Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ


Η φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια μαζί με τα άλλα προβλήματα οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Έχουν φτάσει ήδη τα εκκαθαριστικά της εφορίας με εξοντωτικά ποσά φόρων. 
Δραματική είναι η κατάσταση ανέργων που με βάση τα τεκμήρια, αν έχουν ένα σπίτι ή και ένα αυτοκίνητο, πρέπει να πληρώσουν, όπως και υπερχρεωμένες οικογένειες που ενώ δεν μπορούν να πληρώσουν το στεγαστικό δάνειο, τους έρχεται τώρα και το ραβασάκι της εφορίας.

Τα «χαράτσια» όμως δεν τελειώνουν εδώ. Τις επόμενες μέρες έρχεται το ΕΕΤΗΔΕ για τα ακίνητα που πέρυσι ήρθε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Φέτος θα το στείλουν οι εφορίες ή θα μπει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Συμβιβασμός με θύμα το λαό


Ο λαός πρέπει να ψάξει καλά τι θέλουν να του κρύψουν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, στην ΕΕ και στην Ελλάδα, με τις θριαμβολογίες τους για το συμβιβασμό που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής την περασμένη βδομάδα. Τι επιδιώκουν η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν του λένε πως οι αποφάσεις της Συνόδου ανοίγουν «χαραμάδα» για τον ίδιο, να ζήσει τάχα καλύτερα; Τι εξυπηρετούν οι συστάσεις στο λαό να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε η κυβέρνηση να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στην ΕΕ και με καλύτερες προϋποθέσεις να διεκδικήσει να ισχύσουν και για την Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου; Πού στοχεύει η προπαγάνδα για δήθεν «μέτωπο των χωρών του Νότου» που οδήγησε σε «ήττα της Γερμανίας»;
Οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου, όπως και όλων των προηγούμενων, δεν αφορούν στα συμφέροντα των λαών. Είναι διευθετήσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας για ελεγχόμενη διαχείριση της κρίσης. Ενας τέτοιος προσωρινός συμβιβασμός έγινε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, με αιχμή την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τρόπο που να μην επιβαρύνεται το δημόσιο χρέος. Από αυτή τη σκοπιά, η συμφωνία της Συνόδου δεν αναιρεί τις αιτίες της κρίσης και δε θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει και, πολύ περισσότερο, δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τέχνασμα η λεγόμενη «επαναδιαπραγμάτευση»


Εκβιάζουν το λαό να δεχτεί τα βάρβαρα μέτρα, στο όνομα μιας τάχα καλύτερης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές
Το μήνυμα ότι η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών», που τσακίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αποτελεί απαράβατη προϋπόθεση για την επαναδιαπραγμάτευση δήθεν του μνημονίου και την αξιοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, εκπέμπει η νέα συγκυβέρνηση, επιδιώκοντας να εγκλωβίσει το λαό στο μονόδρομο της εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας.
Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση καλλιεργεί το έδαφος για την απαρέγκλιτη υλοποίηση του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων εντός και εκτός μνημονίου, ενώ έχει επιλέξει το «μέτωπο» των αποκρατικοποιήσεων και των λουκέτων σε φορείς του δημοσίου ως «προνομιακό πεδίο» για να στείλει στην εγχώρια πλουτοκρατία

Αδιέξοδη η καπιταλιστική διαχείριση της κρίσης...

ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ για τη μεταποίηση δείχνουν κάμψη σε ολόκληρη την Ευρωζώνη (και στη Γερμανία ή τη Γαλλία) ενώ η ανεργία έφτασε στο 11,1% (ακόμη και έτσι όπως την μετράνε). Αν αυτό δεν σημαίνει πιο βαθιά κρίση, τότε τι άλλο μπορεί να σημαίνει;
Με άλλα λόγια, η φοβερή και τρομερή Ευρωζώνη (που είναι το μέλλον μας και όλοι πρέπει να την προασπίσουμε κλπ. - κλπ.) έχει δημιουργήσει δυόμισι ...Ελλάδες ανέργους - περίπου 25 εκατομμύρια- και η τάση είναι αυξητική.
Κατά τα άλλα όλοι μας υπόσχονται πως τα πράγματα

Ο Γερμανός ... τα χρειάστηκε!


Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» (27/6/2012)
«ίσως το μεγαλύτερο προτέρημα του νέου υπουργού Οικονομικών (σ.σ.: του Γιάννη Στουρνάρα) είναι ότι στο παρελθόν έχει υπερασπισθεί με επιτυχία τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη και έχει αποτρέψει την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας που είχαν και τότε - όπως και σήμερα - εμπνευστή τη Γερμανία».
Αυτός είναι - κατά τα «ΝΕΑ» - ο κ. Στουρνάρας.
*
Ας πάμε τώρα να δούμε ποιος είναι ο κ. Ασμουσεν.

«Κανένας μόνος του. Οργάνωση και αλληλεγγύη»!


Η οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για τα βάσανα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια στα φλέγοντα «μέτωπα» Φορολογικού και Υγείας - Πρόνοιας - Φαρμάκου ήταν το βασικό ζητούμενο στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν χτες ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, όπου καταλήχτηκαν και συγκεκριμένοι στόχοι πάλης (βλ. ένθετα).
Την εισήγηση παρουσίασε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη να ξαναφουντώσει το κύμα αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να αξιοποιηθεί το πρόσφατο κάλεσμα που απηύθυνε το ΠΑΜΕ για να οργανωθεί ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση των εργαζομένων με συγκεκριμένα αιτήματα που προβάλλουν την κατάργηση νόμων που αφαιρούν δικαιώματα από τους εργαζόμενους και θωρακίζουν την εργοδοτική επιθετικότητα - να μπει το θέμα παντού, να μαζευτούν υπογραφές στήριξης από ςωματεία, να ζητηθεί από κάθε ΔΣ σωματείου να πάρει θέση.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ


Περιοδεία στα μικρομάγαζα Ελλήνων και μεταναστών
Κλιμάκιο με επικεφαλής τη βουλευτή Δ. Μανωλάκου συζήτησε για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και το ρόλο της φασιστικής οργάνωσης στην τρομοκράτηση και τον αποπροσανατολισμό του λαού

Στο πλευρό των μεταναστών που διατηρούν καταστήματα στους δρόμους γύρω από την πλατεία του Αγίου Νικολάου της Νίκαιας, αλλά και όλων των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής, που βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.
Αφορμή για την περιοδεία έδωσε το πρόσφατο περιστατικό στην περιοχή, όπου ομάδες φασιστοειδών της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν σε μετανάστες που διατηρούν καταστήματα στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στο Ρέντη και απαιτούσαν με διορία 15 ημερών να τα κλείσουν και να φύγουν. Παράλληλα χτυπούσαν πόρτες, ζητώντας ονόματα ιδιοκτητών που νοικιάζουν

Στον καλύτερο προπαγανδιστή των αντιδραστικών αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής αναδεικνύεται ο Αλ. Τσίπρας


Με τον Αλ. Τσίπρα να ταυτίζεται απολύτως με τα όσα αντιλαϊκά και αντιδραστικά αποφασίστηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ, αξιώνοντας να ισχύσουν και για την Ελλάδα όλα όσα θα ισχύσουν για την Ιταλία και την Ισπανία και για τα οποία οι λαοί τους θα πληρώσουν βαρύτατο τίμημα, η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δε άφησε καμία αμφιβολία για το ρόλο που επιδιώκει να παίξει το σχήμα στο αναμορφούμενο αστικό πολιτικό σκηνικό.
Συσκοτίζοντας πως οι αποφάσεις της Συνόδου είναι επωφελείς αποκλειστικά για τα μονοπώλια και πως οι χώρες που θα κάνουν χρήση της δυνατότητας για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους απευθείας απ' το μηχανισμό στήριξης, έχουν ήδη δεσμευτεί για εφαρμογή των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, ο Αλ. Τσίπρας διεκδίκησε αντικειμενικά το ρόλο του καλύτερου διαπραγματευτή για τις υποθέσεις της ντόπιας αστικής τάξης.

Οι ήρωες της... «Αριστεράς»...


Ο Ραχόι είναι ο Ισπανός «Σαμαράς», ο οποίος ...δε θα έβαζε τη χώρα του σε μνημόνιο. Είναι αυτός που ως αντιστάθμισμα για την παροχή πακέτου διάσωσης 25 δισ. ευρώ σε μια μόνο ισπανική τράπεζα, την Bankia, ταυτόχρονα επέβαλε μέτρα λιτότητας ύψους 27 δισ. ευρώ στον ισπανικό λαό. Και είναι αυτός που, λόγω ακριβώς της πολιτικής της διάσωσης των τραπεζών διά της πολιτικής του στραγγαλισμού των εργαζομένων, υπέγραψε προχτές στις Βρυξέλλες την απόφαση της συνόδου της ΕΕ για «ταχεία σύναψη μνημονίου συμφωνίας» της Ισπανίας...

Θα τους ρημάξουμε στην ... «επαναδιαπραγμάτευση»!


Τι θα κάνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη;
Αν μείνουμε σε όσα έλεγαν προεκλογικά, αλλά και κατά τη συγκρότηση της μεταξύ τους κυβερνητικής τρόικας, θα κάνουν «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου...
Ετσι έλεγαν - και συνεχίζουν να λένε - στους εδώ, στους «ιθαγενείς»...
*
Για να μάθουμε, όμως, τι πραγματικά θα κάνει η συγκυβέρνηση, το προτιμότερο είναι να δούμε πώς η ίδια περιγράφει τα «μελλούμενα», τι δεσμεύεται ότι θα πράξει (αλλά και πώς το δεσμεύεται), όταν απευθύνεται όχι στον «λαουτζίκο», αλλά στους εταίρους και ευρω-συνομιλητές της.
Διαβάζουμε, λοιπόν, από την επιστολή του πρωθυπουργού Σαμαρά προς τους ομολόγους του της ΕΕ, την οποία και μετέφερε για λογαριασμό του στη Σύνοδο των Βρυξελλών ο Κάρολος Παπούλιας:

ΣΥΡΙΖΑ, όπως ΠΑΣΟΚ...


Μιλώντας χτες στο συνέδριο του «Εκόνομιστ», ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις του κόμματός του για τη διαχείριση της κρίσης. Μεταξύ άλλων ζήτησε:
1. Την έκδοση ευρωομολόγων, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή από άλλο θεσμό της Ευρωζώνης.
2. Την πολιτική ρύθμιση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού τομέα, με τέσσερα βασικά εργαλεία: 
α) την εισαγωγή φόρου Tobin στη βραχυπρόθεσμη κίνηση κεφαλαίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 
β) Ευρωπαϊκή τραπεζική νομοθεσία κατά το πρότυπο της Νομοθετικής Πράξης Glass-Steagall, που ίσχυσε στις ΗΠΑ από το 1933 έως το 1999, και διαχώριζε τις εμπορικές από τις επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες 

«Αντιμνημονιακοί» που στηρίζουν κάθε μνημόνιο


Κι ενώ το προηγούμενο διάστημα μας ...«ξεκούφαναν» με τις φραστικές - δήθεν - «αντιμνημονιακές» τους καταδίκες, σήμερα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι όχι μόνο δε στρέφονταν κατά του «πυρήνα» του μνημονίου, αλλά και ότι συντάσσονται με αυτόν. Γιατί, αν εντοπίσει κανείς τις αντιδράσεις «αντιμνημονιακών» κομμάτων για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, θα συνειδητοποιήσει ότι το μόνο που κάνουν είναι να στρώνουν το έδαφος για τα νέα μνημόνια που σύντομα θα έρθουν. Για παράδειγμα, η μεν ΔΗΜΑΡ «διαμαρτυρήθηκε» επειδή η

Τα ψέματα των αποκρατικοποιήσεων

Οσο και αν μεγαλώσει τη «λίστα» των αποκρατικοποιήσεων η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όσες «δημόσιες» επιχειρήσεις και αν ξεπουλήσει, όσα «λουκέτα» και αν βάλει σε φορείς του Δημοσίου, όσα «φιλέτα» δημόσιας γης και αν εκποιήσει, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ούτε οι νέες μειώσεις μισθών (υπάρχει ακόμη έδαφος μείωσης των λεγόμενων μέσων μισθών όπως απαιτεί και ο ΣΕΒ) και συντάξεων θα αποφευχθούν, ούτε οι άγριες περικοπές κοινωνικών δαπανών που έχουν προαποφασιστεί θα αποτραπούν. Με άλλα λόγια, οι «σαρωτικές» αποκρατικοποιήσεις στο ελάχιστο δεν πρόκειται να ανακουφίσουν τα λαϊκά στρώματα. Το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί, αφού οι ιδιωτικοποιήσεις και η