Σελίδες

29 Μαΐ 2016

Για τέτοιο εκφυλισμό και λίγα παίρνετε!!!

Πάμε να θυμηθούμε ένα από τα πολλά που έλεγε ο αρχηγός τους.

Πάμε να απολαύσουμε μια ακόμα οσκαρική ερμηνεία από τον κ.Τσίπρα, πριν γίνει πρωθυπουργός.

Ήταν τότε που – μεταξύ άλλων – έπαιζε και το ρόλο του τιμητή και του κήνσορα της συνείδησης και της αξιοπρέπειας των βουλευτών αλλά και της νοημοσύνης του λαού.

Έλεγε:



 Αυτά το 2011… Ας έρθουμε, όμως, στη σήμερα. Τι κάνουν, σήμερα, οι βουλευτές του Τσίπρα κι αυτός μαζί τους; Ιδού:

"Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;"...

Παρακάμπτουμε όσα αποσιωπώνται, ή απλώς υπονοούνται στην προχτεσινή απόφαση του Eurogroup (άρση δέσμευσης Τσίπρα μη αναδρομικής επιστροφής ΕΚΑΣ και σύσταση Ταμείου Αλληλεγγύης, δυσμενέστερη αναθεώρηση ασφαλιστικού, συγκεκριμένη νομοθέτηση εκποίησης Ελληνικού, Εγνατίας, ενέργειας, θέσπιση ακαταδίωκτου για διοικούντες το Υπερταμείο, παραχώρηση στα funds και "κόκκινων" δανείων με εγγύηση Δημοσίου, κλπ.).

Ας δούμε όσα λέγονται.

Καθαρά. Γράψει η απόφαση του Eurogroup:

Εξι χρόνια μετά...

Ορισμένα συμπεράσματα από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου



Πριν 6 χρόνια, το Μάη του 2010, η Ελλάδα έμπαινε στο πρώτο μνημόνιο. Από τότε ακολούθησαν άλλα 2 και «ψήνεται», απ' ό,τι όλα δείχνουν, και ένα τέταρτο. Τον μέχρι σήμερα απολογισμό αυτής της πολιτικής τον ζουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι λαϊκές οικογένειες καθημερινά στο πετσί τους. Ξέρουμε όλοι καλά τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων που συνόδευαν και συνοδεύουν τα μνημόνια. Εχει σημασία, σήμερα, να δούμε ορισμένα συμπεράσματα, που άλλωστε αποτέλεσαν και πεδίο σφοδρής ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια.

Πρώτα απ' όλα, τα μνημόνια ήρθαν ως απάντηση στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, ως μέτρα με σκοπό αυτή να ξεπεραστεί υπέρ βεβαίως του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Θυμίζουμε ότι πριν από την κρίση είχε προηγηθεί μια περίοδος υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης του ελληνικού ΑΕΠ το 2005 είχαν φτάσει στο 5%, όταν την ίδια περίοδο στο σύνολο της Ευρωζώνης ήταν περίπου στο 2,5%.