Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Τουρνουά ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας της Οργάνωσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ διοργανώνουν μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 στις 16 και 17 του Απρίλη. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο δημοτικό γήπεδο Νεάπολης (λεωφορείο 29, στάση Ελπίδος), με ώρα έναρξης των αγώνων στις 11 π.μ. Χαιρετισμό στην έναρξη των αθλητικών εκδηλώσεων θα απευθύνει η Τατιάνα Μάντζιου, στέλεχος της Οργάνωσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6978.537.015 και 6988.998.009.
Με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ σημειώνουν: «Οι δυτικές συνοικίες Θεσσαλονίκης είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα των ναρκωτικών.
Μέσα από αυτή την καμπάνια η ΚΝΕ, η μοναδική πολιτική νεολαία που τίθεται ανοιχτά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στοχεύει στο να γίνουν πλατιά γνωστές οι θέσεις της για τη μάστιγα των ναρκωτικών και να αποκαλύψει την πραγματική αιτία πίσω από το ολοένα και πιο οξυμένο πρόβλημα των ναρκωτικών, που δεν είναι άλλη από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Σε περίοδο που η καπιταλιστική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και η εργατική τάξη με τα παιδιά της βιώνουν την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών, το ζήτημα των ναρκωτικών παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Ανησυχεί για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματοςΜε προτάσεις ενσωμάτωσης καλεί σε κυβερνητική συμμαχία από τα πάνω, με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και της «λαϊκής δεξιάς»
Για μια ακόμα φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας μιλώντας προχτές το βράδυ στην τηλεόραση του ΑΛΤΕΡ, εξέφρασε την ανησυχία του για τη διάρρηξη της «κοινωνικής συνοχής», αγωνιώντας εμφανώς για τη σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος και δηλώνοντας επί της ουσίας έτοιμος να βάλει ακόμα πιο γερές πλάτες για τη θωράκισή του. «Εδώ πρέπει να αποφασίσουμε. Τι προέχει;

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣΑμπελοφιλοσοφία τα περί ενότητας της Αριστεράς
-- Αναφέρατε προηγουμένως δυο ιστορικά παραδείγματα της ελληνικής Αριστεράς, του '74 και του '89, της Ενωμένης Αριστεράς και του ενιαίου Συνασπισμού, για να προβλέψετε ότι οι αυταπάτες περί ενότητας της Αριστεράς δεν θα αντέξουν για πολύ καιρό. Ωστόσο υπάρχουν και τα προηγούμενα παραδείγματα του ΕΑΜ και της ΕΔΑ, που η Αριστερά της χώρας θα λέγαμε ότι μεγαλούργησε. Μήπως τελικά η ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά βρίσκεται σε τέτοιου είδους πολιτικές συλλήψεις;

Κεφάλαιο και υγεία του λαού...


Η εξέλιξη στα Νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», με την αναστολή της συμμετοχής τους στις εφημερίες και στη νοσηλεία των ασθενών, όπως και στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», οφείλεται στις δραστικές περικοπές της κυβέρνησης στο δημόσιο τομέα Υγείας σε συνδυασμό με την αφαίμαξή τους από τα μονοπώλια στο χώρο του φαρμάκου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Είναι μεθόδευση που συμβάλλει στην υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων και στην επιχειρηματική τους δράση. Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με στάση παροχών δημόσιων υπηρεσιών Υγείας από το κράτος προς τα λαϊκά στρώματα, τα οποία είναι οι κύριοι χρηματοδότες των δημόσιων νοσοκομείων, με τη φορολογία, τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τις συνπληρωμές για εξετάσεις, φάρμακα και νοσήλια.

Καμπανάκι για την παιδική παχυσαρκία

Αναντικατάστατος ο ρόλος της άσκησης και μεγάλες οι ευθύνες για την απουσία δομών μαζικού λαϊκού αθλητισμού
Πρόβλημα που πηγάζει από μία πολιτική που δεν έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του είναι η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας και στη χώρα μας. Ο Λ. Συντώσης, καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, στέλνει επιστολή προς τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της εφαρμογής του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αξιολόγηση Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας», που εφαρμόστηκε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας.

Κράτηση Μουμπάρακ, «ανάσα» για το στρατό...


Δεκαπενθήμερη κράτηση στον πρώην Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και στους δύο γιους του Γκαμάλ και Αλά'α επέβαλε η Γενική Εισαγγελία. Κατά τη διάρκειά της θα ανακριθούν για τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος και εμπλοκής στις δολοφονίες διαδηλωτών. Οι γιοι Μουμπάρακ κρατούνται, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, τον πρώην προσωπάρχη του Μουμπάρακ, τον πρώην επικεφαλής του κόμματός του και τον πρώην πρόεδρο του Κοινοβουλίου, στο στρατιωτικό κέντρο κράτησης Τόχαρ.
Ο Μουμπάρακ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέικ και αναμενόταν να μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου.

«ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» Εντονη εσωοργανωτική αντιπαράθεση

Την αποχώρησή τους από την «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» που συγκρότησε ο Μ. Θεοδωράκης, γνωστοποίησαν με επιστολές τους οι Δ. Καζάκης και Στ. Ληναίος. Ο πρώτος καταγγέλλει την ύπαρξη ενός «μηχανισμού παρακράτους» που επικράτησε και θέλει «να αλώσει την "Σπίθα" και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση». Ο δεύτερος κάνει λόγο για «ολοκληρωτική μεταστροφή της "Σπίθας"». Η επιτροπή ενημέρωσης της «Κίνησης», από την άλλη, εκφράζει απογοήτευση για τις δηλώσεις Καζάκη και Ληναίου, τις οποίες χαρακτηρίζει «αναπόδεικτες, αβάσιμες» και «κακοήθεις».

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Μεγάλη πτώση 24,1% το 2010


Η οικονομική κρίση ήταν έκδηλη το 2010 και στον κατασκευαστικό τομέα, καθώς η πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα άγγιξε το 25%, κάτι που μεταφράζεται σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στις κατασκευές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής αρχής, την περίοδο Γενάρη - Δεκέμβρη 2010, εκδόθηκαν από τις Πολεοδομίες της χώρας 49.974 οικοδομικές άδειες

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Πρωτοστατεί στην επίδειξη αυταρχισμού.

Την καταστολή και τον αυταρχισμό για την επιβολή της αντεργατικής πολιτικής, χτυπώντας με τα ΜΑΤ ανέργους, απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους, που συμμετείχαν στην προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο δημαρχείο, ανέσυρε για ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα. 
Με ρίψεις χημικών, η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ απομάκρυνε τους διαδηλωτές, για να μην παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και για να περάσει χωρίς λαϊκές αντιδράσεις η αντιλαϊκή ατζέντα της προχτεσινής συνεδρίασης που αφορούσε την επιβολή βαριάς δημοτικής φορολογίας, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, που προστίθενται στις απολύσεις 130 συμβασιούχων εργαζομένων.

Δεδομένη η ελεγχόμενη πτώχευση, ψάχνουν το πότε...


Ανησυχίες και ανταγωνισμοί για τις συνέπειες από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Πυκνώνουν οι αντεγκλήσεις γύρω από τον τρόπο και το χρόνο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, με μερίδες της πλουτοκρατίας να εγείρουν φόβους ότι μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα προκαλούσε «σεισμό» και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Die Welt» ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πριν από το 2013 θα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση. Οπως επισημαίνει, «περιμένω μια αναλυτική έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αν αυτή η έκθεση διαπιστώσει ότι υπάρχουν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό».

Η τάφρος της Λεωφόρου Λαυρίου …με την ματιά του ΣΚΑΙ. (video).

Από Λαυρεωτική εν δράσει

Για τους  δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ (βίντεο στο τέλος της ανάρτησης) στο δρόμο και σε κάθε δρόμο επιτρέπεται μόνο να ρίξει κάποιος πέτρες, μπάζα, σκουπίδια και ότι άλλο τέλος πάντων μπορεί να μεταφερθεί με εκσκαφέα. Αυτή είναι η υπεύθυνη και ανεκτή στάση για κάθε αποδεκτή εκδήλωση διαμαρτυρίας.   Σύμφωνα επίσης με τους ίδιους δημοσιογράφους, το τεράστιο, το κορυφαίο  ζήτημα που εγείρεται για την λειτουργία της Δημοκρατίας είναι,  ποιος θα το πληρώσει όλο αυτό, το σκάμμα ντε, καταμεσής της λεωφόρου. Η τσέπη πάνω από όλα. Παντού ευρώ βλέπει το αφεντικό του ΣΚΑΙ, ευρώ θα βλέπουν και οι υπάλληλοί του. Σεβαστό και κατανοητό.

Αδιέξοδα και επιχείρηση παραπλάνησης...

ΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ αυτά η Βάσω Παπανδρέου, ότι δηλαδή ήθελε να παραιτηθεί όταν είδε πως η κυβέρνηση έφερε το μνημόνιο. Δεν αντέχουμε τη θλίψη.
Και αυτήν όπως και τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους καταλαβαίνουμε, τους συμπονούμε και δεν μπορούμε άλλο να ακούμε το δράμα τους.
Πραγματικά, είναι να δακρύζει κανείς όταν βλέπει τόσες άδολες σοσιαλιστικές ψυχές, στην αίθουσα της Βουλής, να σηκώνουν με απόγνωση τα χέρια τους και να ψηφίζουν το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο με πόνο και καημό.
Τόσους υπέρμαχους της «αναδιανομής του εισοδήματος» και του «κοινωνικού κράτους» να εξαναγκάζονται να λένε «ναι» στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και τόσα άλλα που η κακιά στιγμή και η ανάγκη εξαναγκάζουν την κυβέρνηση να κάνει.

Να πατάμε στα δικά μας πόδια...


Το ΚΚΕ παρουσίασε χτες μια ολοκληρωμένη ανάλυση για την καπιταλιστική κρίση και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το τι μπορεί να κάνει η λαϊκή εξουσία.
Και η ανάλυση και το σχέδιο εξαφανίστηκαν από τα κανάλια της «πολυφωνικής» αστικής προπαγάνδας. Αντίθετα, οι οθόνες πλημμύρισαν και πάλι από την αγωνία της αστικής τάξης γιατί δεν προχωράνε όπως θέλει τα σχέδιά της και την επίσης αγωνία των πολιτικών εκπροσώπων της, που πασχίζουν αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη λαϊκή συναίνεση.
Οι αστοί πολιτικοί, στο κυβερνητικό κόμμα αλλά και στα άλλα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου, νιώθουν τη λαϊκή ανάσα στο σβέρκο τους και υποχρεώνονται σε ελιγμούς.

Η Ζώνη, οι εφοπλιστές και ο «Σκάι»


Γιατί μαραζώνει η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα; Μη σπαζοκεφαλιάζετε. Μερικά τσακάλια του «Σκάι» το ψάξανε και το βρήκανε: «Φταίνε τα σωματεία», λένε. Και γιατί φταίνε τα σωματεία; Α, η αιτία είναι απλή:
Οπως εξηγούν, εκεί, στα σωματεία της Ζώνης, δραστηριοποιούνται κάτι παλιοΚουΚουΕδες. Αυτοί, λοιπόν, δεν κάθονται ήσυχοι. Ολο κινητοποιήσεις κάνουν, όλο διαμαρτυρίες κάνουν, όλο απεργίες κάνουν, με αποτέλεσμα οι καημένοι οι εργοδότες να έχουν αναγκαστεί να δίνουν «υψηλά μεροκάματα»
(σ.σ.: ότι μιλούν για «υψηλά μεροκάματα» σε μια περιοχή με ανεργία 95%, απλώς το παρακάμπτουμε - με πόσες ανοησίες μπορεί άλλωστε να ασχοληθεί ένα άρθρο;).

Το «μήνυμα» Ρομπέι...


Ο κ. Χέρμαν βαν Ρομπέι, μια φιγούρα βγαλμένη λες από την εποχή των «ψαλιδόκωλων» - όπως αποκαλούσε ο Κολοκοτρώνης τους Ευρωπαίους ταγούς που περιφέρονταν στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος - προέβη σε βαρυσήμαντη διάγνωση: «Η χώρα - είπε - θα γίνει ανταγωνιστική (αλλά) χρειάζεται χρόνος».
Αν το δει κανείς από την πλευρά του προέδρου της ΕΕ, θα διαπιστώσει ότι όντως ο υψηλός μας επισκέπτης έχει απόλυτο δίκιο. Είναι εύλογο: Μέχρι τα ελληνικά μεροκάματα να πέσουν στα επίπεδα της Κίνας, ώστε να επιτύχουν οι Ελληνες πλουτοκράτες την πολυπόθητη «ανταγωνιστικότητά τους», πράγματι, ένας κάποιος χρόνος θα χρειαστεί...