Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Πολιτική - πολιτιστική παρέμβαση για τα 94χρονα του ΚΚΕ

«Γέννημα» της ανάγκης να μετατραπεί η οργή σε κινητήρια δύναμη της οργανωμένης πάλης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για την απελευθέρωσή της από την εκμετάλλευση και την έλευσή της στην εξουσία αποτελεί η ίδρυση και η δράση του ΚΚΕ που φέτος συμπληρώνει 94 χρόνια αταλάντευτης προσφοράς στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και πάλης για τη χειραφέτηση των εργαζομένων από την αστική ιδεολογία.

Αυτήν την πορεία που συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη τιμά η Κομματική Οργάνωση Αττικής με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στις 25 Νοέμβρη στο ΣΕΦ στις 6.00μ.μ., όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και θα συνοδευτεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ειδικά προετοιμασμένο για το σημαντικό αυτό γεγονός.

Η πολιτική σημασία της εκδήλωσης δεν αφορά μόνο στην ανάδειξη του γεγονότος

Το λαϊκό κίνημα στη δικτατορία και ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου

«Γελιέται οικτρά όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίζει με τη φωτιά. Και είναι ηφαίστειο που βράζει το πάθος του λαού για λευτεριά, δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο. Το μίσος που έχει ενσταλαχτεί στις καρδιές των Ελλήνων πατριωτών κατά της φασιστικής τυραννίας και των πατρώνων της, κοχλάζει και προμηνάει τρομερές εκρήξεις. Οι άνανδροι αιμοσταγείς τύραννοι και τα αφεντικά τους οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές, για να κάμψουν και να φοβίσουν τον αδάμαστο λαό μας, έστρεψαν με μανία τα πυροβόλα των τανκς του ΝΑΤΟ προς τα γυμνά λαϊκά στήθη και διέταξαν, ΠΥΡ! Επεσαν 10άδες νεκροί και τραυματίες. Βάφτηκε το Πολυτεχνείο - προπύργιο της Λευτεριάς - και οι δρόμοι της Αθήνας με το αίμα των παιδιών του λαού μας». (Παράνομος «Ριζοσπάστης», Δεκέμβρης 1973).
Ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, ορόσημο της λαϊκής πάλης, σε μια από τις δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας του λαϊκού μας κινήματος. Στο λαϊκό αυτό ξεσηκωμό, μαζί με το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία»,