Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

http://tasosnastos.blogspot.com/
Στις 6.30 το απόγευμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μέλη της οργάνωσης «Ένα Καράβι για τη Γάζα», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο», καθώς και Παλαιστίνιοι και Άραβες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην, όπως τόνισαν οι ομιλητές στη συγκέντρωση, «προκλητική επίσκεψη στην Αθήνα του σφαγέα ισραηλινού πρωθυπουργού. …Ενώ το αίμα των αγωνιστών του Μαβί Μαρμαρά δεν έχει στεγνώσει, ενώ το κράτος του Ισραήλ αιματοκυλά τους Παλαιστινίους και την περιοχή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί τον ``σίριαλ κίλερ`` της Μέσης Ανατολής για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα». Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν: «Έξω ο δολοφόνος Νετανιάχου. Να διακοπούν οι σχέσεις με το Ισραήλ.» ενώ, όπως ανέφερε ο Π. Κωνσταντίνου από τη «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο», «πρόκειται για μοναδική φορά κατά την οποία δεν είχαν αναρτηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας σημαίες του κράτους, του οποίου ο αρχηγός επισκέπτεται τη χώρα».

Μια ώρα αργότερα, στις 7.30 το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο και πραγματοποίησαν πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία μέλη του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη) και της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας). Κεντρικά συνθήματα της πορείας ήταν: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών. Κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών», «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί. Είναι το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ». 

Οι διαδηλωτές έφθασαν στις 8.45 μ.μ. στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Κηφισίας, όπου «κλούβες» της Αστυνομίας είχαν δημιουργήσει προστατευτικό τείχος γύρω από την ισραηλινή πρεσβεία. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Για τις οικονομικές κρίσεις του καπιταλισμού

http://tasosnastos.blogspot.com/
   Η οικονομική κρίση στις καπιταλιστικές οικονομίες αναπαράγει συνεχώς τις συζητήσεις στα αστικά επιτελεία, για το χαρακτήρα της, την αιτία της, την αντιμετώπισή της, τις μορφές διαχείρισής της. Με ένα και μοναδικό στόχο: οι συνέπειες της για το κεφάλαιο να είναι όσο γίνεται λιγότερο οδυνηρές. Αλλωστε, κρίση σημαίνει και καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, επομένως και ενός τμήματος του κεφαλαίου. Το τελευταίο είναι υπερτιμημένο και με την αγυρτεία του παρασιτισμού και της κερδοσκοπίας, και μέσω του απαραίτητου στον καπιταλισμό μηχανισμού των Χρηματιστηρίων, και πρέπει να επανέλθει στην πραγματική του αξία. Αυτό θα το κάνει η κρίση. Ταυτόχρονα όμως η κρίση καταστρέφει τις μικρότερες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, που αντικειμενικά θα τις καρπωθούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, επομένως ωθεί και στη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου.
Οδυνηρές, βεβαίως, είναι οι συνέπειες για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στα οποία ρίχνουν τα βάρη της κρίσης οι αστικές κυβερνήσεις. Η ανεργία λόγω απολύσεων ή και κλεισίματος επιχειρήσεων, η φτώχεια λόγω μείωσης μισθών ή μείωσης των εργάσιμων ημερών και μισθών ταυτόχρονα, η παραπέρα ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου που οδηγεί στην αύξησή του, συνολικά η αδυναμία κάλυψης των αναγκών των λαϊκών οικογενειών, φέρνουν σε δεινή θέση τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Η εκδήλωσή της κρίσης είναι νομοτελειακή, αντικειμενικό γεγονός, πέρα και έξω από τη θέληση των ίδιων των καπιταλιστών, των ανθρώπων γενικά. Γιατί η αιτία της οικονομικής κρίσης βρίσκεται στη βασική αντίθεση του καπιταλισμού ανάμεσα στην κοινωνική παραγωγή και στην ατομική - καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της.
Τι είναι οικονομική κρίση
Αν και οι ορισμοί δεν μπορούν πάντα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ.

Ανεπιθύμητος ο σφαγέας Νετανιάχου!

Από εξαποδω
http://tasosnastos.blogspot.com/
Το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Το ΚΚΕ καλεί το λαό να εκδηλώσει την έντονη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στη χώρα μας, να καταδικάσει την υποστήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στον επιθετικό – ιμπεριαλιστικό ρόλο του Ισραήλ κατά των λαών της Μέσης Ανατολής. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εκπροσωπεί ένα κράτος που εγκληματεί διαρκώς κατά του Παλαιστινιακού λαού καταπιέζοντάς τον και δολοφονώντας τον, κατέχοντας για δεκαετίες τα εδάφη του. Που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση τον ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που οργανώνει πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος των λαών της περιοχής. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες καθώς, συνεχίζοντας τη πολιτική της ΝΔ, όχι μόνο στηρίζει πολιτικά αλλά αναπτύσσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ με κοινά γυμνάσια, συμφωνίες. Καλούμε το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει στη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και η ΕΕΔΥΕ τη Δευτέρα στις 7:30μ.μ. στο πολεμικό μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την ισραηλινή πρεσβεία»
Επίσης:
Έξω ο σφαγέας Νετανιάχου από την Ελλάδα

Η επίσημη επίσκεψη του εγκληματία πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου στην Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα 16/8, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει το αίμα των ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας» που δολοφονήθηκαν από το ισραηλινό στρατό κατοχής, η κυβέρνηση Παπανδρέου προχωράει στην αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ. Σε μια στιγμή που το Ισραήλ βρίσκεται πιο έκθετο από ποτέ στη διεθνή σκηνή, η Ελλάδα γίνεται η εξαίρεση: η ανταλλαγή επίσημων επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική χειρονομία στήριξης στο σιωνιστικό ισραηλινό κράτος.