Σελίδες

2 Ιουν 2013

ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Τα δύο άκρα της εξουσίας του κεφαλαίου


Αντιφασιστικό μένος έχει κατακυριεύσει τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ (από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πανταχού ψαρεύων) με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό για το περιβόητο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», όπως το ονομάτισαν προτού το δούμε. Με αντιχρυσαυγίτικες φωνασκίες συνεχίζει να πορεύεται και η ΝΔ, ανεξάρτητα από την άρνησή της να δεχτεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, για λόγους ψηφοθηρικούς (για να μη χάνει προς τη Χρυσή Αυγή). Εξάλλου και ο πόνος των άλλων κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» μήπως δεν είναι ο ίδιος; Μήπως δεν έχουν την ίδια στρατηγική με τη ΝΔ; Απλώς η ΝΔ δε χρησιμοποιεί τη λέξη σοσιαλισμός, όπως κάνουν τα τρία άλλα κόμματα. Είναι ατόφια ταξική και στη φρασεολογία. Απ' αυτή την άποψη έρχονται στο νου τα παρακάτω λόγια:

ΠΡΟΣΦΑΪ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ…

Τι πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία, σύντροφε Ανεργοάφραγκε; 
(Σούπερ Δεξιό κόμμα με καραμπινάτους φασιστικούς κόκκους… για εξαφάνιση κάθε λαϊκής διαμαρτυρίας)
Ότι οι κεφαλαιοκράτες θα μας σώσουν, αν επενδύσουν επιχειρηματικά στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Μιλά για υγιή επιχειρηματικότητα βεβαίως-βεβαίως.
(Μη ρωτήσετε τώρα αν αναφέρεται σεντόπιους ή ξένους κεφαλαιοκράτες, διότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Κι ο ντόπιος επενδύει σε άλλες χώρες, κι ο ξένος επενδύει εδώ).

Τι πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ, σύντροφε Ανεργοάφραγκε; 
(Σοσιαλδημοκρατικό Δεξιοδεξιό κόμμα, με φασιστικούς κόκκους… για εξαφάνιση κάθε λαϊκής διαμαρτυρίας. Αυριανισμός γαρ…)
Ότι οι κεφαλαιοκράτες θα μας σώσουν, αν επενδύσουν επιχειρηματικά στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Μιλά για υγιή επιχειρηματικότητα βεβαίως-βεβαίως.
(Μη ρωτήσετε τώρα, ανάπτυξη για ποιον;Αυτονόητο είναι πως ο κεφαλαιοκράτης επενδύει για να βγάλει κέρδη. Άρα πρόκειται για ανάπτυξη υπέρ των κεφαλαιοκρατών).

Τι πρεσβεύει η ΔΗΜΑΡ, σύντροφε Ανεργοάφραγκε; 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Κ. Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, ένα από τα πιο σημαντικά Συνέδρια στην Ιστορία του Κόμματος, συζήτησε και πήρε σημαντικές αποφάσεις για το σήμερα και για το αύριο των εργαζομένων, της πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας.
Η ΚΕ του ΚΚΕ, με αυτές τις αποφάσεις, με αισιοδοξία απευθύνει κάλεσμα συζήτησης, συμμετοχής και συσπείρωσης:
Σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους.
Σε όσους αγανακτούν και λένε «κάτι πρέπει να γίνει», στους αγωνιστές που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στους λαϊκούς αγώνες, στις

ΜΜΕ και Τσίπρας

1. Η αποκάλυψη που έκανε ο Τσίπρας για το ρόλο των ΜΜΕ συνοδεύτηκε με δηλώσεις παιδικού τύπου που δεν άργησαν να λάβουν το χαρακτήρα αστείου ή στιγμιαίας έξαψης που θα μπορούσε να συγκινήσει μόνο τις εταιρείες μετρήσεων.

2. Θα περίμενα ο Τσίπρας ν' αποφύγει τα κυνικά ψέματα και πρώτα απ' όλα να κάνει αυτοκριτική για τη σχέση του με τον κόσμο του θεάματος, στον οποίο χρωστά αποκλειστικά την παρουσία του. Αν δεν γνώριζε το ρόλο των ΜΜΕ, του καταλογίζω βραδύνοια. Αν γνώριζε και τώρα τους δείχνει με το δάχτυλο, του καταλογίζω ανυποληψία.

3. Θα ήταν προτιμότερο ο ΣΥΡΙΖΑ ν' αποφύγει να εμπλακεί σ' έναν «πόλεμο» με τα ΜΜΕ και όχι να υποβληθεί σ' αυτή την ταλαιπωρία ο Τσίπρας. Καταθέτοντας εναντίον τους, κατέθεσε εναντίον του εαυτού του.