Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Το παραμύθι του «καλού» και «κακού» ΠΑΣΟΚ και άλλες τσιριμονίες...Η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στους δασκάλους με περισσή υποκρισία ανακοίνωσε «τον πλήρη διαχωρισμό της παράταξης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική» και δήλωσε πως δε δέχτηκε να συμμετάσχει στις εργασίες της συνδιάσκεψης του κόμματός της, στις 3 Σεπτέμβρη.
Οι ΠΑΣΚίτες, αφού τους έχει ευχαριστήσει η υπουργός Παιδείας γιατί οι αποφάσεις τους έχουν συμβάλει στις επεξεργασίες για το νέο σχολείο της «αγοράς», τώρα ανακάλυψαν πως η κυβερνητική πολιτική πλήττει τα λαϊκά στρώματα. 

Προκλητική άκρως επικίνδυνη και μνημείο αυταρχισμού, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ΛαμίαςΜε μια απαράδεκτη απόφαση, που λειτουργεί, στην ουσία, σαν ένα σύγχρονο Ιδιώνυμο, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας αποφάσισε να απαγορέψει τη δημιουργία του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, επειδή οι στόχοι του είναι - ανοιχτά - ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση και στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ! 
Η ανάγνωση της συγκεκριμένης απόφασης, πραγματικά, προκαλεί ανατριχίλα, αφού, στην ουσία, απαγορεύει όποια δράση δεν αποδέχεται - όχι γενικά τη «νομιμότητα» - τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ! 
Με λίγα λόγια, όπως φαίνεται και παρακάτω, οποιοσδήποτε στόχος δεν είναι σύμφωνος με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι παράνομος και επικίνδυνος.
Στην απόφαση, με ημερομηνία 2 Σεπτέμβρη, αναφέρεται πως «η ελευθερία της ενώσεως (και μάλιστα όχι μόνο της συστάσεως αλλά και της λειτουργίας της ενώσεως) τελεί υπό τη γενική επιφύλαξη του νόμου», για να προσθέσει πως «ελευθερία ενώσεως δεν περιλαμβάνει την ελευθερία παράνομων σκοπών ή την χρησιμοποίηση παράνομων μέσων ή γένει παραβίαση του κοινού δικαίου»

Ξεσηκωμός με οργανωμένο πολιτικοποιημένο κίνημα
Πρόταση πάλης του ΜΑΣ προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές και τους συλλόγους τους.

«Συνεχίζουμε πιο δυναμικά την πάλη για το πανεπιστήμιο του λαού και της εξουσίας του. Οχι στο νέο Νόμο - Πλαίσιο. Εξω οι επιχειρήσεις από την Παιδεία». 
Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) προς τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές για τη συνέχεια της πάλης ενάντια στο νόμο - έκτρωμα που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΔΗ.ΣΥ. για την Aνώτατη Eκπαίδευση. Αναλυτικά, ολόκληρο το κείμενο της πρότασης πάλης του ΜΑΣ έχει ως εξής:

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Αυταπάτες σωρηδόν στο λαό...Τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες διακονεί επίμονα η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση μέσα από την δήθεν «εναλλακτική» της πρόταση, η οποία δεν είναι παρά μια ακόμα παραλλαγή στη διαχείριση του καπιταλισμού και της κρίσης του.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σάββατο, αλλά και χτες στον ρ/σ «REAL», ο επικεφαλής του σχήματος Αλ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι δε διαπραγματεύτηκε, ότι στην αρχή «πήγαινε στις συνόδους κορυφής με τα χέρια ψηλά, τώρα πηγαίνει και με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα».
Κάτι που θα ...διορθώσει ο νέος συνασπισμός εξουσίας που οραματίζονται, καθώς όπως δήλωσε: 
«Οχι, δεν θα έλεγε αύριο το πρωί βγαίνουμε από το ευρώ. Ισα-ίσα το αντίθετο θα έκανε. 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...Καλλιεργούν κλίμα συναίνεσης και αλλαγών στο σύστημα.
Προσαρμοσμένα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των συμμάχων της τα τελευταία «γκάλοπ» στον Τύπο.
Μετά τη θερινή ανάπαυλα, οι δημοσκοπήσεις επανήλθαν αυτήν την Κυριακή, προσαρμοσμένες στην προσπάθεια να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη για τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στο επίπεδο της διακυβέρνησης και τις προαποφασισμένες αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα, με τις οποίες η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση. 
Σ' αυτήν την κατεύθυνση, αποκαλυπτικότερη όλων είναι η δημοσκόπηση της «ΚΑΠΑ Research» για το «Βήμα της Κυριακής», η οποία ζητάει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που η κυβέρνηση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα θέσει σε δημοψήφισμα!

Δίνουν λαβές για κατασυκοφάντηση του «902» και του ΚΚΕ.Χτες εκτυλίχθηκε έξω από τον «902» μία δήθεν κινητοποίηση απολυμένων του σταθμού ενάντια στις «άδικες και εκδικητικές απολύσεις» στο σταθμό. 
Αυτή η ενέργεια στρεφόταν ευθέως ενάντια στο ΚΚΕ. Δε θα σταθούμε εδώ στο γεγονός ότι αυτό καθεαυτό το «άδικες και εκδικητικές» είναι ψέμα. 
Γιατί οι συγκεκριμένοι δεν ντράπηκαν να μιλήσουν για «εργοδοσία» εξισώνοντας τον «902» με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενώ ξέρουν ότι ο «902» δεν είναι και δε λειτουργεί σαν καπιταλιστική επιχείρηση, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία, όπως όλα τα υπόλοιπα αστικά ΜΜΕ. 

«Ταυτοποίηση» των ... δραστώνΓράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτό που διαπράττουν στην Παιδεία είναι ένα έγκλημα.
*
Το μέγεθος του εγκλήματος το «μαρτυρεί» ένα επιπλέον γεγονός που δεν είναι άλλο από την «ταυτοποίηση» των δραστών.
*
Δείτε την «ποιότητα» όσων απαρτίζουν την «Ιερά Συμμαχία» που έχει συσταθεί εναντίον της μόρφωσης των παιδιών του λαού.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο:

Τα είπε όλα!Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ενας πρωθυπουργός σπάνια σε μια ομιλία του είναι τόσο ειλικρινής ως προς τις προθέσεις του, όσο ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης που έκανε στη Βουλή με αφορμή το νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Είπε ο κ. Παπανδρέου (23/8/2011) ότι:
*
α) Ο νόμος για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα καθορίζει πλέον τη λειτουργία τους «με γνώμονα τις οικονομικές προτεραιότητες».
*
Πράγματι.