Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα στη «ζώνη ασφάλειας» του Ισραήλ!!!


Επικίνδυνη η εμπλοκή της κυβέρνησης στην απαγόρευση του στολίσκου να προσεγγίσει τη Γάζα.   
Πρόβα τζενεράλε της «στρατηγικής συνεργασίας» Ελλάδας - Ισραήλ αποτέλεσε η ελληνική εμπλοκή στην ισραηλινή επιχείρηση απαγόρευσης του στολίσκου με ανθρωπιστική βοήθεια να προσεγγίσει την αποκλεισμένη παλαιστινιακή περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Δεν είναι μόνο η απαγόρευση απόπλου από την Ελλάδα οποιουδήποτε πλοίου με αυτό τον προορισμό, αλλά και η μετατροπή συνολικά της Ελλάδας και του θαλάσσιου χώρου που την περιβάλλει σε «ζώνη ασφάλειας» του Ισραήλ.

Η απάντηση στην κρίση του αστικού πανεπιστημίου και τις αντιδραστικές μεταμορφώσεις του.


Ο νόμος - πλαίσιο για τα ΑΕΙ και η προπαγάνδα που διεξάγεται θέτουν στο επίκεντρο το ερώτημα: Πώς πρέπει να οργανωθούν τα πανεπιστήμια, προκειμένου να συμβάλουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για τη δημιουργία σύγχρονου επιστημονικού δυναμικού και ανάπτυξη της επιστήμης; 
Το ερώτημα αυτό έχει απαντηθεί από το ΚΚΕ με θέσεις που οι κομμουνιστές βάζουν μέσα στο κίνημα και αποτελούν πρόταση διεξόδου για τις λαϊκές ανάγκες, για τη σύνδεση της επιστήμης με τον αγώνα ενάντια στο μόχθο και την άγνοια, στοιχείο που αποτελεί και κριτήριο για την απελευθέρωσή της από το ασφυκτικό πλαίσιο των αστικών εκμεταλλευτικών σχέσεων.

Εντυπώσεις για να καλύπτουν τη φοροαπαλλαγή...Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, λοιπόν, στο επίκεντρο των προσπαθειών και των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. 
Συσκέψεις Παπανδρέου - Βενιζέλου, αναμόρφωση εφοριών και συμμετοχή ιδιωτών στην είσπραξη φόρων!
Ολα κατά το ...πορτογαλικό πρότυπο, που - άγνωστο γιατί - θεωρούν ότι ήταν επωφελές για την οικονομία της χώρας. 
Η οποία πέτυχε, απλά, να ...πάρει νέα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας.
Να τα δημοσιεύματα, λοιπόν, για «μεγαλοοφειλέτες» του Δημοσίου, να τα αναλυτικά στοιχεία για το ποιοι χρωστάνε και δεν πληρώνουν, αυτοί που είναι εχθροί της εθνικής προσπάθειας.

Μόνο που υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν πληρώνουν. 

Παγίδα το δημοψήφισμα...


Επιταχύνεται από την κυβέρνηση η επιχείρηση «δημοψήφισμα», παράλληλα με την ένταση των φιλομονοπωλιακών μέτρων, που φουντώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική. 
Μέσα από δημοψηφίσματα, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να νομιμοποιήσει αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα, που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των κομμάτων και του Κοινοβουλίου, το εκλογικό σύστημα, τη Δικαιοσύνη και το συνδικαλιστικό κίνημα. 
Πρόγευση όλων αυτών δόθηκε με το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα»,  

Γιατί δεν καταδίκασαν τους κουκουλοφόρους;


Την κρατική βία και τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων σε βάρος του κινήματος που καταδικάζει το ψήφισμα το οποίο έβγαλε χθες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από το σχετικό κείμενο που κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απέρριψαν η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) και οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ κ.λπ.) γιατί δεν ήθελαν να καταδικάσουν τους κουκουλοφόρους!

«Οίκοι»...Πολλή συζήτηση για τους «οίκους αξιολόγησης». 
Και πολλή «λεβεντιά»
από διάφορους εγχώριους και δη κυβερνητικούς κύκλους. Στα λόγια...
*
Αλλά αφού έχουμε τέτοιους «λεβέντες» κυβερνώντες, που δεν υποκύπτουν σε «νταβατζήδες» - με τους οποίους φυσικά συνεργάζονται εδώ και δεκαετίες - τότε γιατί δεν κάνουν το εξής απλό:
Ας εκδώσουν μια ανακοίνωση και ας δηλώσουν ότι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους «κυρίους» «Moody's», «S&P», «Fitch» κ.ο.κ.

«Ζήμενς»(1)

Ενα ακόμα επεισόδιο της υπόθεσης «Ζήμενς» βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την πρόταση για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής.
*
Κάθε φορά που η σαπίλα και η αποφορά του αστικού κράτους είναι αδύνατον να κρυφτεί, επιχειρείται η τακτική του κουκουλώματος διά της ...«κάθαρσης». Ετσι και τώρα.
*
Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, για να δημιουργήσει τεχνητό καπνό ώστε να καλυφθούν οι πομπές του, παίζει ακόμα και με την προοπτική να βγουν στη «σέντρα» ορισμένα πρόσωπα που το υπηρέτησαν, ώστε να διαφυλαχτεί το κύριο:
Να μείνει στο απυρόβλητο το ίδιο.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ, Η πρόκληση στη λογική και στην ανθρωπιά.


Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε από ένα πέρασμα ελέγχου στο τείχος που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ, επιδιώκοντας να εγκλωβίσει τον παλαιστινιακό λαό σε μια μεγάλη, στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου. Στη φωτογραφία δεσπόζει το υπερυψωμένο φυλάκιο, πάνω από τον μπετονιένο όγκο του τείχους, κι από κάτω οι θέσεις παρκαρίσματος για τα ... άτομα με ειδικές ανάγκες. Μέσα σ' ένα φωτογραφικό κάδρο μπόρεσε να χωρέσει η απανθρωπιά του ιμπεριαλιστικού και ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ, που κατέχει μια ξένη χώρα και καταδυναστεύει έναν ολόκληρο λαό, και η επίδειξη ...ευαισθησίας προς τους αναπήρους.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ, Η αγωνιστική εμπειρία εργαζομένων στα DIA.


Tην αγωνιστική εμπειρία που απέκτησαν συσπειρωμένες στο ταξικό κλαδικό σωματείο, παλεύοντας μαζί με το ΠΑΜΕ, ενάντια στην απλήρωτη εργασία σε συνθήκες σκληρής σύγκρουσης με την εργοδοσία, τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, καταθέτουν σε ανοιχτή τους επιστολή οι εργαζόμενες των σούπερ μάρκετ «DIA» στα Γιάννενα που γύρισαν στη δουλειά με ψηλά το κεφάλι, παίρνοντας τα δεδουλευμένα. 
Εμπειρία μέσα στο καμίνι του ταξικού αγώνα, κόντρα στην ποινικοποίηση της πάλης, τις συλλήψεις και την τρομοκρατία. 

Απέραντη βάση του ιμπεριαλισμού η Ελλάδα...


Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καταγγέλλει τις προχτεσινές επικυρώσεις των τεσσάρων συμφωνιών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, που σχετίζονται με την υλοποίηση του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ, επισημοποιώντας έτσι την ενεργό στήριξη που ήδη δίνει η Ελλάδα στα πολεμικά και επιθετικά σχέδια στην περιοχή μας.
Μεταξύ άλλων, σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Μεγάλη ευθύνη φέρουν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπερψήφισαν πλήρως την κύρωση των συμβάσεων, αλλά και το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. που συμφώνησε μεν αλλά επιφυλάχτηκε σε επιμέρους πλευρές. 

Το «γαλλικό σχέδιο» και η «Στάνταρ & Πουρς»...


Η συζήτηση γύρω από το «γαλλικό σχέδιο» για την αντιμετώπιση του κρατικού χρέους της Ελλάδας μετά την ψήφιση από τη Βουλή του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» επικεντρώνει στις μορφές διαχείρισης του κρατικού χρέους, αλλά το αστικό πολιτικό σύστημα πασχίζει για έξοδο από την οικονομική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος της εργατικής τάξης. 
Η κρίση και το χρέος έχουν την ίδια ρίζα, τη συσσώρευση κερδών και κεφαλαίου, αλλά δεν προκάλεσε το χρέος την κρίση. 
Το κρατικό χρέος οξύνει την καπιταλιστική κρίση, γιατί εμποδίζει την έξοδο απ' αυτήν σε όφελος του κεφαλαίου, εμποδίζοντας την κρατική χρηματοδότησή του για να κάνει επενδύσεις. 

Καημός οπορτουνιστών...


Δήλωσε χτες στον ρ/σ του ΑΝΤ1 η Ρ. Δούρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ: 
«Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το ίδιο το μέλλον της ευρωζώνης, με το ενδεχόμενο διάλυσής της να είναι ορατό αν συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές (...) εμείς ασχολούμαστε με τον κ. Καρχιμάκη που διασύρει πολίτες (...) Και βέβαια δεν γίνεται καμία συζήτηση για τη λειτουργία ΟΛΩΝ των θεσμών. Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς εδώ και πολλά χρόνια έχει καταθέσει προτάσεις (...) για τη θωράκιση των θεσμών».

Η δουλειά του ΚΚΕ στην Εργατική Τάξη και στο Συνδικαλιστικό Κίνημα.


Α. Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
1.
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη υπογράμμισε ότι το καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχει τεθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις ως επιτακτική και ώριμη ανάγκη. Από την άποψη της ουσίας συνίσταται στο εξής: Να ανέβει το επίπεδο συνείδησης, οργάνωσης και πάλης της εργατικής τάξης στο ύψος των σύγχρονων απαιτήσεων της ταξικής πάλης που έχει ως κύριο περιεχόμενό της την αναγκαιότητα και δυνατότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, που είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, στην εκμετάλλευση και καταπίεση, στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα 
(18ο Συνέδριο).
Αγώνας που απαιτεί, Κόμμα και ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα να είναι σε θέση να αντιπαρατεθούν μαχητικά στην επιθετική στρατηγική του κεφαλαίου και του κράτους του απέναντι στην εργατική τάξη και το κίνημά της και να διεκδικούν δυναμικά την ικανοποίηση των σύγχρονων και βασικών αναγκών των εργαζομένων, με συνδυασμένους μαζικούς αγώνες άμυνας και επίθεσης, στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και με την εξουσία τους, με ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, με σχέδιο και προοπτική για τη λαϊκή εξουσία.