Σελίδες

3 Μαΐ 2014

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 4ης Μάη 2014

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 4ης Μάη 2014:
  • Τι περιμένεις; Ισχυρό ΚΚΕ παντού γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού.
  • Φοιτητικές – Σπουδαστικές εκλογές:Στις 7 Μάη ενισχύουμε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.
  • Δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη: Από το χώρο της Τέχνης, του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Κύριε Τσίπρα, το «Go Back» δεν έχει σχέση με το σχέδιο Μάρσαλ

Τα Χριστούγεννα του 1944 σύσσωμος ο λεσβιακός λαός,
κάτω από την καθοδήγηση του ΕΑΜ,
κατέβηκε στα "Μπλόκια" της Μυτιλήνης,
για να αποτρέψει την αποβίβαση των "μαύρων" του Turnbull,
βροντοφωνάζοντας στους Εγγλέζους αποικιοκράτες το θρυλικό
"GO BACK" και ματαιώνοντας έτσι τη νέα κατοχή του νησιού.
Ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας την Παρασκευή 2 Μάη σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη, τόλμησε να αναφερθεί στο θρυλικό «GoBack», «Γκο Μπακ», όπως το προφέρανε οι Μυτιληνιοί, όπου ο λαός της Μυτιλήνης, με μπροστάρη το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, αντιστάθηκε ένοπλα και απέτρεψε την αγγλική επέμβαση, το Δεκέμβρη του 1944 στη Μυτιλήνη. 
Ακόμη και το ΚΚΕ, που ήταν ο μπροστάρης του «GoBack», πότε δεν έκανε προεκλογική καμπάνια με τέτοια συνθήματα, που παραπέμπουν σε ιστορικές, μεγάλες στιγμές, συνθήματα που υπερασπίστηκε ο λαός με τη ζωή του. 
Όμως, αλήθεια, ποιος τα λέει όλα αυτά με τόση άνεση και αμετροέπεια; 
Ο αρχηγός εκείνου του κόμματος που ιστορικά διαμορφώθηκε, ως ρεύμα στην Ελλάδα, ρίχνοντας το «ανάθεμα» στην πάλη του ελληνικού λαού και το Δεκέμβρη του 1944 και ακόμη περισσότερο την περίοδο 1946-1949, με την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, που γέννησαν το «GoBack». Διακηρύσσοντας το συμβιβασμό και τον εξανθρωπισμένο καπιταλισμό.

Δεν κρύβεται...

Η διγλωσσία είναι προσφιλής μέθοδος των αστικών κομμάτων και ιδιαίτερα της σοσιαλδημοκρατίας. Η τακτική, δηλαδή, να κλείνεις το μάτι σε όλους, και στο κεφάλαιο και στους εργαζόμενους, και στη συνέχεια βέβαια να αθετείς τις όποιες υποσχέσεις στους εργαζόμενους. Πουλάς δηλαδή κανονικότατα φούμαρα. Σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει εξετάσεις, όμως σήμερα δεν κρύβεται ο πραγματικός χαρακτήρας των υποσχέσεών του.
Αφορμή για αυτές τις σκέψεις ήταν η προχτεσινή συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην τηλεόραση του «Alpha». Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Σε ερώτηση, για το αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν είναι προτεραιότητα» και ότι θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.
Σε ερώτηση, για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ο Αλ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι μια κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού δεν μπορεί να επιβάλει στους εργοδότες να κάνουν προσλήψεις.
Για την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, είπε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το νόμο που προβλέπει μισθούς 586 ευρώ μεικτά, υπονοώντας ότι ο κατώτερος μισθός θα διαμορφωθεί στη συνέχεια μετά από διαπραγμάτευση ανάμεσα στους εργοδότες και τη ΓΣΕΕ. Δηλαδή, κανένας δεν εγγυάται ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τον κατώτερο μισθό στα προ κρίσης επίπεδα.

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί από εμπρηστική επίθεση φασιστών σε κτίριο συνδικάτων

Στους 31 ανεβάζει νεότερος απολογισμός τους νεκρούς από πυρκαγιά σε κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό της Ουκρανίας, όπου είχαν βρει καταφύγιο ρωσόφωνοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Η πυρκαγιά αποδίδεται σε εμπρησμό με βόμβες μολότοφ από φασίστες που στηρίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου. Είχαν προηγηθεί στην Οδησσό συγκεντρώσεις και συγκρούσεις κατά τις οποίες 1 άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν.
«Η Ρωσία πληροφορήθηκε με αγανάκτηση το νέο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Οδησσό και καλεί το Κίεβο και τους δυτικούς υποστηρικτές του να δώσουν τέλος στην αναρχία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του ουκρανικού λαού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα, προσθέτοντας: «Αυτές οι τραγικές εξελίξεις (. . .) θεωρούνται από τη Μόσχα ως μια νέα ένδειξη της εγκληματικής ανευθυνότητας των αρχών στο Κίεβο, οι οποίες υποστηρίζουν τους ριζοσπάστες εθνικιστές, περιλαμβανομένου του Δεξιού Τομέα, που διεξάγει μια εκστρατεία τρόμου εναντίον όσων υποστηρίζουν την ομοσπονδιοποίηση (της Ουκρανίας) και πραγματικές τροποποιήσεις του Συντάγματος».