Σελίδες

11 Φεβ 2020

Η εισαγγελέας της δίκης της Χρυσής Αυγής επί το έργον... (VIDEO)

Η ΚΝΕ, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της εξέλιξης της δίκης της Χρυσής Αυγής στη νεολαία και αποκάλυψης της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής

Τα δάνεια της …«ανεξαρτησίας»

«Εγώ θέλω του σπιτιού µας τα κεραµίδια να σάσουµεν, να µην τρέχουν και πέση το σπίτι µας και µας πλακώση. Τα ξένα τα σπίτια τα ’χουν καλά σκεπασµένα οι νοικοκυραίοι τους και δεν παίρνει ο αγέρας τα κεραµίδια τους όσο σφοδρός και να είναι. Του δικού µας του σπιτιού τα κεραµίδια λίγος άνεµος να φυσήξη δεν αφίνει κανένα. Και έχει και κάτι µαστόρους – παίρνουν τα κεραµίδια και σκεπάζουν τα ξένα σπίτια».
     Στρατηγός Μακρυγιάννης
  Στις 9 Φεβρουαρίου 1824, πριν από 196 χρόνια, αρχίζει η χρυσοπληρωμένη από τον ελληνικό λαό δανειακή “σωτηρία” της χώρας από ξένους και ντόπιους τοκογλύφους. 
 Εκείνη την ημέρα υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνητικό ανάμεσα σε Άγγλους κεφαλαιούχους και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη, για τη σύναψη δανείου ύψους 800.000 λιρών. Η ληστρική «περιπέτεια» σε βάρος της ελληνικής  κοινωνίας είχε μόλις αρχίσει… 

Στα σημεία...

«Οι υποσχέσεις της ΝΔ καταρρέουν», «είπαν ψέματα για να κερδίσουν την εξουσία», «δεν πρόκειται για το πρόγραμμα που ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε προεκλογικά, αλλά για ένα άλλο πρόγραμμα», «η κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να υπαναχωρήσει σχεδόν σε ό,τι έχει υποσχεθεί προεκλογικά»... Αυτοί είναι οι άξονες της «κριτικής» που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της ΝΔ, οι οποίοι αναλύονται εκτενώς και στις σελίδες της κυριακάτικης «Αυγής».
Πρόκειται για την ...«προγραμματική αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, την οποία καλεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις! Σαν λεπτομέρεια να θυμίσουμε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «αρμαγεδδώνα» το πρόγραμμα της ΝΔ, για το οποίο σήμερα την κατηγορεί ότι δεν εφαρμόζει... Κι όχι μόνο αυτό αλλά απευθύνει κάλεσμα «να μιλήσει η κοινωνία», να ...νοσταλγήσει δηλαδή ο λαός και να υπερασπιστεί την κατάσταση που ο ίδιος παρέδωσε στη ΝΔ σε όλους τους τομείς, πάνω στην οποία η κυβέρνηση «χτίζει» σήμερα την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Να τα θυμόμαστε…

Η Σαουδική Αραβία είναι ένα πολύ πλούσιο κράτος. Το ΑΕΠ της αγγίζει τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν τέσσερεις φορές μεγαλύτερο από το ελληνικό ΑΕΠ. Η Σαουδική Αραβία είναι επίσης μια εξαιρετικά πολεμοχαρής χώρα. Αυτό ίσως να μη φαίνεται στις στρατιωτικές επιδόσεις των ενόπλων της δυνάμεων και των μισθοφόρων της στην Υεμένη, αποτυπώνεται όμως στις στρατιωτικές της δαπάνες. Με 65-70 δισεκατομμύρια το χρόνο (8% του ΑΕΠ), οι τελευταίες τοποθετούν το βασίλειο αυτό ανάμεσα στους κυριώτερους εισαγωγείς οπλικών συστημάτων στον σημερινό κόσμο. Η Ελλάδα αντίστοιχα ξοδεύει περίπου 5 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για την άμυνά της, δηλαδή δεκατέσσερεις φορές λιγότερα από ότι η Σαουδική Αραβία.