Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Για τον «902»: Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, «κύριοι» Καρτεροί

Ναι! Η ευκαιρία βρέθηκε! Με αφορμή το κλείσιμο του τ/σ «902» τα γνωστά φίδια της οπορτουνιστικής συστημικότητας - ή του συστημικού οπορτουνισμού, όπως θέλετε πείτε τα - νόμιζαν πως βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να σπείρουν το αντιΚΚΕδικο δηλητήριο τους. Πρωταγωνιστές σε αυτήν την άθλια επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, ασφαλώς, ποιοί άλλοι; Τα διαδικτυακά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλο Σαβιόλα και άλλο 902» είναι ο τίτλος κειμένου του αρθρογράφου της «Αυγής» Θανάση Καρτερού που δημοσιεύτηκε στο left.gr. Η δημοσιογραφική «υπηρέτρια» του Αλέξη Τσίπρα ξαναέπιασε το στυλό και άρχισε και πάλι την προβοκάτσια - παλιά μου τέχνη κόσκινο.

«Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά σίγουρα είναι βαθιά ανήθικο μια κομματική επιχείρηση, κομματικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία στήθηκαν, αδειοδοτήθηκαν και στηρίχτηκαν μέχρι σήμερα για να πολεμήσουν τον καπιταλισμό, να πωλούνται σήμερα σε ένα καπιταλιστή, για να κάνουν ακριβώς το αντίθετο: 

Καρφί στο μάτι τους το ΚΚΕ και η φωνή του


Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστες ώρες για να ανέβουν στα κάγκελα τα παπαγαλάκια όλων των αποχρώσεων και να επιτεθούν με βρωμιές στο ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902». «Το ΚΚΕ πουλάει τη συχνότητα στους καπιταλιστές», «το ΚΚΕ απολύει εργαζόμενους όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις», «το ΚΚΕ θα μπορούσε να θέσει τον "902" στη διάθεση της "αριστεράς", αντί να τον πουλήσει» και άλλα παρόμοια, είναι μερικά απ' όσα έγραψαν και είπαν τα τελευταία 24ωρα διάφοροι, από καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους των μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, μέχρι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και άλλων. Δεν εκπλήσσει η επίθεση, ούτε τα αντιΚΚΕ αντανακλαστικά τους. Οι προθέσεις τους, άλλωστε, αποκαλύπτονται και μόνο από το γεγονός ότι το ΚΚΕ είχε δημοσιοποιήσει εδώ και καιρό, με ανακοίνωση της ΚΕ, ότι σκοπεύει να κλείσει τον «902», λόγω του δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους που συνεπάγεται η λειτουργία του. Αρα, γιατί τέτοια πρεμούρα, αφού τους ήταν γνωστές οι αποφάσεις του Κόμματος;

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον «902»


Σε ανακοίνωσή του για τον «902» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού ράδιο – τηλεόραση "902 αριστερά στα FM" σχετικά με το σταθμό. Όπως γνωρίζετε, για δυο και πλέον δεκαετίες με το σταθμό "902" δώσαμε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στον κυκεώνα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης.
Ο σταθμός στήριξε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και συνέβαλε στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό. Στήριξε την πολιτική του ΚΚΕ για να απαλλαγεί ο λαός από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, το καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννά.