Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΑντιΚΚΕ προβοκάτσια στο διαδίκτυο

Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», με διάφορες αφορμές, έχουν επιστήσει την προσοχή του λαού στις διάφορες «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες και τα αυτοαποκαλούμενα «ενημερωτικά» ιστολόγια, που είτε κατασκευάζουν, είτε αναπαράγουν ανεξέλεγκτα «ειδήσεις» και «πληροφορίες», με στόχο να προβοκάρουν το κίνημα και το ΚΚΕ. 
Χαρακτηριστικό και εξόφθαλμο παράδειγμα αποτελεί η διακίνηση χτες στο διαδίκτυο μιας δήθεν «ανακοίνωσης» του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, το Κόμμα εμφανίζεται να ζητάει «άμεση μείωση του μισθού των

Συκοφάντης και προβοκάτορας ο Πάγκαλος


Επιχειρεί με υπονοούμενα και χυδαία ψέματα να συνδέσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ με τις δολοφονίες που έκαναν παρακρατικοί στη «Μαρφίν»
Νέα συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ και στο εργατικό λαϊκό κίνημα εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος, για λογαριασμό της συγκυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, που βασανίζεται από την αδυναμία της να διαχειριστεί την κρίση και να βάλει στον ντορβά το λαό. 
Στην προσπάθειά του αυτή, είτε πρωτόβουλα, είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία, επανέφερε σε συνέντευξή του στο «Βήμα» τη χυδαία προβοκάτσια με τους νεκρούς εργαζόμενους της «Μαρφίν», τους οποίους προσπάθησε να χρεώσει στο εργατικό κίνημα και στο ΚΚΕ.
Σε ερώτηση για τη «δημοσκοπική άνοδο της αριστεράς», ο αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι «η πραγματική αριστερά στη χώρα παραμένει το ΠΑΣΟΚ» (!) και προσπάθησε να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη. Κλιμακώνοντας το παραλήρημα, είπε: «Οι δημοκρατίες - και αυτό τις διαχωρίζει από τα φασιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα - επιτρέπουν ακόμα και αμφισβήτηση της ίδιας της υπόστασής τους. Ετσι και εγώ δεν

Να απαντηθεί η πρόκληση Σαμαρά


Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε συμφέρον να επιστρέψουν στη ΝΔ την πρόκληση ότι είναι και αυτοί υπεύθυνοι για τα βάσανα που σήμερα βιώνουν, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Η επίθεση Σαμαρά στο ΚΚΕ, είναι πρώτ' απ' όλα επίθεση στο ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έβαλε εμπόδια και καθυστέρησε ανατροπές υπέρ της πλουτοκρατίας, δυσκολεύοντας τα αστικά κόμματα, κύρια το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να ολοκληρώσουν το ισοπεδωτικό τους έργο. Η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, εχθρεύεται τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και τους αγώνες για την υπεράσπισή τους. Για τη σημερινή κατάσταση μοναδική υπεύθυνη είναι η ενιαία πολιτική τους και το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζονται με τα άλλα κόμματα της ΕΕ.
Η επίθεση της ΝΔ στόχο έχει να ανακόψει - στο μέτρο του δυνατού - τις τάσεις ριζοσπαστικοποίησης που καταγράφονται πλατιά σε λαϊκές συνειδήσεις, που τώρα συνειδητοποιούν ή βλέπουν πιο καθαρά αυτό που πάντα τους έλεγε το ΚΚΕ. 

Η υπόθεση ομηρίας στην Κομοτηνή

Η τραγική περίπτωση της Κομοτηνής με την υπόθεση ομηρίας στο εργοστάσιο που κατασκεύαζε κάδους απορριμμάτων, καταδεικνύει το έως πού μπορεί να φτάσει έναν εργαζόμενο - βέβαια κάτω από κάποιες συνθήκες - η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, τα μέτρα που διαλύουν την εργατική λαϊκή οικογένεια. 
Ο άνδρας που μπήκε την περασμένη Πέμπτη στο εργοστάσιο απολύθηκε πριν από 8 μήνες, δεν είχε πληρωθεί μισθούς 31.000 ευρώ και δούλευε στο εργοστάσιο για 11 ολόκληρα χρόνια. 
Βρέθηκε σε πλήρη απόγνωση και έπραξε όπως έπραξε.
Σε καμία περίπτωση βέβαια αυτό δεν είναι λύση. 

Προσπάθεια παρερμηνείας των θέσεων του Κόμματος


Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την επίθεση κατά του Κόμματος, με αφορμή το «κίνημα της πατάτας»:
«Κάθε προσπάθεια παρερμηνείας από σειρά ΜΜΕ των αγωνιστικών και διεκδικητικών θέσεων του ΚΚΕ, όπως ότι δήθεν στηρίζει μεσάζοντες ή εναντιώνεται στην αγροτιά και τον κόσμο που εξαναγκάζεται να αναζητά φτηνότερα προϊόντα είναι υποβολιμαία.
Η προσπάθεια του λαού να δώσει λύση σε συνθήκες κρίσης στο πρόβλημα της διατροφής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα της πάλης του. Σε αυτήν την πάλη πρωτοστατεί το ΚΚΕ, δυναμώνει την αλληλεγγύη και δεν υποτιμά καμία προσπάθεια της λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίσει τη διατροφή της. Η ανάγκη της λαϊκής οικογένειας για φτηνά και ασφαλή τρόφιμα, όπως και η ανάγκη της αγροτιάς να πουλά σε προσιτές τιμές την αγροτική παραγωγή και να μη σαπίζει στην αποθήκη ή το χωράφι, εξ αιτίας των εισαγωγών και των εκβιασμών των μεσαζόντων και εμποροβιομηχάνων, μπορεί και είναι ρεαλιστικό να βρουν οριστική και μόνιμη λύση, κάτω από σειρά προϋποθέσεων.

Η Google προσωρινά μας επιτρέπει να επαναλειτουργήσουμε...

Η Google μπλόκαρε τον λογαριασμό του συνδιαχειριστή του ιστολογίου μας Bandiera Rossa,  και μαζί τη συνολική λειτουργία του ιστολογίου tasos manifesto.


Αφού ο συνδιαχειριστής Bandiera Rossa διέγραψε τον προηγούμενο λογαριασμό, και δημιούργησε καινούριο, έτσι επανήλθε η λειτουργία του μπλόγκ.


Ευχαριστούμε όλα τα ιστολόγια που μας συμπαραστάθηκαν  στην φίμωση που μας επιβλήθηκε από τη Google.


Τους πραγματικούς λόγους της φίμωσης ακόμη δεν τους γνωρίζουμε, ούτε γνωρίζουμε γιατί μπλόκαραν το λογαριασμό μόνο του συνδιαχειριστή Bandiera Rossa και όχι των υπολοίπων.


Πρίν την φίμωση υπήρχαν απειλητικά σχόλια ενάντια στο συνδιαχειριστή Bandiera Rossa για κάποιες αναρτήσεις που είχε κάνει, που προφανώς να σχετίζονται και με τις ενέργειες της Google.


Οι συνδιαχειριστές του μπλόγκ tasos manifesto

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ : «Σε ηλίθιους απευθύνεστε;»Σκληρή ήταν η απάντηση του ΚΚΕ στις ευθείες βολές του Αντ. Σαμαρά από το βήμα της βουλής, που κάλεσε την Αριστερά να «μην κουνάει το δάχτυλο».

«Ήταν αναμενόμενη η συγχορδία. Φοβάστε ε; Νιώθετε την ανάσα του λαού γιατί