Σελίδες

9 Σεπ 2012

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ

Ευθύνη κάθε συνδικάτου, κάθε εργάτη η καλή προετοιμασία της απεργίας

Να απορριφθούν τα βάρβαρα μέτρα και η πολιτική που τα εκφράζει, να δυναμώσει η πάλη για αλλαγή συσχετισμού δύναμης στο κίνημα

Η καταδίκη των νέων εξοντωτικών μέτρων που προωθούν η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η τρόικα και η πλουτοκρατία από το σύνολο της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων σε όλη τη χώρα, η οργάνωση της ενιαίας αντιμονοπωλιακής δράσης και αντίστασης απέναντι σε αυτή την επίθεση αποτελούν μονόδρομο. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά πρέπει και να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να συνειδητοποιήσουν ότι τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα του λαού είναι ασυμβίβαστα, ότι δε θα αποφύγουν την εξαθλίωση με θυσίες για τη σωτηρία των επιχειρήσεων. Ισα ίσα. Μόνο μέσα από την οργάνωση και πάλη ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» θα μπορέσουν να προστατεύσουν τις οικογένειές τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


Εξωραΐζει συνολικά την αστική διαχείριση της κρίσης
Καλλιεργεί αυταπάτες ότι με ένα άλλο «μείγμα» πολιτικής ο λαός θα μπορούσε να αποφύγει την κρίση και τα δεινά της
Νερό στο μύλο της αστικής διαχείρισης συνολικά, την οποία εξάλλου ορέγεται να ασκήσει από κυβερνητική θέση, ρίχνει για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόταση που κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, ζητώντας τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής «για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υπαγωγή της στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης».
Στο επτά σελίδων κείμενο βγάζει μάτι η προσπάθεια εξωραϊσμού του καπιταλιστικού συστήματος, συσκότισης της φύσης της κρίσης, ως καραμπινάτης καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης και υπερπαραγωγής και των αιτιών που την προκαλούν. Κατά συνέπεια και της διεξόδου απ' αυτήν, απ' τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.
Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενοχοποιείται αποκλειστικά η μορφή διαχείρισης που

Ο λαός κριτής και τιμωρός κάθε μορφής διαχείρισης υπέρ του κεφαλαίου

Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ (;) ΑΠΟΦΑΣΗ των οικονομικών εισαγγελέων να αποστείλουν στη Βουλή τη δικογραφία σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ αξιοποιείται από το αστικό πολιτικό σύστημα στη γενικότερη προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο λαός και να καμφθούν οι αντιστάσεις του, ενόψει και του νέου πακέτου μέτρων.
Η εισαγγελική έρευνα, όπως και η τροπή που πήρε η υπόθεση, έχει αναθερμάνει τη συζήτηση για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου, τα οποία, όπως κατήγγειλε ο Π. Ρουμελιώτης, ενώ είχαν ενημερωθεί από το ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα που οδήγησε στο πρώτο μνημόνιο «δεν βγαίνει», ωστόσο προχώρησαν στη σύναψη του δανείου με την τρόικα, υιοθετώντας τους συγκεκριμένους όρους του μνημονίου.
Με βάση αυτή την καταγγελία και τα όσα κατέθεσαν στη διάρκεια της έρευνας Αρσένης και Κατσέλη, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς διέγνωσαν ιδιοτέλεια και προσωπικό συμφέρον στις πολιτικές αποφάσεις που οδήγησαν στο μνημόνιο και στα όσα ακολούθησαν της εφαρμογής του.

Κόλαση ... όχι Χόλιγουντ!


Το παιχνιδάκι με τις λέξεις τέλειωσε. Η όποια Δημοκρατία, μας τέλειωσε και αυτοακυρώνεται ακόμη και ως λέξη. Απ΄ την ώρα που σε ρούγες και γυάλινα πορτοπαράθυρα στενά, ψηφισμένες και μη φωνές, παραδέχονται ότι η τελική μορφή εκτέλεσης του λαού και της χώρας, της πατρίδας βρε αδερφέ, θα καθοριστεί από τις αμερικανικές εκλογές! Και δεν σηκώνονται κι οι πέτρες. Οχι γιατί δεν είναι αληθής η ανάλυση στην καπιταλιστική δυτική κόλαση που αυτοφυλακιστήκαμε. Αλλά γιατί δεν θέλουμε να συναινέσουμε στην αποδοχή της. Ετσι θα 'πρεπε, αλλά έτσι δε γίνεται. Οταν μάλιστα η... αξιωματική αριστερά ζητιανεύει ραντεβού με τους Ευρωπαίους μανδαρίνους. Η λογική τελείωσε απ΄ την ώρα που συζητιέται η περικοπή τροφής των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς και η συζήτηση διεξάγεται παράλληλα και με τους ίδιους συνομιλητές, για τη φορολογική σύλληψη μέρους των 23 δισ. που έβγαλαν από τη χώρα χίλιοι εφτακόσιοι νοματαίοι. Νομίμως θα αποδειχτεί - καπιταλιστικό και με ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων θεσμοθετημένη, είναι το οικονομικό ευρωσύστημα - οι περισσότεροι. Απ΄ τις περικοπές των παιδικών σταθμών θα εξοικονομήσει το ληστρικό ιδιωτικοποιημένο κρατίδιόν μας, τσιφλίκι από ιδρύσεώς του, μιας χούφτας κοτζαμπάσηδων, καμιά τριανταριά εκατομμύρια. Την παρωνυχίδα της μεγάλης,νόμιμης ξαναλέω, μπάζας.