Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Το μπλουζ του δασκάλου
Παραδοσιακό αμερικάνικο τραγούδι, βγαλμένο την εποχή του κραχ του '29.
Τελειο!!! και επίκαιρο όσο ποτέ...

Εμπάθεια κουκουλοφόρων του «Εργατικού Αγώνα», άξιων απογόνων Μανιαδάκη...

Έτσι είναι… 
Η αντιΚΚΕ εμπάθεια εύκολα μπορεί να σε οδηγήσει στη γελοιότητα.
Ο λόγος για το χαφιέδικο blog «Εργατικός Αγώνας» και το σχόλιό του στην «προσθήκη» του για τις αλλαγές στο καταστατικό του ΚΚΕ με τον τίτλο «Σε ποια εργατική τάξη απευθύνονται». Εκεί αναφέρονται στο άρθρο 49 του σχεδίου καταστατικού του ΚΚΕ στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «διακοπή της οργανωτικής σχέσης του μέλους με το Κόμμα γίνεται και όταν δεν πληρώνει την οικονομική του συνδρομή πάνω από 6 μήνες συνέχεια και παρά του ότι του έγινε υπόμνηση». Από αυτά ο «Εργατικός Αγώνας» βγάζει το παρακάτω μεγαλοφυές συμπέρασμα: «Η εφαρμογή αυτής της διάταξης του σχεδίου του νέου καταστατικού (σ.σ. άρθρο 49), πολύ απλά, σημαίνει δύο πράγματα: α) Τα μέλη του κόμματος που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε καθεστώς ανεργίας πρέπει να χάσουν την κομματική ιδιότητα, εφόσον δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν να

Εδώ παππάς, εκεί «καζινο-καπιταλισμός», που είναι ο ΤΣΙΠΡΑΣ?


Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται.
Εναν Μαρξ στα μέτρα του έψαχνε το επιτελείο του Τσίπρα κι αυτός τελικά βρέθηκε:
Είναι ο Ράιχναρντ Μαρξ, ένας παππάς που έχει κηρύξει πόλεμο στον «καζινο-καπιταλισμό».
Θεία σύμπτωση: Στον ίδιο «καζινο-καπιταλισμό» έχει κηρύξει πόλεμο και ο Τσίπρας.
Το γεγονός ότι ο Χάμπερμας χαρακτηρίζει υποκρισία τα περί ηθικής αναβάπτισης του καπιταλισμού, είναι λεπτομέρεια. Το κύριο είναι ότι τώρα πια η εργατική τάξη αντί να ψάχνει τρόπους να αντιμετωπίσει τους καπιταλιστές μπορεί να επικεντρώσει την πάλη της γύρω από το αίτημα για έναν ηθικό καπιταλισμό.
Τα πράγματα μπερδεύουν όταν στο προσκήνιο εισβάλλουν τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας του καπιταλισμού: Μια είδηση στα ψιλά μιλά για την ανάκαμψη: Η τιμή του σιδήρου αυξήθηκε κατά 56%, σημάδι ανόδου της βιομηχανικής δραστηριότητας. Το γεγονός τροφοδοτεί σενάρια αισιοδοξίας στον οικονομικό Τύπο αλλά και παράλληλες σκέψεις: Σε περίοδο ανάκαμψης όπου τα καπιταλιστικά κέρδη είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργατών συνηθίζει να ζητά αυξήσεις στα μεροκάματα. Από ποια αφετηρία, όμως, μπορεί να το κάνει αυτό σήμερα; Από το βάθος της αβύσσου, στην οποία έχουν κατακρημνιστεί τα μεροκάματα.

Πόσοι;


Το ερώτημα τέθηκε από τον Αλμέιντα Γκαρέτ, τον μεγάλο Πορτογάλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα του 18ου αιώνα (από το βιβλίο του Ζοζέ Σαραμάγκου, «Το Τετράδιο», εκδόσεις «Καστανιώτη»):
*
«Κι εγώ ρωτώ τους οικονομολόγους, τους πολιτικούς, τους ηθικολόγους: υπολόγισαν ποτέ τον αριθμό των ατόμων που υποχρεωτικά καταδικάζονται σε αθλιότητα, σε άνιση εργασία, σε εξαχρείωση, σε αφροσύνη, σε διεφθαρμένη άγνοια, σε ανίκητη δυστυχία, σε απόλυτη ένδεια, για να παραχθεί ένας πλούσιος;».
***
Στην πέμπτη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων στον πλανήτη σύμφωνα με τη λίστα του «Bloomberg» φιγουράρει και το όνομα του Σουηδού επιχειρηματία Ingvar Kamprand, γνωστού κυρίως για τα καταστήματα ΙΚΕΑ που διαθέτει σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Η περιουσία του εν λόγω το 2012 - παρά την καπιταλιστική κρίση - αυξήθηκε και το συνολικό «θησαυροφυλάκιό» του έφτασε να αποτιμάται στα 42,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μια απάντηση για το «πώς γίνονται τα λεφτά» σε αυτόν το μάταιο κόσμο ο κ. Kamprand την έδωσε πριν λίγο διάστημα και στην πατρίδα μας.
Ο υπερογδοντάχρονος μεγαλοκαπιταλιστής, μέλος της χιτλερικής ναζιστικής νεολαίας στα νιάτα του, κάνοντας χρήση του προσχήματος της κρίσης

Θ. Παφίλης στη ΝΕΤ: Η διαφθορά είναι συνυφασμένη με το άδικο σύστημα, το εκμεταλλευτικό σύστημα, δεν γίνεται δίκαιο, ή θα ανατραπεί ή όχι. (VIDEO)
Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, με τις δυνάμεις που έχει, για να ριχθεί φως στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στην εκπομπή της ΝΕΤ «ΖΟΟΜ», το βράδυ της Τρίτης.