Σελίδες

31 Δεκ 2013

Μήνυμα του ΚΚΕ στο λαό για τη νέα χρονιά

Το ΚΚΕ απευθύνεται με αισιοδοξία στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας μας και τους καλεί να κάνουν το 2014 έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης. Παρά τις δυσκολίες και τα τρομοκρατικά διλήμματα όσων θέλουν το λαό στη γωνία, σε ρόλο παθητικού παρατηρητή, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της αντίστασης στους χώρους δουλειάς, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αγρότες και επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες. Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Η πρόταση του ΚΚΕ για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική-λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία προς όφελος του λαού. Αυτή η πρόταση μπορεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ανεργίας και τα άλλα προβλήματα του λαού, ο οποίος αναγκάζεται να ζει σε δύσκολες συνθήκες, στερούμενος την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία της οικογένειας και των παιδιών, τη στέγη, ακόμη και τη θέρμανση.

ΣΥΡΙΖΑ: Καημός για το αστικό πολιτικό σύστημα

«Φάτε μάτια ψάρια...», η γνωστή παροιμία θα ταίριαζε γάντι, αν η τόση επίκληση της «δημοκρατίας» απ' τον ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπούσε μόνο στο να καλύψει την αδυναμία του να παράσχει στο λαό κάτι το χειροπιαστό για την ανακούφισή του. Δεν έχει, όμως, μόνο αυτό κατά νου, όταν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του αναφέρει: «Είναι καθήκον όλων μας να κάνουμε το 2014 τη χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει τον αυταρχισμό και οι ανάγκες των ανθρώπων θα μπουν πάνω από τις ανάγκες των δανειστών (...) η χρονιά που (...) θα δώσουμε -και με την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Κομισιόν- ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας».
'Η όταν στο σχόλιό του για την υπόθεση Κάντα αναφέρει: «Υπάρχουν ποικίλα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με την υπόθεση, καθώς και η ανάγκη να θωρακιστεί η δημοκρατία στο μέλλον από τέτοια φαινόμενα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη Βουλή σχετική πρόταση».
Ούτε όταν ο Δ. Παπαδημούλης δηλώνει (ρ/σ ΣΚΑΪ): «Εμείς, αμέσως μετά τις γιορτές και μόλις ανοίξει η Βουλή, θα πάρουμε πρωτοβουλία έτσι ώστε να συζητηθεί όχι μόνο η πορεία κάθαρσης αυτού του σκανδάλου, αλλά και το πώς θα καταστραφεί η μήτρα που παράγει τέτοιου είδους σκάνδαλα».

Κλιμακώνουν την αντιΚΚΕ βρώμικη προπαγάνδα τους

Κατά φαντασία ρεπορτάζ

Η χθεσινή «Εφημερίδα των Συντακτών» έχει ένα δήθεν ρεπορτάζ για το ΚΚΕ, τις εκλογές στην Τοπική Διοίκηση και τους υποψηφίους του Κόμματος. 

Λέμε δήθεν γιατί είναι πέρα για πέρα κατασκευασμένο. 
Δράστης της κατασκευής ο συνήθης ύποπτος και ανεκδιήγητος ρεπόρτερ Φώτης Παπούλιας, ο οποίος κατ' επανάληψη γράφει κατά φαντασίαν ρεπορτάζ για το ΚΚΕ. 
Είναι δε τόσο εξόφθαλμη η κατασκευή που αναφέρει ως υποψήφιο για το Δήμο Καρδίτσας τον σ. Χρ.Τέγο, που «έφυγε» από κοντά μας στις 28 Μάη 2013!!!
 Δε σεβάστηκε ούτε τη μνήμη του. 
Μπορείτε, λοιπόν, να καταλάβετε πόσο μέσα στα πράγματα είναι οι διάφοροι ΚΚΕδολόγοι συντάκτες που κατά καιρούς ασχολούνται και στήνουν διάφορα πονήματα για το Κόμμα.

Βαθιά κι αγιάτρευτη η σήψη του συστήματος

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα εξοπλιστικά, τονίζει:

«Οι αποκαλύψεις σκανδάλων, που το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την εμπλοκή προσώπων που έχουν διαχειριστεί κρατικό χρήμα, δείχνουν ότι είναι βαθιά και αγιάτρευτη η σήψη του συστήματος που ζούμε. Πηγάζει από αυτό που υπερασπίζονται όλοι οι θεσμοί του συστήματος: Τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία και τα μονοπώλια. Η επιλογή, να βγουν τώρα στην επιφάνεια, εξυπηρετεί και τις διεργασίες αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, που αφήνουν άθικτη την αντιλαϊκή του φύση.

Η διαπλοκή του κράτους με μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, είτε πρόκειται για εξοπλιστικά προγράμματα, ιδιωτικοποιήσεις,