Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Περί ανταγωνιστικότητας...


Βελτιωμένη εμφανίζεται η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη του «World Economic Forum» για την ανταγωνιστικότητα, καθώς φέτος κατέλαβε την 91η θέση μεταξύ 148 χωρών. Πέρυσι κατέλαβε την 90ή θέση, μεταξύ 142 κρατών. Η Ελλάδα παραμένει τελευταία μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης, αλλά οι συντάκτες της έκθεσης αναγνωρίζουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι «εργάζεται προς την κατεύθυνση της υπέρβασης των δυσκολιών».

TERRORIST IN SYRIA, FOLLOWING BIN LADEN RULES, CONFESSED THE USE OF CHEMICAL ARMS TO KILL WOMEN AND KIDS
(NTJ/BA-Alalam News) – A video has emerged showing a Syrian terrorist confessing to killing of Syrian women and children in order to implement the directives of 9/11 mastermind terrorist Osama bin Laden.
The individual in the clip, Nadeem Baloosh, is a member of a terrorist group called Riyadh al-Abdeen that is active in the Latakia.

Καραμπινάτη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού από τον Σαμαρά στην ΔΕΘ, Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Καραμπινάτη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού ότι οι θυσίες «πιάνουν τόπο» και η «ανάκαμψη της οικονομίας θα επέλθει σύντομα» από τον Πρωθυπουργό που μίλησε σήμερα στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να παρουσιάσει ως «επιτυχίες» τα αντιλαϊκά μέτρα που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση σε βάρος του λαού και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, όπως το νέο επενδυτικό νόμο, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τον εντοπισμό των συντάξεων-μαϊμού που οι προηγούμενες κυβερνήσεις μοίραζαν για εξαγορά συνειδήσεων.
Αναφορικά με το φορολογικό σύστημα, ισχυρίστηκε ότι μόνο για φέτος οι Έλληνες θα πληρώσουν επιπλέον φόρους, υπόλοιπα των 3 τελευταίων ετών και υποσχέθηκε νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο με στόχο τον ενιαίο συντελεστή φόρου επιχειρήσεων στο 15%.
Ο Αντώνης Σαμαράς επικαλούμενος το «πρωτογενές πλεόνασμα» επιχείρησε να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι ο λαός έχει τάχα να περιμένει όφελος, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει μπροστά στα μέτρα που έρχονται τους επόμενους μήνες και υποσχέθηκε «κοινωνικό μέρισμα» σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.

Στουρνάρας ο... λενινιστής!


Ο κ. Στουρνάρας το διέπραξε για δεύτερη φορά: Μιλώντας για το δημόσιο χρέος και για να δικαιώσει την πολιτική του επικαλέστηκε τις προάλλες τον... Λένιν. Το είχε ξανακάνει πέρσι τον Οκτώβρη.
*
Συμβαίνει συνήθως με τους περιφερόμενους στα σαλόνια, όπου συχνάζουν «λακέδες του μεγάλου κεφαλαίου» (φράση του Λένιν είναι κι αυτή). Κάποιοι από δαύτους κολακεύονται να παριστάνουν στους άλλους ότι τάχα κατέχουν και ολίγον από μαρξισμό. Πετάνε, λοιπόν, μερικές παρόλες, τις αποδίδουν στον Μαρξ, στον Λένιν, στον Ενγκελς, και μετά κορδακίζονται στο εκστασιασμένο από την ευρυμάθειά τους κοινό που συνωθείται στα σουαρέ της εκλεπτυσμένης μεγαλοαστικής ξιπασιάς...