Σελίδες

24 Αυγ 2012

Παιχνίδια εντυπώσεων...


Με αφορμή την αποκάλυψη εφημερίδας ότι ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης διόρισε συγγενείς του σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής, αλλά και προηγούμενο κρούσμα με τον επίσης Νεοδημοκράτη Β. Πολύδωρα, ο Α. Σαμαράς έδωσε χτες εντολή «να αναληφθεί πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων». Οπως αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους». Το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων και γενικά των υπαλλήλων της Βουλής είναι από τα προσφιλή των αστικών κομμάτων και ΜΜΕ, κάθε φορά που μεγαλώνουν τα ζόρια της διαχείρισης και η «οσμή» από την αγανάκτηση του λαού για τα μέτρα που ισοπεδώνουν τη ζωή του.

Για τις αναδουλειές φταίει το «παρεμπόριο»...

Πίσω από «επιχειρήσεις - σκούπα» που ανακοίνωσε προχτές η κυβέρνηση για πάταξη δήθεν του παράνομου εμπορίου, βρίσκεται η πρόθεση των αρμοδίων να κρύψουν ότι βασικός τροφοδότης του παρεμπορίου είναι οι ίδιοι οι βιομήχανοι και οι εταιρείες εισαγωγών

Το λεγόμενο παρεμπόριο - και ειδικά αυτό που εμφανίζεται στο κέντρο της Αθήνας - αποτελούσε πάντα για τους αρμοδίους ένα εύκολο άλλοθι, μια βολική εξήγηση για τη χαμηλή κίνηση στα εμπορικά καταστήματα. Δε φταίνε οι χαμηλοί μισθοί που μειώνονται όλο και περισσότερο, που δεν μπαίνει ο κόσμος στα μαγαζιά. Δε φταίει ούτε το γεγονός ότι οι τιμές στα περισσότερα καταστήματα είναι απλησίαστες για εκείνους που θέλουν με τα πενιχρά τους μέσα να καλύψουν τις ανάγκες των νοικοκυριών τους. Υπεύθυνο είναι το παρεμπόριο. Κι όταν μάλιστα αυτό το παρεμπόριο αφορά διάφορους φουκαράδες, κύρια μετανάστες, που κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται για να προωθήσουν την πραμάτια τους,

Ποιός ο ρόλος της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη στην φλεγόμενη Χίο


Μία εβδομάδα ακριβώς πριν εκδηλωθεί η μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στη Χίο, το νησί είχε επισκεφτεί για δύο ημέρες (11 και 12 Αυγούστου) ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σμιθ, δημιουργώντας τότε πολλά ερωτηματικά με τις δηλώσεις του. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας της Χίου «Πολίτης» στις 13 Αυγούστου, ο πρέσβης κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Χίου Π. Λαμπρινούδη, «εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του τουρισμού από την Τουρκία με την έννοια του

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Κάλεσμα

· Προς τους εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους.

· Σε όλους τους εργαζόμενους στις πόλεις και τα χωριά, μικρούς εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες και αγρότες.

· Τις γυναίκες, τη νεολαία.

Συνάδελφοι,
Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

Μας καταδικάζουν σε αδιέξοδα για να πληρωθούν οι δανειστές, να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων της ΕΕ.

Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να γίνουν οι τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοκλινικάρχες πιο ανταγωνιστικοί.

Η «Χρυσή Αυγή» χιτλερικό τάγμα εφόδου

• υποκρινεται τον προστατη του λαου ενω ειναι δολοφονικο οπλο του συστηματος κατα του λαου.


Τα χθεσινά γεγονότα στην Κόρινθο και άλλα που προηγήθηκαν σε διάφορες πόλεις, όπου οι τραμπούκοι της «Χρυσής Αυγής» με στρατιωτική εξάρτυση επιδόθηκαν σε άγριες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστών, δίχως κανείς να συλληφθεί, επιβεβαιώνουν ότι η «Χρυσή Αυγή» αποτελεί τον πιο λυσσασμένο μηχανισμό του συστήματος, ο οποίος προετοιμάζεται συστηματικά, έχοντας τελικό στόχο το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος.

Με προμετωπίδα το κυνήγι των μεταναστών η ηγεσία της «Χρυσής Αυγής» κρύβει επιμελώς τους πραγματικούς στόχους της και εμφανίζεται ως φιλολαϊκή οργάνωση, που μάλιστα αναλαμβάνει αυτόκλητα τη δήθεν υπεράσπιση των φτωχών και αδυνάτων. Αξιοποιεί με αυτόν τον τρόπο τη δίκαια αγανάκτηση πολλών εργαζομένων και εξαθλιωμένων, θυμάτων της αστικής πολιτικής και του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, για να τους εγκλωβίσει στην πιο αντιδραστική κατεύθυνση υπηρέτησης του καπιταλιστικού συστήματος. Η κυβερνητική πολιτική ενισχύει τέτοιες δραστηριότητες σαν της «Χρυσής Αυγής».

Το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που οι αιτίες του βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, στους άδικους πολέμους των ιμπεριαλιστών συμμάχων της «Χρυσής Αυγής», στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στους μετανάστες. Τα δουλεμπορικά κυκλώματα, καθώς και οι μαφίες διαφόρων εθνικοτήτων δρουν ανενόχλητα σε συνεργασία με τον

Αλλού ο καύσωνας κι αλλού η κάψα


Πώς το 'λεγε εκείνο το σύνθημα; «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».
Ετσι ακριβώς.
Πώς ξεκίνησε ο σοσιαλιστής Ολάντ - «η ελπίδα της Ευρώπης και της Ελλάδας» - τη χτεσινή δήλωσή του στο πλάι της Μέρκελ;
Είπε: «Θα συνεργαστούμε με όλους αυτούς που πιστεύουν ότι ο Ασαντ δεν πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία της χώρας του».
Τι γράφει η ανάλυση στην «Καθημερινή»; Οτι τώρα το κρίσιμο είναι οι εξελίξεις στη μεγάλη σκακιέρα, όπου η Ελλάδα έχει να προσφέρει τη γεωστρατηγική της θέση, δηλαδή να γίνει για μια ακόμα φορά βάση εξόρμησης για την επόμενη σφαγή, στη Συρία ή το Ιράν, θα δείξει.
***
Τόσο απλά όσο και φρικιαστικά είναι τα πράγματα στο επίκεντρο της συνάντησης

«Επιμήκυνση» θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ ...


Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε προεκλογικά για ακύρωση του μνημονίου, κατηγορώντας τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης ότι θέλουν επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την τρόικα, άρα διατήρησή της. Μετά τις πρώτες εκλογές, «συμμορφώθηκε» και ζήτησε και αυτός επαναδιαπραγμάτευση, με άλλο όμως μείγμα διαχείρισης της κρίσης. Στη συνέχεια κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση ότι μόνος στόχος της αναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα είναι η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Τώρα, εμφανίζεται και αυτός να θέλει την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως προκύπτει από Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Ν. Χουντή προς την Κομισιόν. Στα κανάλια και στο διαδίκτυο προβλήθηκε χτες η απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου, όπου επαναλαμβάνει ότι είναι «πρόωρη» η όποια συζήτηση για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι, σε κάθε περίπτωση, οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις είναι δεδομένες για την Ελλάδα.
Αυτό που πέρασε όμως στα «ψιλά» ήταν η Ερώτηση του Ν. Χουντή, η οποία ανέφερε επί λέξει: «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και του δημόσιου διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, αναδείχτηκε,

Σαθρά κυβερνητικά άλλοθι...

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ότι «η δομή της χώρας απειλείται από το μεταναστευτικό»; Αν όχι, το ξέρει η κυβέρνηση και το διαμήνυσε (και) χτες ένας υπουργός της ο Νίκος Δένδιας.
Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι οι «εισβολείς» μετανάστες κάπου μαζεύονται και υφαίνουν τα δόλια σχέδιά τους εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων.
Αυτοί αποφάσισαν, άλλωστε, ως γνωστόν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτοί αποφασίζουν για τις ομαδικές απολύσεις. Αυτοί συμφωνούν στην ακρίβεια των προϊόντων.
Είναι, επίσης, βέβαιο ότι οι μετανάστες ευθύνονται για τις 150.000 διώξεις υπαλλήλων από το Δημόσιο, και

Οι ταξικές αναλύσεις... απαιτούν και ταξική δράση


Οτι «η επίθεση χωρίς τέλος σε βάρος των εργαζομένων δεν συνιστά πολιτική εθνικής σωτηρίας ή μια νέα στρατηγική, αλλά είναι πολιτική ταξικού χαρακτήρα με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να γίνονται πειραματόζωα σε ένα σπιράλ διαδοχικών εκβιασμών και μαζικής εξαθλίωσής τους» επισημαίνει η «Αυτόνομη Παρέμβαση» σε ανακοίνωσή της ενόψει της ΔΕΘ. 
Ανακοίνωση που σε τέσσερις ολόκληρες σελίδες εκτείνονται συμπεράσματα και αναλύσεις για τη σφοδρότητα της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και διατυπώνονται μεταξύ άλλων συμπεράσματα του τύπου ότι «κανένας κοινωνικός διάλογος δεν μπορεί να χωρέσει στις σημερινές συνθήκες. Καμία στάση αναμονής, καμία στάση παθητικής αποδοχής δεν είναι επιτρεπτή. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν είναι διατεθειμένη να γίνει στο ίδιο έργο θεατή». Οπως και ότι «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε προνομιακό συνομιλητή "σωτήρων" τύπου Βρούτση, νομιμοποιώντας τον πολιτικό κυνισμό με τον οποίο συντελείται ο σφαγιασμός της κοινωνίας, των εργαζομένων και των συνταξιούχων».
Ως εδώ, όλα ωραία και καλά. Δεκτές και οι επισημάνσεις περί «ταξικής πολιτικής», δεκτό και το σχόλιο για τους «κοινωνικούς διαλόγους». Αλλά, γεννιούνται σημαντικά ερωτήματα:

Με πλήρη αστυνομική εξάρτυση!

Φωτογραφίες που δείχνουν φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» να φορούν εξοπλισμό που χρησιμοποιεί και η ΕΛ.ΑΣ., έκαναν το γύρο του διαδικτύου. 
Σε αυτές φαίνονται άτομα με παντελόνια παραλλαγής που συγκρούονται με αστυνομικούς έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Κόρινθο.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Καμιά διαχείριση της κρίσης δε θα σώσει το λαό


Σε δηλώσεις της για τις επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Καταρχήν, ο κύριος Σαμαράς επιχειρεί μια εκστρατεία με μπόλικα στοιχεία διαφήμισης, προκειμένου να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες. Σίγουρα η κυβέρνηση σύσσωμη θα συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις τόσο της ολιγαρχίας του πλούτου στην Ελλάδα, όσο και της ΕΕ.
Η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική. Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα που μπαίνει να επιλέξει ο ελληνικός λαός είναι: Διαχείριση της κρίσης ή διέξοδος; Οποια μορφή διαχείρισης κι αν επιβληθεί, είτε είναι επιστροφή στη δραχμή, είτε είναι "κούρεμα", είτε είναι νέα δάνεια ή ευρωομόλογα, για το λαό η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και από αυτήν την άποψη, ο ελληνικός λαός, έστω και τώρα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι καμία διαχειριστική πρόταση δεν απαντά στα προβλήματά του, ούτε της κυβέρνησης, ούτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης».