Σελίδες

3 Οκτ 2010

Μόνη ελπίδα ο ξεσηκωμός του λαού

http://tasosnastos.blogspot.com/

Για ευθεία ομολογία του υπουργού Οικονομικών ότι τα αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και πως «η συμπαιγνία ΕΕ - ΔΝΤ - κυβέρνησης είναι ένα πρόσχημα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σήμερα για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική», μίλησε ανταπαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
Οσον αφορά στον ισχυρισμό ότι δεν προβλέπονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, ο Θ. Παφίλης τόνισε πως «το επικαιροποιημένο μνημόνιο έχει και νέα μέτρα με δύο κατευθύνσεις: Να καταργήσει ό,τι έχει απομείνει από εργατικές - λαϊκές κατακτήσεις και να δημιουργήσει συνθήκες παράδεισου για το μεγάλο κεφάλαιο». Ειδικά για τις Συλλογικές Συμβάσεις επισήμανε ότι «πάμε προς συνολική κατάργηση» αφού «δε θα αναγνωρίζονται οι κλαδικές».
Συνολικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε πως «αν κάτι μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στη χώρα είναι το να ξεσηκωθεί ο λαός, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα που είναι παγιδευμένα σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να δημιουργηθεί μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, για να σαρώσει τον εργασιακό μεσαίωνα, γιατί αλλιώς διαμορφώνεται ένα σεληνιακό τοπίο».

Μνημόνιο-πολιορκητικός κριός





Ένας χρόνος κυβέρνησης του Γιωργάκη… Τσολάκογλου

Βεβαίως! Αυτή ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, όταν τον ρωτήσαμε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της οικονομίας με αφορμή την άνοδο των σπρεντ! Να σημειωθεί πως η διαφορά των επιτοκίων των πενταετών ελληνικών ομολόγων από τα γερμανικά έχει φθάσει στα ίδια ακριβώς επίπεδα που ήταν και τον Μάη, όταν η κυβέρνηση επικαλέστηκε την άνοδό τους για να μας οδηγήσει στο σφαγείο του μνημονίου ΔΝΤ – ΕΕ. Αυτή τη φορά όμως η άνοδός του δεν συνοδεύτηκε από κινδυνολογίες, αλλά από μια μακρά σιγή ιχθύος. Διαφορετικά, θα έπρεπε να πουν ότι η διαβόητη σταθερότητα που υποτίθεται πως θα εξασφάλιζαν ΔΝΤ και ΕΕ αποτελεί κιόλας μια παταγώδη αποτυχία!
πηγή : www.prin.gr
Περιείχε κι άλλα μαργαριτάρια ο διάλογος του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους στη διάρκεια της φιλικής συζήτησής την Πέμπτη επ’ αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και την άνοδό του στην εξουσία. Όπως,

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΣτΕ) ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!



ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!
πηγή : ISKRA
Ως γνωστόν, προ τριμήνου, μια σειρά συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ΤΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κλπ) είχαν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με την Συνταγματικότητα του Μνημονίουκαι μέτρων που περιλαμβάνει και εφαρμόζει η Κυβέρνηση.


Η εισήγηση για την προσφυγή των παραπάνω οργανώσεων επί της αντισυνταγματικότητας του μνημονίου πρόκειται να κατατεθεί την Παρασκευή 8/10/2010.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες αλλά και δημοσιεύματα του τύπου (βλ Πρώτο Θέμα 3/10) η εισήγηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει ως αντισυνταγματικές, τουλάχιστον, τιςπερικοπές στους μισθούς και συντάξεις αλλά και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν τότε το Μνημόνιο τινάζεται κυριολεκτικά στον «αέρα» αφού αμφισβητείται η «καρδιά» των μέτρων που περιέχει, πράγμα που θα προσλάβει σημαντικότατεςπολιτικές προεκτάσεις!
Να σημειώσουμε εδώ ότι σειρά οργανώσεων και μεμονωμένων πολιτών έχει προσφύγει, επίσης, στο ΣτΕ για να κριθούν ως αντισυνταγματικά τόσο το επικαιροποιημένο μνημόνιο όσο και ο νόμος για το ασφαλιστικό!
Αν οι εξελίξεις στο ΣτΕ αποβούν θετικές τότε είναι προφανές πως μπορεί να δοθεί μια μεγάλη ώθηση στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, αφού οι τελευταίοι γυρεύουν εναγωνίως μια ελπιδοφόρα προοπτική για να φουντώσουν!

Η προσφορά του σοσιαλισμού δεν μπορεί να σβηστεί

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΑΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το κεφάλαιο πανηγυρίζει αυτές τις μέρες τη δήθεν «γερμανική επανένωση», που σήμανε ωστόσο ένα μεγάλο πισωγύρισμα
Τα παιδιά ήταν οι «προνομιούχοι» στο σοσιαλισμό. Και το χαμόγελο δεν μπορούσε κανείς να τους το επιβάλει
Το διεθνές κεφάλαιο και πάλι αυτές τις μέρες (όπως αντίστοιχα πέρσι το Νοέμβρη με την «πτώση του τείχους του Βερολίνου») γιορτάζει τη λεγόμενη επανένωση της Γερμανίας, που τέθηκε σε ισχύ στις 3 Οκτώβρη του 1990, με την προσάρτηση τηςΓερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) στηνΟμοσπονδιακή Γερμανία, μετά τις διαπραγματεύσεις που είχαν προηγηθεί με τον τότε Πρόεδρο της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος είχε αναλάβει το τελικό στάδιο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης. Ετσι, φέτος, τόσο εντός της Γερμανίας όσο και εκτός, όπως και στη χώρα μας, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που στόχο έχουν να αμαυρώσουν την προσφορά του σοσιαλισμού μέσα από το παράδειγμα της ΓΛΔ. Στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Γκαίτε και το γερμανικό προξενείο διοργάνωσαν έκθεση με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο ιδανικός κόσμος της δικτατορίας; Εξουσία και καθημερινότητα στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία» μεσυνδιοργανωτή το «Ομοσπονδιακό Ιδρυμα για τη μελέτη της δικτατορίας του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας» (!), που φτάνει στο σημείο μέσα από φωτογραφίες παρελάσεων να εξισώνει το λαϊκό καθεστώς με το φασισμό! Η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα οργάνωσε διαδικτυακά το λεγόμενο κουίζ με τίτλο: «Είμαστε ένας λαός! 20 χρόνια ενωμένη Γερμανία στην Ευρώπη», που θα έχει και βραβεία, για να στοιχειοθετήσει επίσης το δήθεν δικτατορικό καθεστώς της ΓΛΔ.
Ενας πιο ευφάνταστος αντικομμουνιστής φοιτητής στη Γερμανία και μάλιστα ως διπλωματική εργασία στο ...πανεπιστήμιο, έφτιαξε ηλεκτρονικό παιχνίδι με θύματα «φυγάδες» από Ανατολικογερμανούς συνοριοφύλακες στο Βερολίνο.
Ολη αυτή η εκστρατεία γίνεται για έναν, όπως λένε, «νεκρό», «το σοσιαλισμό, το κομμουνιστικό δικτατορικό σύστημα», που όμως, όπως όλα δείχνουν, εξακολουθεί να τρομάζει τους αστούς.
Οσο γι' αυτή καθαυτή την «ενοποίηση της Γερμανίας», δεν πρόκειται για τίποτε άλλο παρά για την προσάρτηση της ΓΛΔ στο κράτος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ), που άνδρωσε ο διεθνής ιμπεριαλισμός (παραβιάζοντας τις συμφωνίες μετά την Αντιφασιστική Νίκη, οδηγώντας στη διαίρεση της χώρας). Εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι και το τείχος στο Βερολίνο ήταν η απάντηση της εργατοαγροτικής εξουσίας της ΓΛΔ στους ιμπεριαλιστές, που από την ίδρυσή της, το 1949, άρχισαν αμέσως τις επιθετικές ενέργειες.
Ας δούμε, όμως, τι σήμανε αυτή η

Ανοιχτή ομολογία


«Η ανάλυσή μας καταδεικνύει ότι η δημοσιονομική εξυγίανση βραχυπρόθεσμα βλάπτει την οικονομία».
Η παραπάνω διαπίστωση γίνεται σε έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που διανεμήθηκε σε συμπόσιο με τίτλο: «Προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας».
Δηλαδή, το ίδιο το ΔΝΤ ομολογεί ότι τα προγράμματα «δημοσιονομικής εξυγίανσης» όχι μόνο δεν αποτελούν αντίδοτο στην κρίση, αλλά, αντιθέτως, την οξύνουν περισσότερο. Σημειώνουμε ότι το ΔΝΤ είναι ο κατ' εξοχήν υποστηρικτής (αν όχι αρχιτέκτονας) αυτών των προγραμμάτων, όπως παραδείγματος χάριν στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας.
Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ακόμη ότι «οι θυσίες θα είναι άμεσες, ενώ τα οφέλη μακροπρόθεσμα» και τονίζεται ότι «στο άμεσο μέλλον οι αρνητικές επιπτώσεις από τη λιτότητα θα καταφανούν περισσότερο από το παρελθόν».
Εντύπωση προκαλεί ακόμη το απόσπασμα όπου διατυπώνεται η εκτίμηση ότι «για κάθε μείωση του ελλείμματος κατά 1% του ΑΕΠ, μειώνεται κατά μισή μονάδα η ανάπτυξη, ενώ κατά 33,3% αυξάνεται η ανεργία»!
Αναρωτιέται κανείς, αφού τα προγράμματα «δημοσιονομικής εξυγίανσης» προκαλούν βλάβη στην οικονομία, πώς εξηγείται η επιμονή του ΔΝΤ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών για την εφαρμογή τους;
Η απάντηση βρίσκεται στην ίδια τη φύση του καπιταλισμού, ενός συστήματος που η αναπαραγωγή του απαιτεί (στις περιόδους της κρίσης) την καταστροφή ενός μεγάλου μέρους των παραγωγικών δυνάμεων.
Απ' την άλλη πλευρά, τα «προγράμματα εξυγίανσης» μπορεί να επιφέρουν εξαθλίωση, ανεργία και φτώχεια σε εκατομμύρια εργαζόμενους, είναι όμως «σωτήρια» για το καπιταλιστικό κέρδος και εξασφαλίζουν καλύτερους όρους για την αναπαραγωγή του στο μέλλον. Οπως και στις προηγούμενες κρίσεις, έτσι και στη σημερινή η εξαθλίωση της εργατικής τάξης γίνεται το καλύτερο καύσιμο για να πάρουν μπρος και πάλι οι μηχανές...

Μπροστά στην κάλπη ο λαός να κάνει ταμείο


ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Οι 12 μήνες που πέρασαν από τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, οδήγησαν στη χρεοκοπία εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά και προίκισαν το κεφάλαιο με πιο φτηνούς εργάτες και νέα προνόμια
Γρηγοριάδης Κώστας
Ενας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από τη μέρα που το ΠΑΣΟΚ πήρε την κυβερνητική σκυτάλη από τη ΝΔ. Μέσα σ' αυτούς τους 12 μήνες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στο εισόδημα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που απέμειναν όρθιες, στέλνοντας εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
«Κάναμε σε ένα χρόνο, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα», είναι ο απολογισμός του Γ. Παπανδρέου γι' αυτούς τους 12 μήνες και επί της ουσίας ισοδυναμεί με αναφορά στην πλουτοκρατία για τις κυβερνητικές επιδόσεις στο χτύπημα του λαού. Την ίδια φράση χρησιμοποίησε η κυβέρνηση και σαν «τίτλο» για τη δημοσιοποίηση - με τη μορφή του απολογισμού - του κυβερνητικού έργου.
Η κυβέρνηση κερδίζει τα εύσημα της πλουτοκρατίας εντός και εκτός Ελλάδας επειδή κατάφερε να δρομολογήσει την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και άρα να εξασφαλίσει φτηνότερη καύσιμη ύλη για τα κέρδη του κεφαλαίου.
Το μνημόνιο που συνυπέγραψε με την τρόικα δεν είναι παρά ένα κομμάτι της αντιλαϊκής στρατηγικής που υπηρετεί με το πρόγραμμά της η σημερινή κυβέρνηση. Επί της ουσίας αποτέλεσε το όχημα για να πάρει πιο γρήγορα και σε καθεστώς τρομοκρατίας τα προσχεδιασμένα μέτρα σε βάρος του λαού. Πολλές από τις ανατροπές που προώθησε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καν γραμμένες στο μνημόνιο, απαντούσαν όμως στις ανάγκες της πλουτοκρατίας και προβλέπονταν από τις συναποφάσεις στο πλαίσιο της ΕΕ.
Ανατροπές χωρίς ημερομηνία λήξης
Για τη συνέχεια, η κυβέρνηση, με

Οι λαοί δεν παραδίνονται σε κανέναν

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το «ψήφισμα για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού» που προωθείται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Σε δηλώσεις της για το αντιδραστικό ψήφισμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε χτες:
«Αυτό το τέρας που λέγεται Ευρωένωση και το παράλληλο Συμβούλιο της Ευρώπης έχουν αποφασίσει την Τρίτη να περάσει ένα ψήφισμα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, σύμφωνα με το οποίο καταδικάζονται οι λαοί που αντιστέκονται στην πολιτική των μονοπωλίων, που αντιστέκονται στις επιλογές του κεφαλαίου. Καταδικάζονται για εξτρεμισμό, όπου στον εξτρεμισμό συμπεριλαμβάνουν από την πολιτική τοποθέτηση και τα συνθήματα μέχρι τις διαδηλώσεις, τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες.
Την Τρίτη, κατά τη γνώμη μας, αυτό που θα κριθεί στην πράξη είναι αν η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα δώσει το άλλοθι στην ΕΕ να απαιτήσει από τα κράτη - μέλη να υιοθετήσουν αυτήν τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία μπορεί να απαγορεύεται η δράση των κομμάτων μέχρι και η συμμετοχή τους στις εκλογές.
Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας: Το ΚΚΕ δεν παραδίνεται σε κανέναν. Και πιστεύουμε ότι αυτή η τοποθέτηση δεν αφορά μόνο τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Εκφράζει σήμερα ευρύτερα λαϊκές δυνάμεις, ριζοσπαστικές δυνάμεις, οι οποίες πάλεψαν, απήργησαν, διαδήλωσαν και δυνάμεις που είναι σε μια πορεία να βάλουν ένα φραγμό στην κυρίαρχη πολιτική τόσο στην Ελλάδα όσο και να συνδράμουν σε ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης και αντεπίθεσης των λαών.
Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η τοποθέτησή μας δεν είναι μία στενά κομμουνιστική τοποθέτηση. Εχουν ευθύνη οι δύο βουλευτές που εκφράζουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση να ψηφίσουν ΟΧΙ. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα κάνουν.
Για ένα πράγμα όμως είμαστε βέβαιοι: Οτι και ο ελληνικός λαός και οι λαοί της Ευρώπης θα επιλέξουν να ξεσκίσουν κυριολεκτικά αυτό το ψήφισμα, γιατί είμαστε σε μια περίοδο που ετοιμάζονται νέα βάρβαρα μέτρα, ένας νέος κύκλος σε συνθήκες που η κρίση παρατείνεται στην Ευρώπη και που η επιλογή είναι, όταν η Ευρώπη βγει απ' την κρίση και η Ελλάδα, η εργατική δύναμη να βρίσκεται τουλάχιστον 50 και 60 χρόνια πίσω όσον αφορά στα δικαιώματά της. Κι αν αυτό το ψήφισμα περάσει στη Συνέλευση της Ευρώπης, είμαστε βέβαιοι ότι με την πάλη του λαού δε θα περάσει στην Ελλάδα».
Θέλουν σιγή νεκροταφείου
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε:
«Ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή και ο κρατικός αντικομμουνισμός είναι μια πραγματικότητα στην Ευρώπη. Βεβαίως, δεν είναι εύκολο να τα περνάνε αυτά όπως ακριβώς θέλουν, γιατί υπάρχουν οι λαϊκές αντιστάσεις. Νομίζουμε όμως ότι η τοποθέτηση αυτή, ο φόβος περί λαϊκών εξεγέρσεων, πατάει στο γεγονός ότι είναι αποφασισμένοι να περάσουν κυριολεκτικά πάνω από πτώματα προκειμένου να υλοποιήσουν την πολιτική σε βάρος των λαών. Και μάλιστα σε συνθήκες όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ τους για το ποιο κράτος, ποια επιχείρηση θα έχει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην κερδοφορία έχει οξυνθεί παρά πολύ.
Επομένως, εμείς σε αυτή την επιλογή που κάνουν βλέπουμε τη διάθεσή τους να καταδικάσουν το λαό ισόβια σε ένα είδος σιγής νεκροταφείου. Θέλουν διά πυρός και σιδήρου να καταστείλουν το κίνημα. Δε θα το καταφέρουν. Είναι όμως ενδεικτικό της πρόθεσής τους να συνεχίσουν τα μέτρα και γι' αυτό δικαιολογημένα φοβούνται».

Μέρες του '36!...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο. Μέγα πόλεμο. Ταξικό, με το φερετζέ της προάσπισης των δικαιωμάτων που έχει ταξικώς ιεραρχήσει. Το λέει, το γράφει, το προτείνει, το νομοθετεί, το εφαρμόζει στην πράξη.
Η έκθεση, που θα τεθεί σε ψήφιση από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης μεθαύριο Τρίτη, είναι εξάγγελος μιας εκφασισμένης πλάνης πάνω από τους ευρωπαϊκούς λαούς, που ρίχνεται σα μαύρη σκιά. Σ' ένα τσουβάλι μπαίνουν πατριωτικά και αποσχιστικά κινήματα, τρομοκράτες και εργαζόμενοι που αντιστέκονται στην αντεργατική λαίλαπα, μετανάστες και κόμματα που θα τους απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές, η χρηματοδότηση, αυτή καθαυτή η ίδρυσή τους, εφόσον δεν προάγουν την... «ηθική» στην πολιτική και δε σέβονται τη νομιμότητα που επιβάλλεται από την... κρίση, λόγου χάριν, τη νομιμότητα του μνημονίου του ΔΝΤ.
Μέρες του '36 λέω στον τίτλο και μοιάζει υπερβολικό. Φευ! Μετά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, κάπου πέντε χρόνια πίσω, το ΣτΕ γράφει, ως εκφυλισμένος θεσμός - μοχλός ενίσχυσης του κλίματος αποδοχής της κυρίαρχης αστικής πολιτικής, στην επικεφαλίδα τής υπό ψήφιση έκθεσης «εξτρεμισμός». Θεωρητικά, οι αποφάσεις του δεν έχουν δεσμευτικό πολιτικό χαρακτήρα. Είναι, όμως, αποτελεσματικότατες μπουλντόζες που προετοιμάζουν τους λαούς, ως κοινή γνώμη, να αποδεχτούν τα χειρότερα, ως ηθικά και ιστορικά αναγκαία. Ετσι, ενώ το μνημόνιο το αντικομμουνιστικό δεν έγινε αποδεκτό ως πολιτική εφαρμοστέα τυπικώς από την ΕΕ, στην Τσεχία απαγορεύτηκε η Κομμουνιστική Νεολαία, στην Πολωνία η λειτουργία κομμουνιστικών κομμάτων και στις Βαλτικές χώρες αποκαταστάθηκαν οι ναζιστικές οργανώσεις και οι συνεργάτες των ναζί!...
Με τον εξτρεμισμό, πασπαλισμένο με πανέμορφα λόγια περί καταπολέμησης του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, του αντισημιτισμού κ.λπ., διαβάζεις και χορταίνεις. Λίγο παρακάτω περιμένεις να δεις εκτός από το ΡΚΚ, τον IRA, την ΕΤΑ και καμιά λέξη για τον Σαρκοζί, τους τσιγγάνους κ.λπ. κουβέντα. Η Ελλάδα, όμως, την τιμητική της. Η ΕΕ για να μπορεί να εκφασιστεί νομίμως πρέπει να πατάξει κόμματα, οργανώσεις, βουλευτές, δημοσίους υπαλλήλους, επιβάλλοντας άκουσον: «περιορισμούς στην ελευθερία έκφρασης», ήτοι λογοκρισία σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους και «περιορισμούς στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και συναθροίζεσθαι» ήτοι συνδικαλισμός, κινητοποιήσεις, απεργίες κ.λπ. τέλος. Για το καλό μας. Τα διαβόητα μουσολινικά «φάτσιο» τότε, ορθές και ηθικές μη κυβερνητικές οργανώσεις ή ομάδες (θυμηθείτε τον UCK) τώρα θα αναλάβουν να διατηρήσουν τη δημοκρατική νομιμότητα.
Την ίδια ώρα που εμείς καλούσαμε την ελληνική αντιπροσωπεία να μην ψηφίσει την κατάπτυστη έκθεση περί εξτρεμισμού ώστε να γίνει και πρόταση πολιτικής, ο Παπακωνσταντίνου κατηγορούσε ευθέως το ΚΚΕ για... εξτρεμισμό με τους φορτηγατζήδες, τα ΜΜΕ έβγαζαν παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΕΣΗΕΑ σε ΔΟΛ, Πήγασο και Ελευθεροτυπία για τις αθρόες απολύσεις τεχνικών και υπαλλήλων, οι δημοσιογράφοι έβαζαν την ουρά στα σκέλια ως συντεχνία και βγήκαν να βρίζουν ως εξτρεμιστική συντεχνία την Ελλάδα που αντιστέκεται στα μνημόνια, τις μειωμένες εθνικές κυριαρχίες κι οι Αδώνηδες έκρωζαν μετά πλείστης όσης ανέσεως!
Το ευρωκάλυμμα, για να υποχρεωθεί και τυπικά σε παρανομία να δρα το ΠΑΜΕ και βεβαίως το ΚΚΕ, αρχίζει να εξυφαίνεται με τον ορισμό του εξτρεμισμού ως πολιτικής δράσης ενάντια στον ύπουλο, νομιμοφανή φασισμό που βαφτίστηκε «κρίση» για να καλύψει τις πρακτικές του. Αν ο εξτρεμισμός είναι η αντίσταση στην κυρίαρχη πολιτική, τότε ο τρόμος τους είναι παράσημο και τίτλος τιμής.



ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΥΠΟΥ "Ν. 509" ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!
ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
 πηγή : ISKRA
   Όπως όλα δείχνουν, την Τρίτη 5 Οκτώβρη, η Κοινoβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα υιοθετήσει ψήφισμα το οποίο θα καλεί τα κράτη - μέλη να μετατρέψουν σε ιδιώνυμο αδίκημα τον κοινωνικό και πολιτικό ριζοσπαστισμό. Το ίδιο δε σχέδιο ψηφίσματος, καλεί ουσιαστικά τα κράτη- μέλη, να απαγορεύσουν τη λειτουργία των αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων.
   Το σχέδιο ψηφίσματος, στηρίζει την επιχειρηματολογία του, στις ίδιες τις επιπτώσεις που έχει η καπιταλιστική κρίση στο πολιτικό σύστημα αλλά και στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Με άλλα λόγια, οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης, τρέμουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των λαών, κάνοντας ειδική μνεία μάλιστα στις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα.

Προς πληρέστερη ενημέρωση, παραθέτουμε σχετικό ρεπορτάζ από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της Παρασκευής 1ης Οκτώβρη:
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Στοχοποιεί την καρδιά των λαϊκών κινημάτων
Πέντε χρόνια μετά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, το ίδιο αντιδραστικό όργανο επανέρχεται με νέο κατάπτυστο ψήφισμα

    Νέα απόπειρα στοχοποίησης των λαϊκών κινημάτων, στο όνομα της «καταπολέμησης του εξτρεμισμού», βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσής, την Τρίτη 5 Οκτώβρη 2010, προωθείται ψήφισμα, με το οποίο γίνεται μια συνολική προσπάθεια νομιμοποίησης όλου του αυταρχικού - αντιδημοκρατικού πλαισίου που προωθείται τα τελευταία χρόνια από τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό.
   Πρόκειται για το ίδιο όργανο, που προσπάθησε πριν από πέντε χρόνια να εφοδιάσει το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της αστικής τάξης με το λεγόμενο «αντικομμουνιστικό μνημόνιο». Με το προωθούμενο ψήφισμα - πλαίσιο, επιχειρείται

ΑΔΑΜΑΜΑΝ ΜΑΝΕΣ {ΠΑΝΤΑ ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ} 1910

ΣΑΝ ΑΠΟΚΛΗΡΟΣ ΓΥΡΙΖΩ