Σελίδες

17 Οκτ 2013

Αλ. Παπαρήγα: Δεν δεχόμαστε την ταύτιση της κρατικής βίας με την κοινωνική επανάσταση (VIDEO)



Στον «υπαρκτό κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο λαϊκό κίνημα η τροπολογία» για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες αναφέρθηκε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή.

Εξετάσεις και αντιμνημονιακά ζοριλίκια


Σαν τους μαθητές, που πάνε να βγάλουν το μάτι του δασκάλου σηκώνοντας όλοι μαζί το χέρι τους για να τους προτιμήσει να απαντήσουν σε μια εύκολη ερώτησή του, μοιάζουν τον τελευταίο καιρό τόσο οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου όσο και τα αστικά ΜΜΕ.
Το χορό τον σέρνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που από τη μια υπόσχεται «σταθερότητα», που θα επιβάλει με «νόμο και τάξη», για να εξασφαλίσει την υποταγή του λαού στη διαιώνιση της βάρβαρης πολιτικής και για να το ενισχύσει δημιουργεί συνειρμούς των «δύο άκρων». Από την άλλη αφήνει να διαρρεύσουν πιθανά «ζοριλίκια», υποτιθέμενες ή και πραγματικές σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που φτάνουν μέχρι και την απαλλαγή από το μνημόνιο. Στα αστικά ΜΜΕ κάτι ψελλίσματά του στην προχτεσινή εκδήλωση του «ιδρύματος Καραμανλή» στις Βρυξέλλες για «αλληλεγγύη στην ΕΕ» ερμηνεύτηκαν στα δελτία των 8 περίπου σαν σαλπίσματα αντίστασης στις πιέσεις της τρόικας.

Αλ. Μπαλού στο «MEGA»: Οι προτάσεις των άλλων κομμάτων έχουν κοινό παρονομαστή το χτύπημα των εργαζομένων (VIDEO)



«Ο λαός δεν πρέπει να μπει στη λογική οριζόντια ή κάθετα μέτρα», τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

Γ. Γκιόκας: Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών και νέων εργαζομένων (VIDEO)



Να σταματήσει το μπαράζ διώξεων σε βάρος μαθητών και νέων εργαζομένων που αγωνίζονται, απαίτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.
Η τοποθέτηση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για την καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, επειδή συμμετείχαν σε κατάληψη του σχολείου τους.