Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ,.. Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ .. & Ο ΚΑΤΖΑΦΥΡΕΡ....

Κόλαφος για τους πρωτομάστορες της αθλιότητας σε βάρος του ΚΚΕ η ομολογία του Χρ. Βερελή, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στην εξεταστική της Βουλής για το σκάνδαλο «Ζήμενς»

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε για μια ακόμη φορά η προβοκάτσια για τις δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός», που κατασκεύασαν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., με τη συμμετοχή της ΝΔ και στήριξαν σύσσωμα τα αστικά ΜΜΕ, κυρίως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2007.

Καταθέτοντας χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο «Ζήμενς», ο πρώην υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη, είπε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης Βερελή, ο Θ. Παφίλης παρατήρησε: «Περιμένουμε τον Θ. Πάγκαλο ακόμα να μας βγάλει τη συμμετοχή του ΚΚΕ! Μέχρι τώρα έχει πει ότι συμμετέχουμε (σ.σ. στην εταιρεία) και αν αποδειχθεί ότι δεν συμμετέχουμε, θα παραιτηθεί από βουλευτής και δεν θα ξαναεμφανιστεί στην πολιτική ζωή, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι. Εμείς ζητήσαμε, ως Κόμμα, να ανοίξει το μετοχολόγιο και ό,τι βρεθεί να βγει στη δημοσιότητα».

Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της Εξεταστικής, ακολούθησε ο παρακάτω 
διάλογος ανάμεσα στον Θ. Παφίλη και στον Χρ. Βερελή:

«-- Εχετε κληθεί να καταθέσετε για την υπόθεση "Γερμανός";

Βερελής: Εχω κληθεί στο προανακριτικό στάδιο.

-- Από ποιον αν επιτρέπεται;

Βερελής: Από τον ανακριτή που είχε τότε την υπόθεση, τον κύριο Ζαβιτσάνο.

-- Εχετε δώσει κατάθεση γι' αυτό;

Βερελής: Βεβαίως.

-- Σας έχει ρωτήσει τίποτα που να μας αφορά ιδιαίτερα και τι γνώμη έχετε;

Βερελής: Μετ' επιτάσεως.

-- Δηλαδή;

Βερελής: Με ρώτησε μετ' επιτάσεως εάν είχα διαπιστώσει συμμετοχή του ΚΚΕ στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας "Γερμανός" και η απάντησή μου ήταν "όχι".

-- Δεν υπάρχει δηλαδή καμία συμμετοχή.

Βερελής: Δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο».

Μετά τα παραπάνω, που για πολλοστή φορά κάνουν φύλλο και φτερό την άθλια προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης δήλωσε:

«Η κατάθεση Βερελή για την υπόθεση, πάνω στην οποία ξετυλίχθηκε βρώμικη προπαγάνδα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί κόλαφο και εγείρει τεράστιο πολιτικό θέμα γι' αυτούς που χρησιμοποίησαν ψεύτικα στοιχεία κατά του ΚΚΕ».

Η ομολογία Βερελή έχει διπλή αξία αν σταθεί κανείς και στο γεγονός ότι ο ανακριτής «μετ' επιτάσεως» αναζητούσε να στοιχειοθετήσει σχέσεις ανάμεσα στο ΚΚΕ και στην εταιρεία, προκαλώντας ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης σε μια τέτοια σοβαρή υπόθεση.

Οι πρωτομάστορες της αθλιότητας
Η προβοκάτσια των υποτιθέμενων σχέσεων του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός» αποτέλεσε το βασικό προπαγανδιστικό εργαλείο με το οποίο η αστική τάξη προσπάθησε από το 2007 να συκοφαντήσει το Κόμμα για τα οικονομικά του, να δημιουργήσει συγχύσεις στο λαό και να περιορίσει την επιρροή του στις εκλογές που έγιναν το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Για πάνω από πέντε μήνες, μέχρι τις εκλογές του 2007, σύσσωμα τα αστικά κόμματα και τα βασικότερα από τα ΜΜΕ του κεφαλαίου, με προμετωπίδα τον ΛΑ.Ο.Σ. και το ΠΑΣΟΚ, κατηγορούσαν ευθέως το Κόμμα ή άφηναν αισχρά υπονοούμενα για δήθεν «μετοχές του ΚΚΕ στην εταιρεία "Γερμανός"». Με αιχμή τα οικονομικά του Κόμματος, η ίδια προβοκάτσια επανερχόταν και μετά τις εκλογές, κάθε φορά που το αστικό πολιτικό σύστημα ήθελε να συκοφαντήσει το ΚΚΕ για να χτυπήσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Προεκλογικά, η βρωμιά προβαλλόταν με μεγάλη προθυμία από τα έντυπα και ηλεκτρονικά αστικά ΜΜΕ, σε αντίθεση με τις αλλεπάλληλες και στοιχειοθετημένες διαψεύσεις του ΚΚΕ, οι οποίες είτε θάβονταν, είτε παρουσιάζονταν παραποιημένες.

Την προβοκάτσια πρωτοξεκίνησε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Μανώλης, ο οποίος, σε τηλεοπτική του παρουσία στη ΝΕΤ, στις 8/9/2006, και ενώ γινόταν συζήτηση περί διαφθοράς, ανακάλυψε ότι το ΚΚΕ «επέλεξε» δήθεν να απουσιάζει από τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής στις 19/7/2006, όπου τέθηκε σε ακρόαση η εξαγορά της «Γερμανός» από την «Cosmote». Σύμφωνα με τους συκοφάντες, το ΚΚΕ δεν ήθελε να πάρει θέση ενάντια σε αυτήν την εξαγορά, γιατί είχε ίδιο οικονομικό συμφέρον.

Αρπάζοντας το νήμα της αθλιότητας, στις 25/6/2007, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, είπε στον «Αλφα»: «Δώσανε στο "Γερμανό" χωρίς να μιλήσει κανείς. Δώσανε χωρίς να αντιδράσει κανένα κόμμα. Το ΚΚΕ έφυγε από μέσα (σ.σ.: τη Βουλή) λόγω "Γερμανού", το μεγάλο κόλπο...». Σαν έτοιμοι από καιρό, την πάσα Καρατζαφέρη πήραν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, η ηγεσία και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Καθόλου τυχαία, η προβοκάτσια ανακινήθηκε και φούντωσε λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Κάθε αναφορά στο ΚΚΕ και στην ανύπαρκτη σχέση του με τη «Γερμανός», συνοδευόταν από αιχμές για τα οικονομικά του Κόμματος και ευθείες απειλές, που στόχο είχαν να ασκήσουν πίεση στο ΚΚΕ να αποκηρύξει την αντιμονοπωλιακή στρατηγική του, να ταυτιστεί στις λαϊκές συνειδήσεις με τα άλλα αστικά κόμματα και τα σκάνδαλά τους, να υποχρεωθεί να γίνει κόμμα κρατικοδίαιτο, στο χέρι του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ο βρώμικος ρόλος του ΠΑΣΟΚ
Τη βρώμικη δουλειά ανέλαβε να καθοδηγήσει από το ΠΑΣΟΚ ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του στην «Ρίαλ Νιους», έφτασε δυο χρόνια μετά το ξεκίνημα της προβοκάτσιας, στις 17/5/2009, να δηλώνει ότι «εάν αποδειχθεί ότι έχω λάθος (σ.σ. για τις σχέσεις ΚΚΕ - "Γερμανός") θα ζητήσω συγγνώμη και θα φύγω από την πολιτική. Να μου κάνει μήνυση το ΚΚΕ για τον "Γερμανό"».

Είχαν μεσολαβήσει δεκάδες ανακοινώσεις, σχόλια, συνεντεύξεις και δημοσιεύματα από το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» που ξετίναζαν μέχρι κεραίας την προβοκάτσια και αποκάλυπταν τη βρώμικη επίθεση σε βάρος του Κόμματος, τις πραγματικές της στοχεύσεις. Στο σύνολό τους, αποσιωπήθηκαν ή διαστρεβλώθηκαν από τα αστικά ΜΜΕ, προκαλώντας αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, κύρια στους σταθμούς ΜΕΓΚΑ και ΑΛΤΕΡ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Θ. Πάγκαλος, ενεργώντας σαν εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, έλεγε για το ίδιο θέμα: «Δεν το υποστηρίζω μόνο εγώ. Το ξέρει όλη η Αθήνα, όλη η αγορά, όλη η πιάτσα κι όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος. Είμαι έτοιμος να δεχτώ να μηνυθώ από το ΚΚΕ και να εγκαταλείψω τη βουλευτική μου ασυλία, να ζητήσω από τη Βουλή να την άρει και να πάμε στα δικαστήρια γι' αυτήν την υπόθεση. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ισονομία και να κινηθούν ελεύθερα φορολογικοί και οικονομικοί έλεγχοι στο ΚΚΕ, όπως κινούνται και για όλους τους άλλους Ελληνες πολίτες. Και, όπως ξέρετε, το ΚΚΕ αντιδρά λυσσωδώς στην ιδέα του ελέγχου των οικονομικών του».

Την ίδια περίοδο, σε ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ (14/5/2009), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εμφανίζεται να λέει κατηγορηματικά: «Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του "Γερμανού" και έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η Εφορία στον Περισσό. Στον Περισσό, ξέρετε, δεν πάει ποτέ η Εφορία».

Την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ δεν την «αγκάλιασαν» μόνο τα αστικά ΜΜΕ, αλλά και η «Αυγή», η οποία, με ένα εμετικό σχόλιο στις 12/7/2007, άφηνε υπονοούμενα για τις δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με τη «Γερμανός». Εγραφε τότε η εφημερίδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ:

«Για την αγοραπωλησία της "Γερμανός" από την COSMOTE ευθύνεται... η Ευρωπαϊκή Ενωση! Κατ' ουσίαν, αυτό λέει ο χθεσινός "Ριζοσπάστης", προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (...) Για την ταμπακέρα, λοιπόν, των καταγγελιών του Θ. Πάγκαλου, δεν απαντάει τίποτα ο Περισσός. Ενώ την... μπάλα στην κερκίδα πέταξε η κ. Παπαρήγα, όταν της ζητήθηκε χθες από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα όσα λέει ο πρώην υπουργός».

"Ριζοσπάστης"

ΚΑΡΑΤΖΑ..ΦΥΡΕΡ..

Ο Καρατζαφέρης, ο ίδιος που

* το 1974 εξέδιδε το φιλοβασιλικό έντυπο «Το Ελληνικόν Στέμμα» για να διαφημίζει τον Γλύξμπουργκ,

* το 1975 προσκαλούσε κορίτσια μέσω διαφημιστικών καταχωρήσεων να προστρέξουν στο «Κέντρο Σπουδών Καρατζαφέρη» για να γίνουν «μανεκέν»...

* το 1987 διακινούσε τηλεοπτικές κασέτες όπου έκανε «πολιτικά σχόλια», σκαρώνοντας «χαριτωμένα» σλόγκαν με θέμα τα «μεγάλα στήθη» της Δήμητρας Λιάνη,

* το 1997 καλούσε Χρυσαυγίτες και ΕΠΕΝίτες να συμπήξουν μαζί με τη ΝΔ και την Πολιτική Ανοιξη του Σαμαρά «μπλοκ αντιαριστερών δυνάμεων»,

* το 2002 ανήμερα της 21ης Απριλίου ως οικοδεσπότης του Παττακού διαφήμιζε μέσω του τηλεοπτικού του σταθμού το «εθνοσωτήριο» έργο της χούντας των συνταγματαρχών,

* το 2004 αναδείκνυε υποψήφιο βουλευτή του κόμματός του, του ΛΑ.Ο.Σ, τον αρχιναζιστή Πλεύρη,

* το 2010 δηλώνει «μακάρι να είχαμε άλλους 20 Πάγκαλους»,είναι ο γνωστός, ο εξ συστήματος προβοκάτορας του συστήματος,που χτες επανήλθε με συκοφαντίες σχετικά με τα οικονομικά του ΚΚΕ.

*Μια μέρα μετά την κατάθεση στην εξεταστική για τη «Ζήμενς» του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ - και καθ' ύλην αρμόδιου για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών - ότι
το ΚΚΕ ουδέποτε είχε οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία «Γερμανός»,
πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη στιγμή που η συκοφαντία των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. κατέρρευσε (και τυπικά πια) παταγωδώς,ο Καρατζαφέρης,αυτή η αποθέωση της γκεμπελικής αναξιοπρέπειας, επιδεικνύοντας την τυπική συμπεριφορά αξιοσέβαστων ατόμων που όταν τους φτύνουν ανοίγουν ομπρέλα, επανήλθε στη λάσπη περί «αδιαφανών οικονομικών» του ΚΚΕ, περί σχέσεων του ΚΚΕ με τη «Γερμανός», με επιχειρηματίες κλπ...
***
Σε ό,τι αφορά τη συκοφαντία περί την «Γερμανός», οι κάθε λογής αρουραίοι της κιτρινίλας και του γκεμπελισμού έχουν πιαστεί στα πράσα.
Επομένως, από δω και πέρα, ας μιλήσουν τα στοιχεία. Τα στοιχεία που, από τούδε και στο εξής, θα αφορούν στην «ποιότητα» των κομμάτων της «Ζήμενς» (ΠΑΣΟΚ) και των εξαπτέρυγών τους (ΛΑ.Ο.Σ.) που συναγελάζονται στο βούρκο του αντικομμουνισμού.
*
α. Ο Καρατζαφέρης είναι αυτός που διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου (5/2/2009) για να δηλώσει ότι θα στείλει «γλυκά και λουλούδια» στον Βγενόπουλο για να τον ευχαριστήσει που πήρε την «Ολυμπιακή»!
*
β. Ο Καραζαφέρης εξηγώντας πώς επιλέγει τους υποψηφίους του κόμματός του και αναλύοντας τη θητεία της κυρίας Τζαβέλλα σε υψηλόβαθμες θέσεις στις εταιρείες των κυρίων Λάτση, Κυριακού και Κόκκαλη, τόνιζε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2009 ότι την έθεσε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. γιατί είχε «συστατικές επιστολές» από τους καλύτερους...
...και μια ενδιαφέρουσα ιστορία

Ο μεγαλοκαπιταλιστής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας «Μηχανική ΑΕ»,

* σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι της Ξάνθης, στις 17 Ιούλη 2007, λίγες βδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη, δηλώνει:

«Είναι και εθνικώς απαραίτητο να στηρίξω τον ΛΑ.Ο.Σ. Θα πρέπει να υπάρξει μια πατριωτική φωνή στη Βουλή. Μια φωνή αντίστασης που δε θα κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς».

* Ο ίδιος επιχειρηματίας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ - έρευνα για τον ΛΑ.Ο.Σ.- δίνει συνέντευξη και δηλώνει για την υποστήριξή του προς τον ΛΑ.Ο.Σ:

Εμφιετζόγλου: «Θεώρησα ότι αυτή η φωνή πρέπει να υπάρχει και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με αυτά τα δεδομένα πήρα αυτή την απόφαση».
Δημοσιογράφος: «Οταν υποστηρίζετε κάποιο κόμμα στις εκλογές επειδή είστε επιχειρηματίας και η ερώτηση είναι σχεδόν αυτονόητη. Το υποστηρίζετε και οικονομικά;».

Εμφιετζόγλου: «Το υποστηρίζω και οικονομικά».
Δημοσιογράφος: «Στην περίπτωση του ΛΑ.Ο.Σ. συνέβη αυτό;».
Εμφιετζόγλου: «Συνέβη».
(Τηλεόραση «Σκάι», εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», 18/10/2007)
*
Ο ίδιος επιχειρηματίας, ο Εμφιετζόγλου, μιλώντας σε εφημερίδα της Κομοτηνής, δηλώνει για την υποστήριξή του στον ΛΑ.Ο.Σ:
«Η δική μου η απόφαση να στηρίξω αυτό το κόμμα ήταν μια απόφαση βασισμένη στο εθνικό συμφέρον. Θεώρησα ότι ήταν απαραίτητο να μπει αυτό το κόμμα στη Βουλή, διότι είχε και έχει σωστές θέσεις στα εθνικά θέματα και τα γεγονότα με δικαίωσαν απόλυτα».
(«Χρόνος», εφημερίδα της Κομοτηνής, 8/3/2008)
***
Κατόπιν όλων αυτών, ο απηνής ...διώκτης της διαπλοκής, ο Καρατζαφέρης, είναι πολύ λογικό που σε προεκλογική του περιοδεία στην Πιερία, τον Ιούλη του 2007, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον επιχειρηματία - χρηματοδότη του, ευχαριστώντας τον Πρ. Εμφιετζόγλου για τις ...πατριωτικές του ανησυχίες και τη σύμπραξή του με τον ΛΑ.Ο.Σ.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, μάλιστα, διαβάζουμε σχετικά ότι ο πρόεδρος του κόμματος «δεν παρέλειψε να απευθύνει θερμό ευχαριστήριο και αγωνιστικόν χαιρετισμόν προς τον γνωστό επιχειρηματία κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, για τις χτεσινές υπέρ του ΛΑ.Ο.Σ. και του Γ. Καρατζαφέρη τηλεοπτικές δηλώσεις του».
(Δελτίο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., 20/7/2007).
*
Και ενώ αυτά είναι τα γεγονότα, πριν από περίπου ένα μήνα, ως κοινός σαλτιμπάγκος που (νομίζει ότι) μπορεί να λέει ό,τι θέλει, που νομίζει ότι ο χρόνος σκεπάζει τις βρωμιές, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» (18/6/2010), ερωτηθείς για τις προ διετίας δηλώσεις Εμφιετζόγλου ότι στήριξε τον ΛΑ.Ο.Σ. οικονομικά απαντά:

Καρατζαφέρης: «Δεν το δήλωσε» (!).
Δημοσιογράφος: «Ετσι είχε πει».
Καρατζαφέρης: «Το ξεκαθαρίζω ότι οικονομικά όχι, δεν μας στήριξε. Πολιτικά και ηθικά μας στήριξε και βγήκε και μίλησε στη Θράκη υπέρ μας».
Δημοσιογράφος: «Το διαψεύδετε;».
Καρατζαφέρης: «Δεν το διαψεύδω, δεν το είπε ποτέ, αυτό είναι ξεκάθαρο» (!).
*
Προσέχτε! Τελικώς, το διαψεύδει ή δεν το διαψεύδει (ότι πήρε λεφτά από τον Εμφιετζόγλου) και τι τελικά «διαψεύδει»; Το μόνο σαφές είναι ότι - κατά τον Καρατζαφέρη - ο Εμφιετζόγλου δε δήλωσε ποτέ ότι στήριξε οικονομικά τον ΛΑ.Ο.Σ.
Αλλά ο Εμφιετζόγλου, όσο κι αν ο Καρατζαφέρης το διαψεύδει (ή δεν το διαψεύδει;), το είχε αποκαλύψει:

Πέραν της «πολιτικής και ηθικής» στήριξης, στις σχέσεις του με τον Καρατζαφέρη και τον ΛΑ.Ο.Σ., υπήρξε και οικονομικής φύσεως στήριξη.
Πώς γίνεται να μη θυμάται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.; Ας του στείλει, λοιπόν, ο Παπαχελάς την κασέτα (στη δική του εκπομπή είχε γίνει η ομολογία), να ακούσει με τα αυτιά του τον Εμφιετζόγλου να αποκαλύπτει ότι το μοιραίο ...«συνέβη». Ίσως τότε θυμηθεί κάτι...
*
Θα το επαναλάβουμε: Αυτό είναι το «ποιόν» των συκοφαντών του ΚΚΕ.

Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ