Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΟΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΤΟΥ MEGA ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ (ακόμα και στον ρόλλο αυτό είναι ανίκανοι)...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ...

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ, ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι τάσεις και οι αντιφάσεις του Καπιταλισμού, που οδηγούν στις κρίσεις ... Μέρος Α'


Πως κατάφερε ένας ολόκληρος κόσμος φτιαγμένος, από τα μαγικά συστατικά της “ελεύθερης αγοράς”, της “πραγματικής δημοκρατίας”, της “ελεύθερης βούλησης” και του "αστείρευτου καταναλωτισμού" ... να καταντήσει μια σκιά του εαυτού του, μέσα σε μερικούς μόνο μήνες ?

Είναι αστείο φυσικά, να θεωρεί κάποιος πως αυτή η μεταμόρφωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε μερικούς μήνες, μόνο και μόνο επειδή τα στενά όρια της προσωπικής αντίληψης του καθενός, έφτασε μετά απο χρόνια πολιτικής και οικονομικής προπαγάνδας, στο επίπεδο, να μην περνά καν τον φράχτη της ιδιωτικής αυλής του !

Ας είναι καλά οι διαβρωτικές αστικές θεωρίες, των Φουκουγιάμα (Το τέλος της ιστορίας) και Φρίντμαν (Καπιταλισμός και Ελευθερία), όπως επίσης οι πολυτελείς χρυσαφένιες κουρτίνες της κατανάλωσης και της διαφήμισης, με τις οποίες μας σκέπαζαν τα μάτια οι διάφοροι οικονομολόγοι, κυβερνώντες και λοιποί συνοδοιπόροι των αστικών επιτελείων.

Ακόμα και τώρα που όλα τα παραπετάσματα τα πήρε, ο αέρας των"αποσταθεροποιημένων αγορών", και εμφανίστηκε μπροστά μας η στυγνή καπιταλιστική πραγματικότητα, οι γυμνοσάλιαγκες των μπουρζουάδων που αυτήν την στιγμή προσπαθούν απεγνωσμένα να καλύψουν την γύμνια τους με κουρέλια και χαρτόκουτα, παράλληλα αναδιοργανώνονται και ετοιμάζουν νέα επικαλύμματα για τα μάτια μας, ... ώστε να μας πείσουν πως όλη αυτή η επίθεση,η ταξική επίθεση, είναι αποτέλεσμα ορισμένων κακών συγκυριών, κάποιων κερδοσκοπικών επιθέσεων .... ή μερικών δημοσιονομικών δεικτών που ξέφυγαν απο τον έλεγχο. Καθημερινά παρελαύνουν μέσα απο τα αστικά ΜΜΕ, οι "υπαίτιοι της κρίσης", .... τα golden boys, οι μεγαλοχρηματιστές κερδοσκόποι της Wall Street, οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, ο χρεωμένος δημόσιος τομέας, οι κακοί πολιτικοί διαχειριστές, το κακό νεοφιλελεύθερο μοντέλο, η διαφθορά, τα κλειστά επαγγέλματα ...  

Και μετά ο λαός!ΠΗΓΗ : Γιωργος Σαρρης
Στην αρχή προσπάθησαν να μας πουν οτι οι εκλογές που έρχονται είναι καθαρά και μόνο αυτοδιοικητικές και επομένως κανένα μήνυμα δεν είχαν να στείλουν προς την κυβέρνηση.Ηταν η εποχή που προσπαθούσαν να αποφύγουν την κατακραυγή του λαού και να βγούν χωρίς γρατσουνιά από τη δυσκολη γι αυτούς αναμέτρηση του Νοεμβρίου.Ανακάλυψαν "ανεξάρτητους" υποψηφίους και προσπάθησαν να περάσουν την άποψη ότι καμμιά σχέση δεν έχουν αυτές οι εκλογές με τα μηνύματα των βουλευτικών εκλογών και ότι η ψήφος αυτή ούτε κομματική είναι ούτε βέβαια αποτελεί δημοψήφισμα για την πολιτική σοκ που ακολουθήθηκε.
Μόνο που οι Έλληνες δεν το είδαν καθόλου έτσι με αποτέλεσμα τα ευρήματα των γκάλοπ που γίνονται αυτο τον καιρό δείχνουν μάλλον οτι το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί μεγάλη ήττα.
Ετσι άλλαξε το τροπάριο και άρχισαν οι εκβιασμοί.Η ψήφος τελικά είναι πολιτική, τόσο πολιτική μάλιστα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άρχισε τα διαγγέλματα.
Η αρχή έγινε σήμερα με άρθρο του ΓΑΠ στο Βήμα και έπεται συνέχεια αύριο από την ΤV σε πανεθνικό δίκτυο.Το ποιο θα είναι με μια φράση το μήνυμα που θα σταλεί είναι καθαρό.
"Η μας ψηφίζετε η καταρρέουμε όλοι μαζί" 

Γαλλία: Μπροστά στο μεγάλο δίλημμα της πολιτικήςΕάν η Κίνα, στις αρχές του 21ου αιώνα, αναδεικνύεται σε «εργαστήρι προϊόντων του κόσμου», η Γαλλία, για μια ακόμη φορά στη μακρά ιστορία της, αποδεικνύεται «εργαστήρι πολιτικής των μαζών». Διαπαιδαγωγημένη από την επανάσταση της αστικής της τάξης, η γαλλική εργατική τάξη έμαθε να λύνει τα προβλήματα της πολιτικής, όχι με το κοινοβουλευτικό «όπλο της κριτικής» αλλά με την «κριτική των όπλων» του εργατικού κινήματος: με το μαζικό εκβιασμό που ασκούν οι μαχητικές απεργίες, οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις, τα μπλόκα και οι συγκρούσεις στους δρόμους.
Οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, επιταχύνθηκαν απότομα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, το βράδυ της Πέμπτης, να επιβάλει στρατιωτικό νόμο και να επιτάξει τους απεργούς στα διυλιστήρια που τροφοδοτούν το Παρίσι, «στο όνομα των συμφερόντων της εθνικής άμυνας»! Η επίταξη ηττήθηκε οικτρά. Οι εργάτες στα διυλιστήρια αποφάσισαν μαζικά τη συνέχιση της απεργίας. 

Μνημόνιο για πάντα ή έξω από ΟΝΕ, ΕΕΣτην εποχή των «πέτρινων χρόνων» εισέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς όπως όλα δείχνουν θα γίνουν πράξη τα σχέδια για μια νέα δημοσιονομική ...απολυταρχία, σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Το αλισβερίσι μεταξύ Μέρκελ - Σαρκοζί κατέληξε σε συμφωνία για περαιτέρω ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας ιδίως στην ευρωζώνη, που αναμένεται να επικυρωθεί με την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, έως το 2013.
Όσες χώρες - μέλη δεν ...πειθαρχούν στους δείκτες που θα ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και θα επιβάλει η ΕΕ, θα στριμώχνονται κάτω από τη σιδερένια φτέρνα του Δ’ Ράιχ και τις σκληρές κυρώσεις που υπόσχεται. Δηλαδή, ελεγχόμενη χρεοκοπία, που πρακτικά θα ισοδυναμεί με αποβολή μιας χώρας από την ευρωζώνη, άρση του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο Υπουργών και βέβαια παρακράτηση των χρηματοδοτήσεων από τα κοινοτικά ταμεία, κάτι που θα μεταφράζεται σε νέα τσουνάμι λιτότητας και εξαθλίωσης στο εσωτερικό των «απείθαρχων» χωρών. 

Σε κατάσταση πανικού ΓΑΠ-Τσολάκογλου και ΠΑΣΟΚαπό :  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου βρίσκονται σε κατάσταση πανικού από τα μηνύματα που παίρνουν για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν απαιτείται ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να το καταλάβει κανείς.
Οι εποχές που ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, έβγαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα και δήλωνε ότι απ’ τις 13 περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ έχει εξασφαλίσει τις 9 και πάει για περισσότερες έχει περάσει ανεπίστρεπτη. 

Τώρα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος ούτε να παρουσιαστούν σε συγκεντρώσεις που κάνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχοι και Περιφερειάρχες δεν τολμούν ξέροντας την οργή του κόσμου που θα αντιμετωπίσουν.
Η αρχική τους αισιοδοξία των ΠΑΣΟΚων είχε κάποια βάση. Το μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό κανάλι έχει μετατραπεί σε Megaλο προπαγανδιστή των κυβερνητικών θέσεων. 

Η άθλια εξίσωση των πανάρετων αστών

   Αϊντε γερόντια στην προεκλογική πασαρέλα του εξευτελισμού των επιδομάτων της «εφ' άπαξ» ενίσχυσης! Αϊντε συνταξιούχοι στην ουρά για την είσπραξη του γραμματίου, καλύτερα την προεξόφληση της αθλιότητας στην κάλπη!
Πετσοκόβουν 13η σύνταξη από την πείνα, προς τα κάτω, τόσο ως τη ζητιανιά. Το ίδιο και την άδεια και το δώρο Πάσχα. Το κατοχυρωμένο δικαίωμα αποκεφαλίζεται. Από την κυβέρνηση. Οχι από καμιά τρόικα. Αυτούς τους έφερε το κεφάλαιο για κλάκα στα μπουζούκια της μπουρζουαζίας που θέλει να μπαίνει και να μένει στη ληστρική κερδοφορία χωρίς να κινδυνεύει να φάει πόρτα, από τρομοκρατημένο και αγανακτισμένο λαό.
Κι ύστερα εμφανίζεται το αφεντικό της πολυεθνικής των δανειστών, ο εκκαθαριστής των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, ως φιλεύσπλαχνος και ελεήμων θεός - πρωθυπουργός. Και τι λέει ο αθεόφοβος; Οσοι επιζείτε τώρα, «εφ' άπαξ» της λαίλαπας, επειδή μετά τις εκλογές φοβάστε ότι θάρθει κι άλλη φάπα μέτρων, πάρτε ένα δυό κατοστάρικα, σκάστε και ψηφίστε μας!...

«Μαύρο» στους σφαγείς των λαϊκών δικαιωμάτων

Το είπε καθαρά ο πρωθυπουργός στο Περιστέρι: η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Νοέμβρη θα δώσει δύναμη στην κυβέρνηση να προχωρήσει τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή να συνεχίσει τη σφαγή των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων. Επιπλέον, δε δίστασε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη για να συντρίψει όσους αντιδρούν στην αντιλαϊκές ανατροπές, δηλαδή πρώτα απ' όλα το οργανωμένο ταξικό - λαϊκό κίνημα. Ακολουθώντας ωστόσο τη δοκιμασμένη μέθοδο της συκοφαντίας, ισχυρίστηκε ότι στις αντιλαϊκές ανατροπές αντιδρούν «τα συμφέροντα, οι ισχυροί, οι παρασιτικοί, όσοι ήταν βολεμένοι με το πελατειακό σύστημα, όσοι θεωρούσαν ότι μπορούσαν να συνεχίζουν να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, όσοι θεωρούν ότι μπορούν να φοροδιαφεύγουν. Ναι, αυτοί αντιδρούν». Δηλαδή, όλοι εκείνοι που στηρίζουν την κυβέρνηση και τις «μεταρρυθμίσεις» της... Η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας επέτρεψε στον πρωθυπουργό τη «νομιμοποιητική βάση» για να ζητήσει ψήφο υπέρ των αντιδραστικών αλλαγών. «Και αυτή η ψήφος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πρέπει να δώσει δύναμη στο λαό, στις δυνάμεις ανατροπής αυτών των πρακτικών, αντιλήψεων και κατεστημένων, για να απαλλαγούμε από νοοτροπίες και πρακτικές», υποστήριξε. Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι αν δε βουλιάξει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στις εκλογές και αν δεν ενισχυθεί ταυτόχρονα η «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ, η κατεδάφιση των λαϊκών δικαιωμάτων θα αποκτήσει φρενήρη ρυθμό, «σφραγίζοντας» τη χρεοκοπία του λαού για χάρη των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Κοροϊδία και θράσος με το βλέμμα στην κάλπηΟλα τα όπλα ρίχνει στην προεκλογική αρένα η κυβέρνηση για να συγκρατήσει τη λαϊκή αγανάκτηση εντός των τειχών, να την ενσωματώσει και να τη χειραγωγήσει. Στα μέσα της βδομάδας, ο πρωθυπουργός, σε μια προκλητική επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, ισχυρίστηκε: «Ο,τι και να γίνει δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί».
Την Πέμπτη, πρόσφερε κι ένα φιλοδώρημα προεκλογικού χαρακτήρα στους συνταξιούχους, σε μια ωμή προσπάθεια εξαγοράς της ψήφου τους. Ανακοίνωσε «έκτακτο οικονομικό βοήθημα», το ύψος του οποίου κυμαίνεται ανάμεσα στα 100 και 300 ευρώ, που θα καταβληθεί εφάπαξ και με προϋποθέσεις (!) το Δεκέμβρη σε περίπου 500.000 συνταξιούχους απ' τους 2.000.000 και πλέον.
Ακόμα κι αν έτσι γίνουν τα πράγματα, πρόκειται για ψίχουλα απ' το τεράστιο κομμάτι που ληστρικά απέκοψε η κυβέρνηση απ' το ούτως ή άλλως ισχνό εισόδημα των συνταξιούχων, με την κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, του επιδόματος αδείας!
Στο «εμπόριο ελπίδας» και εξαπάτησης του λαού, ο πρωθυπουργός μοίρασε και ανέξοδες υποσχέσεις