Σελίδες

23 Ιουν 2011

"Αγανακτιμένοι" βουλευτές του ΛΑΟΣ ...



Ποιός είπε πως οι βουλευτές των αστικών κομμάτων, όπως του ΛΑΟΣ, δεν αγανακτούν ? Βεβαίως και αγανακτούν, και κατεβαίνουν και στους δρόμους αμα λάχει, όπως ακριβώς συνέβη σήμερα με τους Άδωνη Γεωργιάδη και Θανασάκο Πλεύρη, οι οποίοι παρεβρέθηκαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αστυνομικών κατά των μέτρων λιτότητας. 

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ.....

Αναδημοσίευση από Γλόμπινγκ
Άρθρο : της εφημερίδας "The Independent"
Μετάφραση : Manny Calavera για το Redflyplanet 


Ο Ολεγκ ρίχνει μια γρήγορη ματιά γύρω του και όντας σίγουρος ότι κανείς δεν τον βλέπει, μπαίνει σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο σοβιετικής περιόδου, όπου τον περιμένει ο Σάσα. Στριμωγμένοι στην βρώμικη κουζίνα ενός διαμερίσματος, αδειάζουν το περιεχόμενο μιας μπλε σακούλας για ψώνια την οποία ο Ολεγκ ‘έχει φέρει μαζί του- παυσίπονα, ιώδιο, υγρό αναπτήρα, λάδι καθαρισμού και μια συλλογή από φιάλες, σύριγγες και μαγειρικά σκεύη.

Βίντεο: Κίνημα των "αγανακτισμένων" και τα ΜΜΕ




Δείτε πως “‘έβλεπαν” και σχολίαζαν όλα αυτά τα χρόνια τις κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΚΚΕ, κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης 
(κανάλια και εφημερίδες), πολιτικά κόμματα, ΓΣΕΕ, κλπ. 


Θα πληρώσει ο λαός ή η πλουτοκρατία;



Ελεος πια με το παραμύθι ότι τάχα «οι ξένοι δανειστές θέλουν να μας σώσουν» και άρα 
«εμείς πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να σωθούμε», το οποίο αναπαράγεται διαρκώς από τα εγχώρια και ξένα αστικά ΜΜΕ, αλλά και την κυβέρνηση, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό. 
Είναι ολοφάνερο ότι όλοι αυτοί για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η σωτηρία των εγχώριων ξένων τραπεζών και μονοπωλίων, 
μέσω της απόλυτης χρεοκοπίας και βαθιάς εξαθλίωσης του λαού. 

Η αστική προπαγάνδα του εμφυλίου.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ
Με εφαλτήριο πολλά σχόλια και δημοσιεύματα που οι συγγραφείς του Κόκκινου Φάκελου έχουν εντοπίσει στο διαδίκτυο αλλά και σε αρκετά βιβλία, κρίνουμε σκόπιμο να παραθέσουμε μια ανάλυση της αστικής προπαγάνδας του εμφυλίου. Ο λόγος για την απόφασή μας αυτή είναι να στοιχειοθετηθεί ένα φίλτρο επεξεργασίας των διάφορων απόψεων που κυκλοφορούν έτσι ώστε να γίνεται εύκολος ο εντοπισμός των ψευδών προπαγανδιστικών στοιχείων με τα οποία λερώθηκε η αριστερά και το ΚΚΕ κατά την περίοδο του εμφυλίου.  

Επικίνδυνη εμπλοκή...



Η νέα άσκηση συνεκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ στην περιοχή της Θεσσαλίας, με τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, έρχεται να υπενθυμίσει ότι η κυβέρνηση, μέσα στη δίνη της αντιλαϊκής λαίλαπας, προωθεί ταυτόχρονα και συμπληρωματικά τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.
Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ αποτελεί μέρος της λεγόμενης «στρατηγικής συνεργασίας» των δύο χωρών, η οποία δεν αφορά μόνο στρατιωτικές ασκήσεις.

Δε θέλουν ταξικούς αγώνες...



Την ώρα που ο κλάδος στο εμπόριο και τις υπηρεσίες χτυπιέται ανελέητα από τη μεγαλοεργοδοσία, η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων συστρατευόμενη με το πλαίσιο της ΓΣΕΕ αποφάσισε σε προχτεσινή της συνεδρίαση - χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση - τη συμμετοχή του κλάδου στη 48ωρη απεργία.
Δεν έγινε δηλαδή καμία συζήτηση για τα χαρακτηριστικά αυτής της μάχης, για την αναγκαιότητα της αποφασιστικής συμμετοχής των εργαζομένων. 

Απολύσεις 103.000 - κέρδη 30 δισ. ευρώ!



Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, από το 2008 οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας έχουν προχωρήσει στις απολύσεις 103.000 εργαζομένων.
*
Σημειωτέον ότι στις τρεις από αυτές (Royal Bank of Scotland, Lloyds, Barclays) το βρετανικό δημόσιο - κατά τα ειωθότα του κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού, που έσπευσε να στηρίξει με κρατικό χρήμα τις τράπεζες εν μέσω κρίσης - έχει συμμετοχή που ξεκινάει από το 41% και φτάνει μέχρι το 83%.

Να «νεκρώσουμε» τα πάντα δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση!



Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για τη 48ωρη απεργία.

«Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι - Νέοι και Νέες
ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ - ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
Ολοι και όλες στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.
Να "νεκρώσουμε" εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια, τα πάντα! 

Καλές και οι δύο...




Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Μια παρεξήγηση ήταν. Πάει, πέρασε. Είπε μια κουβέντα ο Πάγκαλος, είπε μια κουβέντα κι ο Σαμαράς, νερό κι αλάτι. Αλλα είναι τα σπουδαία: Η σωτηρία της χώρας. Επ' αυτού πρέπει να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους 
(ει δυνατόν: να τις ενώσουν) το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Δεν είναι ώρα τώρα να τσακώνονται ποιος έφερε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Μα, και οι δύο την έφεραν.

Ο οπορτουνισμός και η «πλατεία»....



«Τις εξελίξεις πλέον τις επηρεάζει αποφασιστικά ο παράγων πλατείες. 
Ηδη έχει πετύχει σημαντικές νίκες. Και μόνο το γεγονός ότι η 5η δόση είχε σιγουρέψει περισσότερο από ποτέ, τις ώρες που η Ελλάδα δεν είχε πρωθυπουργό αλλά είχε γεμάτες τις πλατείες, δείχνει πως ο λαϊκός παράγοντας έκανε αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση τόσο καιρό»!!! 
Αν πιστέψουμε όσα δηλώνει ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Κόκκινο»), τότε ο παράγοντας «πλατεία» έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του. 
Νίκησε - λέει - γιατί άσκησε πίεση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, για την καταβολή της οποίας κυβέρνηση - ευρωένωση και ΔΝΤ θέλουν την κεφαλή του λαού επί πίνακι!