αναφέρεται στο ρόλο του Αλεξ Ρόντου.
Στο τηλεγράφημα, που έχει την υπογραφή του πρώην Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντ. Σπέκχαρντ, η Π. Λάμψα εμφανίζεται να λέει: «Ο Αλεξ Ρόντος λειτουργεί σαν άτυπος σύμβουλος του κ. Παπανδρέου μακριά από το προσκήνιο και πως έχει αναλάβει ειδικούς ρόλους και αποστολές για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου». 
Η Π. Λάμψα σημειώνει ακόμα ότι υπάρχει πάρα πολλή «μυστική διπλωματία μέσα στην κυβέρνηση»

Πόλεμος για τα συμφέροντα των μονοπωλίων...

Οσο περνάνε οι μέρες, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών κατά της Λιβύης είναι πόλεμος για τα πετρέλαια. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά τόσο για τη χρονική στιγμή για την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ, όσο και τη λεία του πολέμου, τα όσα αναφέρει στο χτεσινό σχόλιό του στα «Νέα» ο Ρ. Βρανάς. Γράφει συγκεκριμένα: «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και που έκανε τους Δυτικούς να επιτεθούν στον Καντάφι, ήταν την περασμένη Τρίτη, υποστηρίζουν οι "Τάιμς της Ασίας" όταν, σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση, ο Καντάφι ξεκαθάρισε πως οι δυτικές πετρελαϊκές εταιρείες θα πρέπει να ξεχάσουν τα λιβυκά πετρέλαια. 
Είπε: "Δεν εμπιστευόμαστε τις εταιρείες τους που συνωμότησαν εναντίον μας"...(σ.σ. το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με τον Σαντάμ Χουσεΐν). 

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ...

Ψέματα, ψέματα και πάλι ψέματα. 
Είναι η μόνη «δουλειά» που ξέρει να κάνει η κυβέρνηση για να μπορέσει να περάσει τα βάρβαρα μέτρα που προωθεί από κοινού με την τρόικα. 
Οσο πιο βάρβαρα είναι τα μέτρα τόσο πιο τερατώδη είναι τα ψέματα. 
Πρωτοπόρος σ' αυτή την προπαγάνδα αναδεικνύεται ο υπουργός Οικονομίας, ακριβώς γιατί γνωρίζει πολύ καλά την αγριότητα των αντιλαϊκών μέτρων που σχεδιάζονται για τα επόμενα χρόνια και σε γενικές γραμμές αποτυπώνονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-14. 
Προκειμένου, λοιπόν, να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να υφαρπάξει την ανοχή του,

Ιμπεριαλιστικά παραμύθια...

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ στη Λιβύη γίνεται για την «προστασία των αμάχων» και ... άλλα παραμύθια!
Γιατί χτες στη Βουλή ζωντάνεψαν ο Κοντορεβυθούλης, η Κοκκινοσκουφίτσα, τα Τρία Γουρουνάκια και ό,τι άλλο φανταστείτε!
Το ΝΑΤΟ μετατράπηκε σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση με αγαθούς σκοπούς και μόνο ότι γαλλο-βρετανικά αεροσκάφη πετάνε σοκολάτες και παιγνίδια δε μας είπαν.
Με δεδομένο, βέβαια, ότι εκείνοι που τα είπαν είναι οι ίδιοι που υποστήριξαν ότι τα μνημόνια φτιάχτηκαν για να «διασφαλιστεί το μέλλον του ελληνικού λαού» δεν είναι να απορεί κανείς.
Μεταξύ άλλων - από τη χτεσινή συζήτηση για τη Λιβύη σε επίπεδο αρχηγών -

Κατάντια εργατοπατέρων...

Πέντε μέρες μετά την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά της Λιβύης και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν έχει βγάλει «κιχ». 
Ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης των δολοφονικών βομβαρδισμών ούτε μία δήλωση κατά της συμμετοχής στο ληστρικό πόλεμο. 
Δε θα μπορούσε να είναι πιο «εκκωφαντική» η στήριξη που προσφέρουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ στα κυβερνητικά σχέδια για ενεργή εμπλοκή στον πόλεμο για χάρη των συμφερόντων των μονοπωλίων. 
Πρόκειται για κατάντια που όμως δεν εκπλήσσει κανέναν. 
Και αυτό γιατί η στάση αυτή «δένει» με τη στάση που ακολουθεί και εντός, όπου έχει αποδειχθεί στυλοβάτης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας,

Ενας ο εχθρός...


Επιτέλους, «το ΠΑΣΟΚ τώρα δικαιώνεται». Χρόνια διακηρύσσει ότι η πολιτική του χτυπά τους έχοντες και κατέχοντες για να δώσει στους μη προνομιούχους. Η κυβερνητική απόφαση για το κόψιμο του ΕΚΑΣ βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Βρήκαν επιτέλους ότι αυτοί που έχουν και κατέχουν είναι οι συνταξιούχοι που κατόρθωσαν στη διάρκεια της ζωής τους να αποκτήσουν σπίτι ή αυτοκίνητο ή και τα δύο. Κι έτσι θα τους κόψουν ένα μέρος από την ήδη πλούσια σύνταξή τους.
Και η ΝΔ αισθάνεται δικαιωμένη. Είπε, λέει, όχι στην επέμβαση στη Λιβύη. Πού διαφώνησε; Το 'πε απλά ο εκπρόσωπός της χτες στη Βουλή: Αν πέσει μια βόμβα στην Κρήτη θα σημαίνει χτύπημα στον τουρισμό ίσο με πτώση 7% του ΑΕΠ. Λένε, δηλαδή, ναι στη σφαγή, αλλά φοβούνται τη ζημιά στο σεντούκι τους.
Κάθε επίθετο περί απανθρωπιάς είναι λίγο για όλους αυτούς.

Περί «νομιμότητας» του πολέμου...

Ο,τι γίνεται στη Λιβύη είναι για τους αστούς νόμιμο με βάση τον ΟΗΕ, το Διεθνές Δίκαιο, που έγινε χειρότερο για τους λαούς μετά την αντεπανάσταση, είναι ιμπεριαλιστικό. 
Με βάση τη νομιμότητα των αποφάσεων του ΟΗΕ τα περισσότερα εγκλήματα (πόλεμοι σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, κλπ.) είναι απολύτως νόμιμα. 
Οπως νόμιμο θεωρείται να χρησιμοποιείται η Σούδα στον πόλεμο εναντίον της Λιβύης. 
Το ΠΑΣΟΚ θα έδιωχνε τις βάσεις με τη συμφωνία του 1983, αλλά οι βάσεις έμειναν. Πάντα το ΠΑΣΟΚ εξαπατούσε το λαό. 
Νόμιμο για κυβέρνηση και ΝΔ, για τους αστούς, είναι να χρησιμοποιούνται οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις (Σούδα, Ακτιο), αλλά και ελληνικές (Αραξος, Ανδραβίδα),