Σελίδες

8 Ιουλ 2010

Δηλητηριώδης πρόκληση το μνημόνιο

Δυο ζωές θα χρειαστεί ένας εργαζόμενος για να συνταξιοδοτηθεί με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τόνισε στην ομιλία της η Λιάνα Κανέλλη. Απευθυνόμενη στο ΠΑΣΟΚ, αναρωτήθηκε ρητορικά:

«Πιστεύετε στ' αλήθεια και μπορείτε να πείτε ξαφνικά σε μία γυναίκα στα εξήντα πέντε, καθαρίστρια μερικής απασχόλησης ότι μπορεί να είναι στα γόνατα και να καθαρίζει σκάλες; Σκάλες στα σχολεία της Γκράβας; Εξήντα πέντε χρονώ; Μπορείτε να φανταστείτε τον πατέρα σας, το θείο σας, τον ξάδερφό σας στα εβδομήντα δύο για να συμπληρώσει κάτι που εσείς έχετε βαφτίσει αξιοπρέπεια τα 360;».

Σε άλλο σημείο, τόνισε: «Οποιος λέει ότι οι Ελληνες θα έχουν - τάχα μου, δήθεν δημοκρατικά - μία ενιαία σύνταξη βασική 360, την έχει καταργήσει. Με εκατόν πενήντα μεροκάματα το χρόνο, ήτοι έξι μήνες και αυτούς λειψούς -λαχείο είναι αυτό που σας λέω, για πάνω από πεντακόσιους-εξακόσιους χιλιάδες ανθρώπους - θέλετε ογδόντα χρόνια να συμπληρώσετε, για να πέσετε σ' αυτούς τους κωδικούς και σ' αυτές τις εκτιμήσεις. Ογδόντα χρόνια δουλειάς!».

Είναι πρόκληση δηλητηριώδης το μνημόνιο και η πολιτική σας, τόνισε στην ομιλία της η Δ. Μανωλάκου και κατήγγειλε ότι με τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις χτυπιούνται αλύπητα ακόμα και τα πιο φτωχά στρώματα της αγροτιάς. «Στον αγροτικό τομέα το 75% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων έχουν ετήσιο ακαθάριστο κέρδος από 1.200 μέχρι 9.600 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας. Στους αγρότες, έχουν προηγηθεί αυτά τα μέτρα, αφού παίρνουν σύνταξη φτώχειας 360 ευρώ και φθίνει και είναι το ίδιο για άνδρες και γυναίκες τα 44 χρόνια δουλειάς», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση, συνέχισε, με το νομοσχέδιο έρχεται να τους αυξήσει την εισφορά στον κλάδο Υγείας κατά 66,7% και να καταργήσετε την κρατική εισφορά και ταυτόχρονα υιοθετεί την αυθαιρεσία όποτε κρίνει ο υπουργός Εργασίας να αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών με μια απλή υπουργική απόφαση.

Η Β. Νικολαΐδου κατήγγειλε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν ανεξαίρετα όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτα, αφού είναι οι μόνοι που πληρώνουν τις εισφορές και τους φόρους τους. Το έγκλημα, είπε, στο ασφαλιστικό είναι διαχρονική και στα αντιασφαλιστικά νομοθετήματα Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά έρχεται τώρα να προστεθεί και το όνομα του Α. Λοβέρδου.

Για να περάσει τα μέτρα η κυβέρνηση, συνέχισε, που έρχονται από μακριά, από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, επιστρατεύει την τρομοκράτηση των εργαζομένων, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, ενώ δεν παραλείπει να επιστρατεύει ακόμα και προβοκάτσιες και αποφάσεις δικαστηρίων που βγάζουν παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Το ζήτημα σήμερα, είπε, είναι ιδεολογικό και πολιτικό. Και το δίλημμα είναι «ή δέχεσαι το μνημόνιο ή το απορρίπτεις» και γι' αυτό υπάρχει ατομική ευθύνη του κάθε βουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου