Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙ ΑΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ...

Αποκριάτικη γιορτή της ΚΝΕ για παιδιά

Από τα εργαστήρια δημιουργικής
απασχόλησης στην προηγούμενη
(τη χριστουγεννιάτικη) γιορτή της
ΚΝΕ για τα παιδιά
Στις 27 Φλεβάρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Μια ξεχωριστή πρόταση για τις Απόκριες ετοιμάζει η ΚΝΕ, που την Κυριακή 27 Φλεβάρη πραγματοποιεί αποκριάτικη γιορτή για παιδιά στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 10 π.μ. εργαστήρι μάσκας και χαρταετού, στις 12.00 χοροθεατρική παράσταση «ο Αγησίλαγος» από ομάδα της ΚΝΕ, στις 12.30 αποκριάτικο ξεφάντωμα με γαϊτανάκι και πολλές - πολλές εκπλήξεις...

Οι λαοί γράφουν την Ιστορία.

Αλλοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία απ' τη σκοπιά του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου και άλλοι κράζουν για την «ιστορική αλήθεια» απ' τη σκοπιά του πιο κραυγαλέου εθνικισμού. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που στόχο έχουν να υποτάξουν την Ιστορία στα συμφέροντα της αστικής τάξης, να τη διαστρεβλώσουν και να αφαιρέσουν από το λαό την πείρα και τα διδάγματα που προκύπτουν προς όφελός του από τη θεώρηση και ερμηνεία της Ιστορίας με εργαλείο τον ιστορικό υλισμό.

Ελιγμοί και ρητορεία...υποταγμένα στην κάλπη

Επιδιώκουν την επανασυγκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική τους επιβίωση
Για μια ακόμα φορά, επαναλαμβάνεται η προσπάθεια να αναγεννηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ απ' τις στάχτες του, για εκλογικές σκοπιμότητες, καθώς οι συμμετέχοντες σ' αυτόν «οσμίζονται» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Στη χτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ενδεκαμελούς οργάνου (3 μέλη απ' τον ΣΥΝ, 3 από το «μέτωπο» του Αλ. Αλαβάνου, 3 απ' την ΑΝΑΣΑ, 1 απ' το ΔΗΚΚΙ και ο Μ. Γλέζος), που θα καθοδηγεί το σχήμα.
Οι ανταγωνισμοί του προηγούμενου διαστήματος μπαίνουν κάτω από το χαλί, μπροστά στην κοινή στόχευση για εκλογική επιβίωση και αφού δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς στις πρόσφατες εκλογές η ξεχωριστή κάθοδος δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ


Ψηφίστηκαν στη Βουλή νομοσχέδιο και τρομοκρατικές τροπολογίες

Με την ποινικοποίηση, δε θα σταματήσετε την οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή, τόνισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ
Με την ψήφιση και της τροπολογίας (με μικρές αλλαγές που δεν αλλάζουν την ουσία) που στρέφεται κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων για τις αυξήσεις των εισιτηρίων και τα διόδια, ψηφίστηκε χθες και επί των άρθρων το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες, με το οποίο δρομολογείται η πορεία ιδιωτικοποίησής, τσεκουρώνονται τα εργασιακά δικαιώματα και καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σαρωτική εφαρμογή της Οδηγίας Μπολκεστάιν...«Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συζήτηση, για την εφαρμογή της Οδηγίας σχετικά με την «απελευθέρωση» των υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά, γνωστής και ως οδηγίας «Μπολκεστάιν», έκανε χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας, επισημαίνοντας τα εξής:
Η εφαρμογή της αντεργατικής οδηγίας - έκτρωμα για την "απελευθέρωση" των υπηρεσιών, γνωστής ως οδηγίας "Μπολκεστάιν", προωθείται με σαρωτικές αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Το άνοιγμα των αγορών των υπηρεσιών στις οποίες αναλογούν στο 40% του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας της ΕΕ, περιλαμβάνει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το χτύπημα των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, το ξεπούλημα δημόσιων στρατηγικών τομέων της οικονομίας και της περιουσίας του λαού.

ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...


Βαφτίζοντας «αξιοποίηση» τη γενικευμένη παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες και χρησιμοποιώντας σαν πυροτέχνημα την κατάθεση νόμου για τη δήθεν «απαγόρευση πώλησης δημόσιας γης», ο Γ. Παπανδρέου συνέχισε χτες την επιχείρηση εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη θα συμπεριληφθεί στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση του 2013.
Ο ίδιος, μιλώντας χτες στη συνεδρίαση του συμβουλίου για τη διά βίου μάθηση, λεοντάρισε προς τους συμμάχους του στην τρόικα, ότι «δε θα αφήσουμε κανέναν να θίξει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού». Αυτό που θέλει να κρύψει η κυβέρνηση είναι ότι αποτελεί στρατηγική της επιλογή η παράδοση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο, ακριβώς επειδή στον καπιταλισμό η γη είναι εμπόρευμα καθοριστικής σημασίας για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.

Κωμικοτραγική υποκρισία...

Ε, ΤΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΟΛΑ ο πρωθυπουργός και εξέθεσε όλους τους λασπολόγους των τελευταίων ημερών, όπως άλλωστε συνηθίζει.
Δήλωσε εθνικά υπερήφανος και γεμάτος πατριωτισμό: «Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της»!
Οχι βέβαια! Απλά την επινοικιάζει με ειδική επιχειρησιακή σύμβαση για 99 ή 199 χρόνια σε πολυεθνικές, εταιρείες, κοινοπραξίες, στρατηγικούς επενδυτές ή όποιον άλλον ενδιαφέρεται!
Κι αυτό με ειδικές συμβάσεις εργασίας, ειδικό φορολογικό καθεστώς, ειδική μεταχείριση από τη δικαιοσύνη και χωρίς όρια που να αφορούν το περιβάλλον.
Κατά τα άλλα, η «ελληνική γη» παραμένει ελληνική και η κυβέρνηση «πατριωτική» που κόπτεται για το καλό της πατρίδας.
Σημειώστε ότι όλα όσα περιγράφουμε δεν είναι πράγματα που «θα» γίνουν προκειμένου να βρεθούν 50 δισεκατομμύρια. Είναι πράγματα που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Στο δρόμο μας εμείς...


Ας αφήσουμε για λίγο τις κωλοτούμπες στα κανάλια, που από δελτίο σε δελτίο εμφανίζουν και μια διαφορετική εκδοχή για το τι θα γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις. Ας αφήσουμε όσους τρώνε και πίνουν, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, με τα κυβερνητικά στελέχη και τους βασικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης, να δηλώνουν ως και έκπληκτοι για τις εξελίξεις.
Ας δούμε ένα στοιχείο που πέρασε χτες στα ψιλά μιας ανάλυσης σε οικονομική εφημερίδα: «Ο σκληρότερα εργαζόμενος λαός στην ευρωπαϊκή ένωση είναι οι Ελληνες, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο προσδιορίζει τις ώρες εργασίας του μέσου Ελληνα εργαζόμενου σε 42 ώρες την εβδομάδα, έναντι 39 των Ισπανών, λιγότερες από 36 των Γερμανών και μόλις 31 των Ολλανδών».

αντικομμουνιστική υστερία από την ΕΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας   με επικεφαλείς το Συμβούλιο της ΕΕ, την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης στο Ευρωκοινοβούλιο. Η  Έκθεσή της Επιτροπής  για τη "Μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχτηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη" - COM(2010)783-  βάζει  υπό την προστασία της την αντιδραστική, αντικομμουνιστική ομάδα που συγκροτήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για "τη συμφιλίωση των Ευρωπαϊκών Ιστοριών" , που διοργανώνει  στις 2 Φλεβάρη νέα αντικομμουνιστική σύναξη με  στελέχη του "Ιδρύματος για την μελέτη των ολοκληρωτικών καθεστώτων".

Καμία «τρόικα» δε θα πει στον κ. Παπανδρέου τι να κάνει...


Ο κ. Παπανδρέου επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού ισχυρίστηκε ότι «δεν πρόκειται να πωληθεί ελληνική γη».
*
Ομως το ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο της δημόσιας περιουσίας, των επιχειρήσεων του δημοσίου, των ακινήτων του δημοσίου, ακόμα και της δημόσιας γης (!), παρά τις επικοινωνιακές αστειότητες στις οποίες αναγκάστηκε η κυβέρνηση με αφορμή τη συνέντευξη της «τρόικας», είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που το έχει προαναγγείλει.
Μάλιστα η προοπτική της εν λόγω «αξιοποίησης» (του ξεπουλήματος, δηλαδή), έχει εξαγγελθεί από τον κ. Παπανδρέου, πολλούς μήνες πριν το «ξεφωνίσουν» 
οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Ανδρείκελα της πλουτοκρατίας...Οι άνθρωποι έχουν το ξεπούλημα στο αίμα τους.
Ξεπουλάνε με ή χωρίς την «τρόικα». Για την ακρίβεια: Εχουν αρχίσει να εκποιούν την Ελλάδα, πολύ πριν υπάρξει η «τρόικα».
Μάλιστα, είναι τέτοιοι ξεπουληματίες που όχι μόνο ξεπουλάνε, αλλά το πανηγυρίζουν κιόλας! Το χαίρονται! Το διαφημίζουν!
*
Αντί άλλης απόδειξης, αντιγράφουμε από το ίδιο τους το προεκλογικό πρόγραμμα, στις εκλογές του 2004. Εξι χρόνια, δηλαδή, πριν αποβιβαστεί η «τρόικα» στην Ελλάδα. Χωρίς να υπάρχει καμία κρίση. Χωρίς να έχουν καν το πρόσχημα του «χρέους».
«Θαυμάστε» τι «υπόσχονταν» στον ελληνικό λαό από τότε και πώς παρουσίαζαν - οι ίδιοι - τα προηγούμενα κυβερνητικά πεπραγμένα τους: